Fifty Scents

Doftförtroendet

Hörrö doftproffset! Så här: Jag litar inte på min egen näsa, ety jag har ett kasst doftsinne. Har de senaste åren använt doften, The One från D&G eftersom det är en av få dofter jag har vågat lita på. Har haft den så länge att jag nu misstänker att jag överkonsumerar den och borde därför byta. Har du nåt tips som liksom liknar The One … men ändå inte dårå eftersom jag efterlyser nån sorts förnyelse.

Varför litar du inte på din egen näsa, knasboll? Du vet ju vad du gillar. Gillar du jasmin? Jag tycker The One har en del jasmin i sig. I så fall har Dior ganska mycket för dig. Eller, faktiskt, Chanel. I synnerhet de nya, yngre och blommigare dofterna som Coco Mademoiselle. Något säger mig att du också skulle kunna gilla Gucci, som Rush eller Envy Me?

Men det kanske är något annat du gillar med The One, eller hos andra parfymer? Du kanske gillar den diskreta, vuxna blomdoften? Eller känslan av italiensk marmor? Prova Prada!

Annars kanske La Perla, som går lite balansgång mellan det sobra, snofsiga italienska och det i det närmaste vulgära. Det skulle nog företaget inte gilla att höra, men det finns något skönt, italienskt vräkigt hos dem som är fint. Som Agent Provocateur, någon slags dyr billighet.

Oh, det finns så mycket…du får ge mig lite mer att gå på! Annars finns det ju också flera sk flankers till The One, alltså systerdofter eller vad man nu ska kalla dem. Om du vill stanna inom la famiglia…?

Etiketter None

3 kommentarer till “Doftförtroendet”

 1. g
  on Jul 19th, 2011
  @ 12:11 pm

  åh fifty scents! jag tycker så mycket om ditt vis att förklara dofterna på. det stämmer så väl.

  the one är ett fint val utav parfym, en väldigt tilldragande doft med som du säger jasmine,fruktiga inslag och vanilj(en utav basdofterna enligt min näsa).
  en “snällare” kompis till doften skulle kunna vara gucci doften flora (en blommigare doft) eller den väldigt söta euphoria, från calvin klein (om det nu är sötare,sensuella dofter som man tycker är tilldragande).

 2. Ulla-Marie
  on Jul 21st, 2011
  @ 9:04 am

  Knasbollen här. Vilket spännande svar. Ska skriva ut detta och ta med mig nästa gång jag beger mig mot staan. Då ska jag gå omkring på NK som en annan snåljåp och spraya olika kroppsdelar med olika dofter (kanske göra ett rutmönster med en tuschpenna som de gör hos plastikdoktorerna). Men om en parfym ska representera en personlighet så stämmer nog “sobra, snofsiga italienska och det i det närmaste vulgära” in rätt bra på undertecknad. Tacky is my middlename. … och detta med att inte lita på sin egen näsa … Kanske för att jag har vuxit upp med en extremt doftkänslig, 1,5 år äldre syster som har dikterat vad som doftar gott och vad som luktar äckligt? (kanske ska tillägga att jag står den där diktatoriska systern väldigt nära trots detta …)

 3. Ulla-Marie
  on Jul 21st, 2011
  @ 9:36 am

  Icke att förglömma: Tack även till the mystic g som levererar tips.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen