Fifty Scents

Min tur nu

Chanels Illusion d’Ombre, höstkollektionen, innehåller krämskuggor i bra, smickrande färger, med lagom shine, lagom glitter och med en imponerande konsistens. Svep med en pensel över ögonlocket, du kan inte misslyckas.

Jag faller särskilt för färgen Ebloui som är sådär röstbrun med anlag av lila. Den kulör jag alltid återvänder till verkar det som, ungefär som ögonskuggsversionen av “den lilla svarta”. För mig som har gröna ögon är just den nynsen förstahandsvalet.

Jag tycker hela höstkollektionen från Chanel ser imponerande ut. Den är sofistikerad nog att mäta sig med Diors Black Tie-kollektion, och de båda franska giganterna verkar vara inne på silvriga ögon med djup och krämig textur, i kombination med ljusrosa, närapå nakna läppar. WHat does it mean?

Tänk lågmäld glamour, en discolook som tämjts till kontorsbruk. En skridskoprinsessa som halkat fel och plötsligt befinner sig bakom ett kontor.
Trots skimret (som finns hos både Chanel och Dior) blir ingenting överdrivet i looken, det är en uppdaterad men stöddigare nude detta. Är det kanske en motreaktion på de nedtonade jordigare färgerna och samtidigt de röda läpparna som totaldominerat de senaste säsongerna? Är det kanske en “men ögonen då”?

För även om de allra, allra flesta kan ha röda läppar (bara de hittar rätt nyans) kanske de inte vill det. Det kräver ändå en del, medan tyngre ögonmakeup trots allt inte är lika dramatiskt och framhävande. Den röda munnen är ju också, femme fatales till trots, något som står för dem feminina kvinnan. Från den damiga och propra (Betty i Mad Men) till den vampiga (Pam i True Blood) och självsäkra. Tänk bara på alla tusentals analyser och forskningsrapporter om de röda läpparna som erotiskt eggande och signalerande och gud vet vad. Jag tänker visserligen att de ljusrosa läpparna – om vi nu ska vara analytiska – borde vara minst lika suggestivt eggande och associerande men vad vet jag? Ljusrosa är och förblir någonting annat, något mer sofistikerat, ordentligt och flickigt.

De röda läpparna är ingenting för den androgyna eller den som har svårt att känna sig bekväm i en vavawoom-position, vare sig den är städad eller inte. För en sådan person är det nästan ögonen som är nyckeln, och i höst erbjuder de största och vackraste husen en look som säger Det är min tur nu.

Chanel Illusion d’Ombre Long Wear Luminous Eyeshadows kommer på disk i augusti och kostar runt 320 kr.

Etiketter: , , , , ,

11 kommentarer till “Min tur nu”

 1. lina
  on Jul 18th, 2011
  @ 2:17 pm

  Ah gröna ögon, så mycket snyggare än vanliga tråkiga blå. Men men.. vilken skugga tror du på för blå ögon?

 2. lina
  on Jul 18th, 2011
  @ 2:31 pm

  Förresten, en liten kommentar till.. gillar också de rosa läpparna väldigt mycket, men då jag har blå ögon och naturligt väldigt rosiga kinder känner jag mig ibland lite bebisaktig med rosa läppar, vilket känns allt annat än sofistikerat vilket är det jag vill åt.
  I röda läppar känner jag mig därför mer power och vuxen, däremot undviker jag det ibland just pga hight maintenance och för är man inte på rätt humör är röda läppar så iögonfallande att man lätt känner sig som bambi och inte kan bära upp det.

 3. Kim
  on Jul 18th, 2011
  @ 11:03 pm

  Har du några mer tips på rostbruna ögonskuggor? Kanske med inslag av rött istället för lila? Är förstås ute efter så billigt som möjligt, men hellre kvalitet före en billig summa..

 4. masha
  on Jul 19th, 2011
  @ 7:26 am

  carro, jag vet att det inte är dåligt med blandhy, och jag har skitbra produkter som återfuktar osv etc. men VARFÖR flottar mitt fejs så mycket, porerna ba pumpar ut flott? ser ut som att nån har hällt olja i mitt fejs just nu tex, när jag just har vaknat. asså det är inte alltid så, inte varje morgon, men mer eller mindre liksom. som matte face lover stör detta mig något enormt! har testat typ alla oil control-produkter, känns som det iaf, och tycker inte att någon har funkat. men det är säkert helt fel väg att gå. vill inte köra någon skum jävla kur där man tvättar ansiktet med olja och varm handduk eller vad det nu är folk brukar hålla på med, no patience för sånt haha. nu är du kanske ingen expert på detta om du själv inte är ms flotty men jag testar fråga iaf!

  din blogg=BÄST.

 5. Caroline Hainer
  on Jul 19th, 2011
  @ 10:27 am

  Lina, I hear you. Du kan ju såklart gå mer åt det korall/orangea för att få till både det dramatiska med röda läppar och det flickiga med rosa…typ. Men visst, balans är, som alltid, nyckeln.
  Och there is no such thing as tråkiga blå ögon. Bruna skuggor, särskilt mörkbruna, kan göra underverk för blå ögon. Tack för frågan, jag tror jag återkommer med en längre grej. Tills dess – lila, särskilt plommon och mörkare lila – är också ljuvligt på ärliga blå. Och silver!

  Kim! Älskar rostbrunt! Återkommer ASAP! Vad har du för ögonfärg? Grön?

  Masha…svarar dig nu.

 6. Kim
  on Jul 19th, 2011
  @ 9:19 pm

  Vad kul!! Ja precis, gröna!

 7. Karin
  on Aug 1st, 2011
  @ 12:32 am

  Ja! Fler tips på (gärna mer budget, är superstudent!) ögonskuggor i alla färger mellan rost och rödvin! Jag har inga gröna ögon,dock blåa, men jag tycker att dylika färger är så underbart dramatiska att jag hoppas på att kunna bära dem ändå.

  För övrigt: helt underbart fascinerande blogg. Otroligt välskriven och konkret (inte så himla hej-köp eller uppenbart sponsrade inlägg) och framför allt så tycker jag att den verkar spegla en äkta passion för dofter och kvalitet. Helt enkelt = super!
  Hade spade!

 8. Caroline Hainer
  on Aug 1st, 2011
  @ 4:14 pm

  Hej Karin!

  Det är jättefint med rost och mörkrött till blå ögon, gärna också mörkrött som drar mot lila (plommon, burgundy)! Det är supersnyggt! Jag tycker Maybellines krämskuggor (och även kräm/moussefoundation) är bra överlag i budgetklassen. Absolut. Torra skuggor från tex FACE Stockholm och/eller Make Up Store och MAC kan man applicera med blöt pensel också för mer färg/mer hållbart/eyeliner!

 9. Caroline Hainer
  on Aug 1st, 2011
  @ 4:14 pm

  Och tack såklart, för din pepp!!!! <3

 10. Dina
  on Sep 15th, 2011
  @ 12:29 pm

  Då har man köpt Ebouli. Oj va läcker.. Och Margielas (untitled). Jag gillade den! Jag har använt min Apres L’Ondée konstant och känner att jag har hittat hem. Är nyfiken på Jicky dock, men jäklar vad dåligt utbud det är i Sverige. Hur som helst, Margielas känns mer seriös, sval, aningen rökig och påminner om höstkalla björkblad. Precis som jag vill ha det nu efter L’Ondee-ns varma sommarregnsöverdos. Den senare är en beständig kärlek, medan Margiela-n är mer av ett miljöombyte. Nåväl, jag har nog aldrig inspirerats till så många (dyra) köp i nån blogg förut som jag har gjort här. Bra, säger jag, för alla har varit klockrena.

 11. Chanel-jätten imponerar - Fifty Scents | Rodeo Magazine
  on Feb 12th, 2013
  @ 9:16 am

  […] Tycker fortfarande att de inte riktigt är helt haj på ögonskuggorna ännu, där ligger till exempel Dior steget före med sina lättarbetade long-lasting skuggor. I ögonskuggeväg har Chanel mer gemensamt med YSLs, som också gör alldeles för torra produkter även om färgerna är topp. Med undantag för Chanels krämögonskuggor då, som jag skrivit om förut. […]

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen