Fifty Scents

Stora Touche Èclat-inlägget

Touche Èclat från Yves Saint Laurent är en av världens mest kända makeup-produkter. Den lilla guldpennan har funnits sedan 1922 (!) och det säljs att det säljs en var tionde sekund. Det är alltså inte på något sätt en överdrift att kalla den för en klassiker.

Däremot är det en underdrift att kalla den “concealer”.

Touche Éclat är inte bara en concealer, vilket man oftast verkar tro. Visst funkar den bra som sådan – för att dölja mörkt under ögonen, eller rött runt näsan till exempel, men den fungerar också ypperligt som en highlighter. Kanske ännu bättre, eftersom den inte är täckande.
Dra ett streck under ögonbrynet, till exempel och sudda. Eller längs näsan för att ge ett smalare och rakare intryck. En annan favorit är vid sidan av brynen, som ett Y från näsan och upp mot brynen, för lite lek med skugga och ljus.

Lloyd Simmonds, YSLs makeup-artist, säger att han använder Touche Èclat för att ge glow och för att skulptera och måla med ljuset. “Jag suddar in färgen på de ställen jag vill framhäva, som kindbenet ut till tinningen för att förstärka benstrukturen, eller vid amorbågen för att ta fram och definiera läpparnas form”.

Han använder den också som bas på ögonlocken för att “stärka ögonskuggan”, eller för att ge lite fukt och “blendability” till torrare ögonpennor.

Den finns i få nyanser, men faktiskt passar de för de allra flesta. Nr 1 är en lätt rosa nyans täcker blå toner och passar dig som har rosa i hudtonen. Nr 2 har en lätt gul nyans och döljer de röda partierna (passar alltså för dig som liksom jag har gula undertoner i huden) och nr 3, den mörkaste nyansen passar bäst till mörkare hy eller solbränna. Idag finns också en 2,5 som passar gulhyade (eh, det ordet hittade jag på själv) som inte är helt bleka.

Den är inte billig, den kostar mellan 300-400 kr och innehåller 2,5 ml vilket alltså gör den till vansinnigt dyr. Att använda den som enbart  concealer gör den på sätt och vis ännu dyrare eftersom det finns billigare concealers. Det är synd att använda Touche Èclat som enbart sådan, eftersom man missar andra användningsområden då. Många “vanliga” concealers tenderar att vara “platta”, och inte ljusreflekterande eftersom deras uppgift är att maskera, och de vill därför inte dra uppmärksamheten till sig. Jag är verkligen för multiprodukter, som har flera användningsområden. Touche Èclat är en sån. Vad har din concealer gjort för dig på senaste tiden? Kolla om den kan göra mer.

 

Etiketter: , , ,

3 kommentarer till “Stora Touche Èclat-inlägget”

 1. Sara
  on Jul 11th, 2011
  @ 12:18 pm

  Bästa bloggen alla kategorier! Du är så otroligt kunnig och bra på att skriva. Längtar till varje nytt inlägg.

  Är sugen på en ny parfym. Har idag chloé, byredo , byredo blanche och gypsy water, la chasse aux papilllons, antonias flower floret, Marc Jacobs violet och diptyque philosykos. Kan du tipsa mig om någon parfym som jag bara måste prova? Gärna somrig – grön, blomning eller nytvättat – och inte för starkt parfymig som matc Jacobs oh so fresh! vill kunna bära den på semester, men även på jobbet (där jag inte vill lukta allt för flickigt).

  Varma hälsningar
  Sara

 2. g
  on Jul 11th, 2011
  @ 9:11 pm

  Touche èclant är en favorit, kommer inte sluta köpa den trots det dyra priset.
  Som sagt är det så mycket mer än enbart en concealer.
  Dock är ett tips att köpa den under flygresor/ på flygplatsen då kan man faktiskt finna den med ett något lägre pris!!

 3. sanna
  on Jul 13th, 2011
  @ 7:33 pm

  Har du tips på en mer täckande concealer? Har svårt att täcka ringarna under ögonen med min lätta foundation från Laura Mercier, även om jag grundar med concealer från Helena Rubenstein (har testat Dior Nude också). /Sanna

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen