Fifty Scents

Mammas parfym

Hej! Min mamma undrade vad jag satt och läste för något och när jag berättade att det var en blogg om dofter blev hon glad, för hon har en fråga till dig. Hon tycker om Armani Sensi (och speciellt White Notes). Nu när den inte finns längre (hon är trött på att leta på internet) undrar hon om du har något tips på andra parfymer som inte är för tantigt söta men ändå inte sportigt “fräscha”. Jag tror att hon vill ha något som känns sofistikerat och modernt kvinnligt. Hon vill nog mest ha någonstans att börja sitt parfymletande. Har du något tips?

Julia

Hej!

Roligt att få hjälpa din mamma! Armani Sensi är mjuk och blommig och har massor av jasmin i sig. Den är en lite mjukare J’Adore från Dior, på sätt och vis.
White Notes
är en lätt citrusdoft. Ska vi kanske utgå från att det är en frisk parfym inom blomfamiljen hon vill ha?

Din mamma har en bra linje där, tycker jag, i att vägra sportigt fräscha och tantigt söta saker. Hon kanske ska botanisera i Chanel-disken? Där finns mycket blommigt men ändå sofistikerat. Klassiskt kvinnligt.

Å andra sidan verkar hon rätt tuff, tycker jag. Kanske struntar hon i det klassiska och doftar på moderna Marc Jacobs istället? Hans dofter, i synnerhet Daisy och kommande Eau So Fresh (som når butikerna nu i februari), doftar somrigt, soligt, gula blommor på en äng och spirande romantik. De är fräscha, det måste man säga, och väldigt enkla att bära.
Vill din mamma ändå dofta mer elegant feminint så föreslår jag Chloé by Chloé. Den doftar pudriga, vita blommor men är långt ifrån en mesig doft. Tvärtom, Chloé är en stark blomdoft i flera komplexa lager. Pion, magnolia och liljekonvalj – stark alltså, men vacker och ypperligt blommig.
Gillar hon den så har du förresten födelsedagspresenten till henne kirrad i flera år framöver, Chloé finns nämligen som bodylotion, shower gel och – här är det bästa – som doftljus. Ljuvligt.

Etiketter: , , ,

10 kommentarer till “Mammas parfym”

 1. Frida
  on Jan 31st, 2011
  @ 8:57 am

  Vart hittar man Chloés doftljus i Sverige???

 2. Caroline Hainer
  on Jan 31st, 2011
  @ 9:01 am

  NK har dem. De är ljuvliga! Kanske finns de också på Åhléns, vid Chloéhyllan bland parfymerna? Ska dubbelkolla.

 3. ida
  on Jan 31st, 2011
  @ 2:43 pm

  Kan man bli hungrig av att läsa om parfym? Uppenbarligen, haha.

 4. nellie
  on Jan 31st, 2011
  @ 7:30 pm

  Du skrev tidigare att Kiehl’s hårvårdsprodukter var utmärkta, men vad tror/tänker/tycker du om deras hudvård? Är den värd investeringen osv? Ps. Jag älskar Råd & Rön Ds.

 5. Caroline Hainer
  on Jan 31st, 2011
  @ 9:01 pm

  Generellt så tycker jag att Kiehl’s är bäst på kroppsprodukter, som lotions och duschcreme. Deras ansiktsprodukter är onödigt dyra för vad man får med undantag för rengöringsprodukterna och i viss mån ögonkrämerna.
  Sen har de bra hårprodukter förstås, men även de är något av en prisfråga. De har också bra sunscreens!

 6. Frida
  on Feb 1st, 2011
  @ 2:19 pm

  Tack så mycket för svaret. ang doftljusen. Nu råkar jag bo i en jätteliten stad men jag får väl be någon köpa med sig från NK nästa gång de hälsar på…

 7. Julia
  on Feb 1st, 2011
  @ 4:00 pm

  Tack för tipsen hälsar mamma!

 8. Caroline Hainer
  on Feb 1st, 2011
  @ 5:23 pm

  Jag är hemskt nyfiken på vad mamma gillar, vad hon tycker luktar gott!

 9. Caroline Hainer
  on Feb 1st, 2011
  @ 5:24 pm

  Angående Chloéljusen så frågade jag lite lätt om detta idag. Det verkar bara vara NK som har dem…om ingen har något annat tips? Någon?

 10. Frida
  on Feb 1st, 2011
  @ 10:54 pm

  Okej… Well, då får jag ta och köpa dem på nästa hemresa till Göteborg. Önskar att jag bodde där heltid igen!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen