Fifty Scents

Conceal and conquer!

Har du tips på en mer täckande concealer? Har svårt att täcka ringarna under ögonen med min lätta foundation från Laura Mercier, även om jag grundar med concealer från Helena Rubenstein (har testat Dior Nude också). /Sanna


Jag vill inte trampa på några ömma tår här, men hur mycket behöver du täcka egentligen? En (lätt) foundation och en concealer borde verkligen räcka, förutsatt att du blandar väl, och ser till att ha moisturizer så att det inte blir kakeffekt.

Ibland är det inte täckningen som sådan som är grejen utan en “lek med skuggor och ljus”, om man vill uttrycka sig pretentiöst och poetisk. En concealer med matt finish håller i regel längre och är oftast mindre krämiga. Ett tunt lager med flytande highlighter, eller foundation med highlight-effekt, ovanpå kan också reflektera ljuset och ge ett ljusare intryck. Eller ljus, shimmering ögonskugga på nedre fransraden (man kan grunda med foundation/concealer och lite puder – minimala mängder av allt). Och/eller lite shimmering/highlight i inre hörnet av ögat, alltså det närmast näsan. Prova också att lägga på din concealer efter foundation. Foundation är i regel tunnare.

Har du verkligen besvärande mörka cirklar tycker jag att du ska försöka undersöka om det finns någon orsak till detta (annat än genetisk). Solen är en ständigt misstänkt bov. Har du solskydd? Använder du solglasögon mycket? Om du misstänker att solen skadat huden runt ögonen kan en kräm med c-vitamin hjälpa dig en aning. Se också över sömnvanor och matvanor en aning.

Men okej, nu ville du ju faktiskt ha tips på tyngre grejor. Just Laura Mercier tycker jag tillhör det tyngre artilleriet. Creme Smooth Foundation, till exempel, är en tjock, supertäckande foundation som du – med hjälp av en bra fuktkräm – kan ha under ögonen, i ett tunt lager som du blandar, blandar, blandar försiktigt. Detsamma gäller hennes Secret Camoflage.

Etiketter: ,

13 kommentarer till “Conceal and conquer!”

 1. Cecilia
  on Jul 15th, 2011
  @ 11:44 am

  Hej! Så vilken är i ditt tycke den bästa concealern för att dölja just mörka ringar under ögonen? Jag är ständigt på jakt efter ny och bättre. Har testat Lancome och Dior på sistone och tycker nog att Dior är strået vassare, men de är ungefär lika bra. Kan du rekommendera någon som är bättre?

 2. nattiz
  on Jul 15th, 2011
  @ 12:03 pm

  hej! apropå foundations och concealers fick (!) jag en la prairie skin caviar-foundation med tillhörande concealer i locket. har du provat detta svindyra smink? jag brukar inte ha foundation men gillar den här, och concealern är def svinbra men kanske inte värd 1700 eller vad det kostar. vad tycker du?

 3. Caroline Hainer
  on Jul 15th, 2011
  @ 12:28 pm

  Tar man med allt i beräkningen – pris, täckning, konsistens, hållbarhet – så har jag fyra favoriter.

  Estée Lauder Ideal Light är en flytande concealer, i pennform (en vän till Touche Èclat, kan man säga). Kostar runt 260 kr. Krämig och lätt, och bra för huden under ögonen. Inte heltäckande, så den passar bäst för folk som bara har en skugga, och inte upplever de mörka ringarna som ett problem.

  Lancômes Effacernes Longue Tenue är en klassiker. Den är också flytande men väldigt täckande (därmed dryg för de som bara använder den under ögat/runt näsan och liknande). Kostar runt 290 kr.

  Generellt för de här två flytande concealerna är att de går att blanda med sin vanliga foundation, och att de sitter länge. De mår också allra bäst av att appliceras med en pensel, då kan man också blanda bättre, och få naturligare resultat.

  Mac Studio Sculpt Concealer är tjockare och mer täckande så den rekommenderar jag till dig som verkligen vill ha effekt. Den är fast och aningen krämig – en pensel är ett måste, så att den inte glider ned i veck och liknande. Kan upplevas som kakig – då är fuktkräm ett måste, eller blanda med lätt, flytande foundation. Inte så dyr, med tanke på storleken, den kostar runt 175 kr.

  Maybellines Pure Mineral Concealer är inte alls dum, annars, och budgetalternativet i sammanhanget tillsammans med L’Oréals True Match. Båda kostar lite över hundringen. Täckande, sitter bra och blandar sig väl. Kör med pensel för bästa resultat. Kan vara lite svårt att hitta rätt färg bara men kör Touche Èclat-tricket med rosa vs. gul. Alltså kolla om din hy drar mer mot rosa eller mer mot gul och välj färg därefter.

 4. Caroline Hainer
  on Jul 15th, 2011
  @ 12:29 pm

  En lätt rosa nyans täcker blå toner och passar dig som har rosa i hudtonen. En lätt gul nyans döljer de röda partierna (passar alltså för dig som liksom jag har gula undertoner i huden).

 5. sanna
  on Jul 15th, 2011
  @ 5:13 pm

  Tack för långt svar! Det är ringarna som är problemet, inte att jag är mörk. Jag blir också ganska blank och ser nästan genomskinlig ut, därför vill jag åt den matta effekten.

 6. Lotta
  on Jul 15th, 2011
  @ 8:30 pm

  Tack för bra tips (och för en bra blogg)! Jag brukar ha en lättare ljusreflekterande concealer under ögonen men vill ha en mer täckande vid näsan. Just där har jag några ytliga blodkärl som jag gärna vill dölja… Det är ju små ytor det rör sig om så en täckande funkar bra där utan att det ser för målat och onaturligt ut. Använder Secret Camoflage nu men tycker att den halkar av lite lätt. Just näsan är ju gansla utsatt om man t ex snyter sig. Har du någon favorit för just det ändamålet? /Lotta

 7. Carolina
  on Jul 16th, 2011
  @ 2:59 pm

  Jag har testat mycket mot mörka ringar under ögonen och det enda som funkar är Garnier Caffeine Anti-dark circles (den färgade). Det största misstaget jag gjorde var att använda vanlig concealer vilket gav mig torrhetsrynkor (jag är 20 år gammal). Det sköna med Garnier är att den inte bara döljer utan underlättar… Plus att den är ganska billig ^^ Har provat de dyra märkena också, men det är bara garnier som gjort mig nöjd hittills.

  Bra blogg! 🙂

 8. Caroline Hainer
  on Jul 16th, 2011
  @ 5:54 pm

  Tack för tips, Carolina!

  Till Lotta vill jag säga att jag har samma “problem”, alltså synliga ytliga blodkärl. Det är ett knepigt område. Det finns vattenfasta concealers (Lancôme har, Isadora har…) som ju står emot lite bättre men frågan är om man vill ha det? Har man det inte på övriga näsan kan man lätt få lite av en Rudolf med röda mulen-affekt, och täcker man hela näsan kan det ett kakigt intryck. Skulle då hellre satsa på en bra penna (som Estée Lauders) som gör det enklare med en touch up, och kanske svepa lite med en puderborste över näsan och näsvingarna efter foundation och concealer för en liten, liten extra försäkran.

  Bäst är fortfarande de ovan, också beroende på hur du sminkar ansiktet i övrigt.

  Och Sanna, är du nöjd med svaret? Eller har jag missförstått det du ville ha råd om?

 9. Louise
  on Jul 16th, 2011
  @ 7:50 pm

  Mot mörka ringar – och jag menar mörka ringar, ingen skugga – kan man ju alltid köra teatersmink-fetsmink som Kryolan från t ex Smink- och Perukmakar’n (billigare också!). Tunt applicerat i lämplig nyans + ev. med rosa puder vid rosa hud eller gulaktigt puder vid gul ton, som Caroline nämnde. Passande fuktkräm eller serum underst. Sisley’s Phyto-Blanc White Tensor kan också funka (dyr).

 10. Lotta
  on Jul 16th, 2011
  @ 11:23 pm

  Tack C! Ska nog testa Lancomes E L T nästa gång. Har haft den förut (men i fel nyans så jag gav bort den) och gillade konsistensen. Concealers är en djungel… Har märkt att några extra tag med mineralpuder och kabukiborste över min smashboxconcealer funkar ganska bra vid näsan så här på sommaren!

 11. amanda
  on Jul 17th, 2011
  @ 2:40 pm

  Jag kör alltid med en concealer som går åt det laxrosa hållet under ögonen, även fast jag har hy som annars drar åt det gula hållet. Det rosa neutraliserar ju det mörka under ögonen, tar jag en som är gul i tonen kan jag lätt se lite grönaktig ut under ögonen. Sen brukar jag ibland toppa med den här: http://www.everydayminerals.com/store/face/concealers/fair-to-light/conceal-aussie-perk-me-up.html från Everyday Minerlas, den är ljusrefelkterande, sjukt billig och sjukt dryg (har haft min lilla provburk i närmare tre år snart, nu börjar den väl sina). En fluffig borste gör att resultatet blir skirt och lätt och man ser bra mycket piggare ut.

 12. sanna
  on Jul 17th, 2011
  @ 9:56 pm

  Caroline: Helt nöjd! Ska experimentera mig fram.

 13. masha
  on Jul 19th, 2011
  @ 6:58 am

  är mkt förvånad över att ingen (så vitt jag skummat igenom) har nämnd den skitbra magic concealer från helena rubinstein. wow, skulle aldrig byta.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen