Fifty Scents

Andra reatipset

Dsquared2 Velvet Forest Wood är en fin träig parfym, som doftar som ett hemligt äventyr i en sagoskog. Den är både murkigt barkig och murrigt barrig. Träbrun och mossgrön i ett, men inte hurtigt sportig utan mörk, mystisk och hemlig.

Jag skulle klassa den som unisex även om den är tänkt (och säljs) som en damdoft. Den sensuella, fräscha och friska toppen av barr och gröna löv sätter tonen.

Den säljs just nu för halva priset på NK. Kostar runt 275 kr.
Ett tips.

Etiketter: ,

9 kommentarer till “Andra reatipset”

 1. Lina A
  on Jan 14th, 2011
  @ 8:45 am

  mums, ska lukta upp den på momangen!

 2. Ida
  on Jan 14th, 2011
  @ 10:41 am

  Tack! jag var precis och luktade på massor av parfymer och den var den enda jag gillade. måste alltså köpa den nu när den har så bra pris!

 3. Caroline Hainer
  on Jan 14th, 2011
  @ 11:07 am

  Den har onekligen något. Tycker jättemycket om den. På just NK har de rabatt på ett helt gäng parfymer från Marc Jacobs också. Lola är fin.

 4. jt
  on Jan 14th, 2011
  @ 7:33 pm

  Tack för finfin blogg. Fråga: Den enda doft jag trivs med är Calvin Kleins gamla Crave. Har du tips på ett nyare alternativ?

 5. alice
  on Jan 16th, 2011
  @ 8:16 pm

  å jag älskar den! den luktar väldigt starkt av viol på mig, viol och kåda.

 6. Caroline Hainer
  on Jan 16th, 2011
  @ 8:31 pm

  Visst är den fin? Jag tycker att den framkallar alla möjliga sorters bilder av förtrollade skogar, mörka, porlande bäckar och fuktig ljung och mossa.

 7. Antonia
  on Jan 20th, 2011
  @ 6:55 pm

  Hej!
  Luktade på denna parfym idag och blev väldigt besviken. Har varit sugen på att köpa en träig och mörk doft länge, men denna var inte som du beskrev den. Den var alldeles för diskret och lätt, och doften försvann på bara några timmar. Jag slogs dock av den UNDERBARA violdoften i hjärtnoten och blev intresserad av att hitta en mörk, träig doft med viol och vanilj. Jag gillar inte diskreta dofter, och har faktiskt funderat på att köpa He Wood men har velat ha en mer feminin (kvinnlig, inte lätt och blommig utan mer som Diors Hypnotic Poison eller liknande) Jag vet inte om du kommer att fatta någonting av min tillfälliga sinnesförvirring, jag är TOTALT oerfaren vad gällande parfym och har endast ägt en flaska i mitt 20-åriga liv. Bor i en liten stad med begränsat utbud och har helt enkelt inte hittat någon som tilltalat mig. Har du några tips på parfymer jag ska kolla in?

 8. Caroline Hainer
  on Jan 20th, 2011
  @ 10:23 pm

  Hej Antonia!

  Tråkigt att du blev besviken! Du har rätt i att parfymen försvinner snabbt, det gör den. Den är träig, tycker jag, vilket också hörs i namnet, men kanske inte så mörk? Kul att du gillar “högljudda dofter”! Ska försöka tänka ut någon bra till dig. Kommer du på någon annan du gillar? Spontant känns det som om du kanske ska prova orientaliska?

  Caroline

 9. Antonia
  on Jan 21st, 2011
  @ 12:17 am

  De dofter jag kan komma ihåg att jag faktiskt gillat är Diors Hypnotic Poison, He Wood och någon Naomi Campbell-doft vars namn jag inte kommer ihåg. Försökte mig på att bära Opium men den kändes inte helt rätt, men jag tror som du att orientaliska dofter är något för mig. Gillar söta dofter, men inte godissöta utan mer chai latte-söta. Tack för det snabba svaret, du är en hjälte i parfymdjungeln!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen