Fifty Scents

“VARFÖR flottar mitt fejs så mycket?”

Carro, jag vet att det inte är dåligt med blandhy, och jag har skitbra produkter som återfuktar osv etc. men VARFÖR flottar mitt fejs så mycket, porerna ba pumpar ut flott? ser ut som att nån har hällt olja i mitt fejs just nu tex, när jag just har vaknat. asså det är inte alltid så, inte varje morgon, men mer eller mindre liksom. som matte face lover stör detta mig något enormt! har testat typ alla oil control-produkter, känns som det iaf, och tycker inte att någon har funkat. men det är säkert helt fel väg att gå. vill inte köra någon skum jävla kur där man tvättar ansiktet med olja och varm handduk eller vad det nu är folk brukar hålla på med, no patience för sånt haha. nu är du kanske ingen expert på detta om du själv inte är ms flotty men jag testar fråga iaf!

 

Masha, ditt fejs (liksom min panna) har antingen dragit nitlotten i det genetiska lotteriet, eller lider av överkompensation för någonting (p-piller, alkohol i någon produkt, dålig luft på kontoret…). Det man kan göra är precis det du gör – se över sina hudvårdsprodukter. Drick vatten och ta upp ett blotting paper då och då under dagen. Jag vet inte hur gammal du är men kanske är det hormoner inblandade i det hela också, som alltid. De fuckar alltid upp allting.

Dr. Hauschka har en annan metod – de använder inte någon nattkräm. Aldrig. De resonerar som så att huden reparerar sig under natten och stöter ut överflödig olja (vilket då skulle förklara dina flottiga nätter) och om man då använder nattkräm så stör man denna rutin. De menar att det du upplever alltså är bra och helt naturligt, men bara om du låter huden vara under natten och inte stör eller påverkar med någon nattkräm eller annan produkt. Då kommer oljan/huden att stabilisera sig. Det tar minst 28 dagar/nätter för huden att göra detta dock eftersom den tar 4 veckor på sig att förnya cellerna. Så om du vill testa deras metod så ta tid på dig. Kanske kommer du att känna dig torr först och sedan superfet. Men sen ska det hela stabilisera sig finfint enligt deras filosofi…

Om du provar så återkom gärna och dela med dig med hur det funkar för dig!

Etiketter None

17 kommentarer till ““VARFÖR flottar mitt fejs så mycket?””

 1. masha
  on Jul 19th, 2011
  @ 12:42 pm

  åh vad snabbt du svarade! *blottingpapprar*

  har inte hört om dr hauschka-metoden innan, men kommer absolut att prova! känns inte som att jag behöver mer fukt men vill inte heller bli uttorkad så har varit noggrann med val av produkter innan, inget uttorkande osv. men är typ villig att prova vad som helst så länge det inte innehåller konstiga långdragna procedurer eller skumma produkter.

  tror inte att det är hormoner för är 27! har inga andra “hormonella problem” heller, typ finnar eller sådant, och äter inte p-piller pga lesbisk. kan iofs vara det att luften på kontoret är kass, har tänkt på detta innan då jag ibland flottar ännu mer när jag jobbar. haha låter som att det droppar om mig nu, så illa är det inte! men iaf…

  tusen tack, lovar att återkomma när jag testat dr hauschka-metoden en månad eller så.

  <3

 2. Caroline Hainer
  on Jul 19th, 2011
  @ 1:10 pm

  Hej! Kände att det är ett “problem” som ändå flera kanske lider av (typ jag). Luft och vatten kan absolut bidra. Jag är jättenyfiken på skippa-nattkrämen-metoden. Det “värsta” som kan hända är väl att du blir torr på områden som du inte normalt blir flottig på, som kanske kinderna. Då kan du köra lite moisture på dem om dagen. Men, som sagt, ge det 28 dagar! Jättespännande att höra om resultatet!

  http://www.drhauschka.se/personlig-vard-och-hy/vanligaste-fragorna/?seite=05

 3. malin
  on Jul 19th, 2011
  @ 1:57 pm

  vilket spännande tips! vågar man testa detta även om man inte använder dr. hs produkter i övrigt? menar, andra märken är ju inte anpassade för att natten ska vara produktfri?

 4. masha
  on Jul 19th, 2011
  @ 1:58 pm

  har sällan i livet upplevt mig torr i ansiktet haha.

  en sak till btw, tror du att jag ska införskaffa någon/ett par produkter från dr hauschka som jag använder på kvällen eller är det överflödigt? tänker specifikt på rengöringsprodukt och/eller ansiktsvatten? jag använder inte ansiktsvatten så ofta men tvättar mig varje morgon+kväll med dermalogica special cleansing gel plus kräm osv såklart.

 5. Caroline Hainer
  on Jul 19th, 2011
  @ 2:40 pm

  Dr. Hauschka förespråkar ju en holistisk regim, alltså att man bara och uteslutande använder deras produkter. Andra produkter anser de kan förta eller slå ut effekten av deras mail. (Det är inte en ovanlig ståndpunkt, vissa ämne och ingredienser TAR ut varandra. Det är inte en unik filosofi även om Dr. Hauscha trycker lite hårdare på det än andra märken).

  En rengöringsprodukt som löser upp smuts och olja, i synnerhet en gel (som Dermalogicas) borde funka bra, tycker jag, eftersom tanken ju alltså är att huden ska vara ren när man lägger sig och sen jobba själv. Har man en mildare rengöringsprodukt, till exempel en regöringsmjölk, kanske en alkoholfri tonic är bra för att riktigt ta bort alla former av smutsrester.

  Man ska heller inte peela, om det är något man gör, för det påverkar också hudens egna cykel. Jag tycker att en bra rengöringsgel räcker gott, men frågar man en representant för Dr. Hauschka säger det säkerligen annorlunda.

  Som sagt, jag misstänker å det starkaste att det “värsta” som kan hända är ökad torrhet runt partier som vanligtvis inte är flottiga, som kanske kind.

  SPÄNNANDE!!!

 6. Benjamin
  on Jul 19th, 2011
  @ 4:01 pm

  Dr. Hauschka är hippisar och tycker definitivt inte att en bör peela.

 7. M
  on Jul 19th, 2011
  @ 4:23 pm

  Hej!
  Den här bloggen/frågelådan är så fantastiskt underbar. Du skriver så bra och uppdaterar så ofta – det här är alltså den perfekta bloggen. Tack!
  Har du något förslag på parfym till en blond kille som älskar Dior Homme, men som tycker att den är uttjatad eftersom i stort sett alla killar har den? Bleu de Chanel är för “fräsch och vattnig”, Chanel Allure Homme Sport är god, men hans bästis använder den, Hugo Boss luktar “VD” och Fahrenheit “mellanstadiet”.

 8. Caroline Hainer
  on Jul 19th, 2011
  @ 4:32 pm

  Precis, man ska inte peela enligt Dr. Hauschka. Kanske uttryckte jag mig oklart men ingen peeling enligt Dr. H alltså, och JAG tycker att det räcker med rengöringsgel från annat märke men Dr. Hauschka tycker nog annorlunda.

  No peeling, enligt Dr. H.

 9. Caroline Hainer
  on Jul 19th, 2011
  @ 4:35 pm

  Hahah! Älskar att Hugo Boss luktar “VD”. Har den blonda pojken testat Eau Savage från Dior? Vad tycks om den? Chanels Bleue de Chanel är indeed “vattnig”. Den är alldeles havsblå. Armani Code Sport tycker jag är underbar, och Moschino Forever, även om man kanske har svårt att förlika sig med förpackningarna som är minst sagt vulgära.

  Och tack snälla du/ni. Jag är hemskt glad att ni hänger här med mig på bloggen. Jag nås också på caroline@rodeo.net

 10. Karin W
  on Jul 19th, 2011
  @ 8:33 pm

  Jaa, den här bloggen är så bäst! Ett tips till Masha: Har du provat L´Occitanes “Rice Ultra-Matte Face Fluid”.? Jag brukar köpa en flaska varje sommar eftersom jag då ofta vaknar med flottig panna och näsa (jag är 47). Den liksom suger upp och mattar ner på ett jättebra sätt.
  Caroline: Vad tycker du om Etros dofter? Jag fick tips av dig i vintras om Timbuktu, och fick en liten provflaska av den trevliga personalen på Cow. När jag äntligen fick arslet ur vagnen och skulle slå till på en stor flaska (jag gillade den jättemycket!) hade den utgått ur sortimentet. Istället blev det Etros Shaal Nur som jag också tycker mycket om, dock är EdT:en väl flyktig, i alla fall på mig. Tar gärna emot tips på lite “svåra” rökiga dofter. Finns Cabochard fortfarande? Varma hälsningar, Karin W

 11. sanna
  on Jul 19th, 2011
  @ 9:11 pm

  Min hy blev betydligt bättre sedan jag bytte helt till ekologiska produkter. Balansserien från Luxsit har både gett fukt och mattat ner. Kan tipsa om butiken Sundlöf i Stockholm: http://www.sundloef.com/

 12. kattis
  on Jul 19th, 2011
  @ 10:22 pm

  Caroline, känner du till Houbigants parfymer? Jag är nyfiken på “deras” dofter, men i vanlig ordning fastnar jag för parfymer som är svåra att få tag på, t.o.m. i Sthlm. Kan förstås skicka efter från den amerikanska (?) sajt du tipsade om i våras, men litar i första hand på ditt omdöme och din smak…

 13. Charles
  on Jul 19th, 2011
  @ 11:56 pm

  Har ett par frågor: Är det viktigt med en separat fuktkräm/eye roll on till ögonen eller är det rent struntprat bara för att kunna sälja fler produkter? Isåfall vad rekommenderar du för män? Utan concealer effekt, mest för att ge fräschare/piggare utseende.
  Vad kan man göra om man har som “knottrar” på pannan (som inte utvecklas till något annat, typ finnar). Skrubba? Lästen ovan att man inte ska skrubba. Varför inte?

  Till M: Jag gillar också Dior Homme, speciellt det som luktar vanilj (den innehåller inte ens vaniljstång?!), men tröttnade på den och letade efter något liknande. Kan tipsa om dessa: D&G La Force (väldigt egen och är inte mainstream.. än), Bulgari Black (luktar däck i början men väldigt god efter ett tag), YSL L’Homme och Chanel Allure Blanche (den luktar inte som Allure tycker jag inte).

  P.S. Vill gärna läsa mer om manlig hudvård/dofter också, du skriver allt så bra och det finns ej bra groomingbloggar 🙁

 14. Caroline Hainer
  on Jul 20th, 2011
  @ 9:41 am

  Karin W! Har Timbuktu försvunnit ur sortimentet? Det verkar galet. Enligt Cows hemsida finns den kvar i alla fall, och det är inte Etro utan L’Artisan. Väl värd en test, jag tycker den är lysande som lite ovanlig crazy-doft med exotisk zing. Prova Tea for Two annars, också L’Artisan. Den luktar rökigt te med mjölk!

  Flyktiga dofter är ett evigt gissel. Man kan ta ett litet provrör för provparfym, eller köpa en hylsa, fylla den och ha den med sig under dagen för uppfräschning.

 15. Karin
  on Jul 20th, 2011
  @ 5:56 pm

  Hej Caroline, och ni andra. När vi ändå är inne på ämnet rengöring/återfuktning och inte parfymer, måste jag bara komma in med min käpphäst. Och den är: sluta använd så himla mycket rengöring! Från att jag var typ 14 till att jag var runt 32 höll jag på och höll på med olika märken, gel, ansiktsvatten, tvål, lotions, bla bla – Clinique, Apotekets, Dr Haushkas, Shiseido, La Prairie, Loreal etc mfl – you name it. Huden var rätt ok, men ibland väldigt torr – och fet samtidigt… & fick ofta små blemmor/finnar som blev sår och det var allmänt jobbigt. Sen fick jag barn och ORKADE inte hålla på me ansiktet så förbannat. Nu tvättar jag mig lite med varmt vatten på morgon och ibland kväll. Och i duschen såklart. Slaskar på så mycket massa lätt lotion som behövs på morran, men det kan vara fet också, typ vilket märke som helt billigt eller dyrt, fet eller lätt funkar, (utom olja), och min hy har aldrig, förutom som när jag var liten, varit bättre. Haha, wierd va! Tilläggas skall att jag aldrig använder underlagskräm eller puder eller nåt sånt, så det är inte så mycket “färg” som skall bort. Våga testa!

 16. Carin
  on Jul 22nd, 2011
  @ 6:24 pm

  Ang. flottfejs: jag sänkte temperaturen i sovrummet, använder bara kräm på natten efter oregelbundet schema och hittade min perfekta sovtid (8 tim 20 min, längre än så = alltid flottig) och voila matt delux.

 17. em
  on Jul 24th, 2011
  @ 7:14 pm

  Smashbox photo finish om man orkar hålla på med primers, den håller faktiskt ganska bra. Dock jobbigt köra primers på vardagarna, kör det mest när jag ska ut. Det är ändå så mycket som man ska ha i fejjan, serum och fuktkräm och grejer. Brukar också trycka toapapper mot näsa, panna och haka. Sjukt jobbigt med blandhy, hittar typ aldrig några krämer, de håller aldrig vad de lovar

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen