Fifty Scents

Sol eller regn?

Snart midsommar!

Som alltid står man och håller andan lite, bland jordgubbarna, sillen och köttbullarna… Kommer det börja regna eller inte?
….och i så fall, vilken parfym ska jag ha?

Well. Blir det en regnig midsommar tycker jag att man gott kan dofta Balenciaga. Våt, fuktig och porlande. För mig är Balenciagadoften som en ljust lila, försiktig bäck i en förtrollad skog där alla invånare – rådjur, violer, stora träd och små fåglar – talar franska. Det är en försiktigt snygg doft, vacker som få. Tränger sig inte på, smyger.
Passar därför bra en regnig midsommar när magin ligger i luften (Midsommar! Sju sorters blommor! Krans i håret!) men regnet sveper in över landet som en bitter åkshäxas förbannelse.

Blir det å andra sidan sol, värme och dans, dans, dans på midsommar ska man dofta party! Då sprayar man generösa (GENERÖSA) mängder Marc Jacobs Curacao! Den som känner sig extra wild and crazy av fruktbarenhetens högtid blandar Mrc Jacobs Curacao med Marc Jacobs Cranberry. Flämt! Är jag gaaaaalen eller? Nej. De båda funkar utmärkt tillsammans har jag märkt, de bildar en cocktaildoft på kroppen som är både frisk och likörsöt. Tro mig. Eller prova själva (just nu har NK en väldigt söt Marc Jacobs-disk uppe, full med Daisy-blommor och Lola-blommor, jättesöt!)

Visst, Marc Jacobs har en splash som heter Rain också men det vore väl att liksom utmana ödet lite…?

Etiketter: , ,

4 kommentarer till “Sol eller regn?”

 1. ann
  on Jun 23rd, 2011
  @ 10:00 am

  HEJ!
  Tack för en underbar blogg!
  Jo, det är såhär. Jag gillar doften Warm Cotton från GAP, men är inte så sugen på att köpa en edt i 100 ml. Den är lite för stor. Har en annan doft i samma serie från GAP, också edt 100 ml, och den tar liksom aldrig slut? Herregud. Ger bort den till mamma snart.
  Nåväl. Har du tips på någon doft, som påminner om Warm Cotton, fast i mindre utförande? Gärna edp. Helst inte något från Clean, tycker att deras dofter luktar tvättstuga och gammal gympahandduk. Tyvärr.

  Åh, förresten. Jag antar att du scannar igenom en massa beautybloggar, både svenska och internationella. Har du några tips? Behöver inspiration!
  Tack!

 2. S
  on Jun 27th, 2011
  @ 8:41 am

  hej! vet du var man kan få tag på den där Marc Jacobs Rain? ska den finnas ute nu? på värdelösa åhlens o kicks i min hemstad finns den inte iaf. 🙁
  tacksam för svar!

 3. Caroline Hainer
  on Jun 27th, 2011
  @ 9:36 am

  Hej S! Du kan beställa den online: http://eleven.se/marc-jacobs-splash-rain-edt-8101.html

  Det är en fin doft, och bra att doftsätta hemmet med också. Eftersom det är en “splash” är den inte så stark, så man kan spraya rummen hemma med den, och lakanen. Om man vill…

 4. S
  on Jun 27th, 2011
  @ 2:03 pm

  tack!!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen