Fifty Scents

Lashing out!

Åh, Caroline – vad sägs om ett litet mascarainlägg? Jag skulle verkligen uppskatta dina goda råd på den produktfronten. Jag kör alltid på Diorshow i alla dess former men undrar såklart titt som tätt om det kanske finns någon som är ännu bättre. Och här pratar jag framför allt om volym.

 

Sett till hur lite produkt man en mascara innehåller (ungefär 12g) i jämförelse med priset så är mascaran den generellt dyraste produkten i makeupväskan. Det finns därför all anledning att ta mascaraköpen på allvar.

Men var börjar man? Det är en djungel därute, och den är välfylld.

Tja, en start är väl, precis som med så mycket annat, att fråga sig själv vad man är ute efter för effekt. Är det volym, längd eller long-lasting…? Efter det bör man tänka på om man föredrar lång, tjock, kort borste eller om man klarar sig bra med vad som. Sen gäller det bara att undvika mascaror som smudgar och som inte sitter bra. Slutligen – priset.

Okej, det låter ju naturligtvis lätt men det är det inte. Och det är väl också anledningen till att det kommer ut nya mascaror hela tiden, och att det finns fysiker och forskare som jobbar heltid med att ta fram ytterligare en ny, förbättrad formula. Just för dig.

I budgetklassen brukar L’Orèals mascaror, i synnerhet DobleExtend Lash Extender & Magnifier Mascara, samt Cliniques Lash Doubling och High Impact Mascara nämnas. Och för all del, de är lättapplicerade med liten borste. Ingen wow-effekt kanske men prisvärda absolut.
Lancôme satsar också aggressivt på sina mascaror och kommer med den ena innovationen efter den andra. Senast DollEyes, som sägs ge Twiggy-liknande effekt. Well, så långt skulle jag inte gå men jag skulle absolut skriva under på att Lancômes mascaror hör till de bästa i budgetskiktet, även om jag tycker att MACs Haute and Naughty Lash är värt ett specialpris i klassen. Sitter bra, lättapplicerad med liten, tunn borste. Minuset är den stora borsten som är klumpig och klumpig i ordets båda bemärkelser, men man kan välja att inte använda den, bara den lilla. Så försvann det problemet!

Jag är inte särskilt förtjust i Maybellines billighetsmascara Great Lash som av någon anledning alltid brukar dyka upp som en gubben i lådan när det ska snackas svart på fransarna. Den sitter inte, den kladdar och den är över huvud taget inte särskilt bra, tycker jag. Den tycker jag att man ska undvika. Varning utfärdas härmed. Revlons Fabulash och Rimmels Volume Flash Instant Thickening Mascara är mycket bättre, de håller vad de lovar – längre, mer definierade fransar.

Men vill man satsa på tungviktare så är DiorShow naturligtvis med bland topp fem. Absolut och alla gånger. En erkänd klassiker i modern tid. Också Vincent Longo och Laura Mercier, som givetvis också gör jobbet med bravur. Lättapplicerade, kladdfria och long-lasting mascaror. Ypperliga. Det enda minuset är priset, det är dyra produkter.

YSLs Volume Effet, Chanels Sculpte Cils och Inimateble Waterproof mascara, samt Georgio Armanis Soft Lash Mascara är de andra medaljörerna, givetvis. Där kan man, om man verkligen måste hitta något fel på annars så bra produkter, säga att YSL kan ha en tendens att torka ut i förtid och bli lite kornig framåt halvtid, även om volymen är imponerande. Armanis Soft Lash ger ingen volym men väl längd, och märkbar sådan. Chanels Sculpte cils ger längd (fast inte volym) utan minsta tecken på klump, med kort, tjock borste. Sensai 38C är ypperlig med lätt, tunn, smidig borste. Sitter “upp till 38C”.

 

 

Etiketter None

8 kommentarer till “Lashing out!”

 1. Agnes
  on Jul 4th, 2011
  @ 10:20 am

  Jag skulle också vilja rekommendera Cover Girls Lash Blast som tyvärr inte säljs i sverige men om man har vägarna förbi USA (eller vågar handla på ebay) är det ett riktigt budgetkap, tror den kostar 8-10 dollar ungefär.

 2. Sandra
  on Jul 4th, 2011
  @ 1:22 pm

  Tack basta du! Jag tror att det far bli en Laura Mercier nasta gang.

 3. sanna
  on Jul 4th, 2011
  @ 7:46 pm

  Det brukar talas om Helena Rubensteins mascaror, och FigerWig – har du testat dem?

 4. Caroline Hainer
  on Jul 5th, 2011
  @ 11:02 am

  Rubinstein har jag testat, i alla fall Lash Queen. Jag upplevde att den gav mycket volym men smulade något. FiberWig har jag inte testat men skulle gärna höra utlåtande från någon som har?

 5. Frida
  on Jul 5th, 2011
  @ 10:58 pm

  Finns det några bra ekologiska mascaror, värda att testa? Eller är de märkvärdigt sämre än de “vanliga”?

 6. g
  on Jul 6th, 2011
  @ 12:08 am

  Hej Caroline!

  Du ger alltid så himlans bra tips,
  därför undrar och önskar jag mig ett litet inlägg om festivalskönhet.

  Vilket smink sitter fint i alla väder och vilken bör man undvika? Festliga tips?
  Vilka dofter (som såklart bara får följa med i provstorlek) passar festivalkänslan och blandar sig fint ihop med all lera, öl osv?

  Det skulle vara fantastiskt med lite inspiration innan tältet packas ner,
  Tack

 7. Caroline Hainer
  on Jul 6th, 2011
  @ 10:42 am

  Festivalmakeup! Perfekt! Coming up!
  Ekologiska mascaror tenderar att vara mineralmascaror vilka i sig tenderar att vara torra. Jag har testat ett gäng, varav Kiehl’s var den sämsta och Håkanssons och Korres hörde till de bättre. Torrheten/smuligheten är dock ett problem, tyvärr. Men med tanke på hur snabbt det går med utvecklingen (tråkig mening, men sann) inom makeup och eko så dröjer det nog inte länge alls innan en värdig motståndare kommer ut på marknaden.

 8. Caroline Hainer
  on Jul 6th, 2011
  @ 10:42 am

  Body Shop, glömde jag att nämna. Den kvalar också in som “okej”, men inte imponerande. Stor lättanvänd borste, torkar och klumpar lätt. Dock bra färgpigment!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen