Fifty Scents

Pretty mint!

Om man vill lukta mint, vad köper man? Hellre spearmint (lite sötare) än fishermans friend.

 

Oftast är det herrparfymer som har minttoner i sig. Det ska inte bekymra dig det minsta. Herr och dam hit och dit. Spela roll. I parfymens barndom var alla parfymer unisex.

L’Eau Bleue Eau Fraiche, till exempel, från Issey Miyake är en mild, fräsch och frisk mintparfym som lägger sig som en ljum, grekisk havsbris om kroppen.

Guerlain har en mintparfym i sin Aqua Allegoria-serie. Tyvärr är Mentafollia svår att få tag på bara…Herba Fresca är lättare att hitta. Inte lika mintig, den luktar mer citronmeliss och lemonad men med en knippe myntablad i, dock. Fresh!

Prova också Live Jazz från YSL. Det är nog högst subjektivt i det fallet men jag tycker att det finns mint i botten bland alla kryddor. Acqua di Gioia från Armani är också en kandidat och Cool Water från Davidoff. Självklart också Le Male från Jean Paul Gaultier.

Dock – vill du mer dofta ren och rak mint så är en kroppsprodukt ett bra alternativ. Som det här, ett body butter från Be Well som luktar rosemarin och mint, för en billig peng om 49 kr. Eller det här alternativet från Åhléns, som doftar lavendel och mint. The Body Shop har en serie produkter för fötterna som luktar ganska starkt av pepparmint. Skänker en viss arom.

Avantgardealternativet är det här mintdoftande kroppspudret i en söt burk. Använd sommartid – minskar svettningarna en aning, men mest glittrar det snyggt i dekolletage och på brunbrända armar. Har inte provat det själv men det ser ju bedårande ut.

Etiketter: , , , , , , ,

3 kommentarer till “Pretty mint!”

 1. Amanda
  on Jul 25th, 2011
  @ 5:54 pm

  Hej!

  Du har en gång skrivit om en parfym som heter She Wood. Jag har aldrig ägt en parfym men börjar nu fundera på att skaffa mig en signatur av något slag (gärna skogig, men inte för mustig). Jag skulle gärna vilja dofta på She Wood, men vet inte var man kan få tag på den. Vet du?
  bor dessutom på liten ort.

 2. Lotta
  on Jul 25th, 2011
  @ 8:06 pm

  Här kommer tre ytterligare förslag: Thundra – Profumum Roma (som jag älskar…), Peppermint – Comme des Garcons Series 5 Sherbet och Polo Sport Woma.n – Ralph Lauren.

 3. Caroline Hainer
  on Jul 25th, 2011
  @ 9:06 pm

  Hej Amanda! She Wood är underbar, tycker jag. Synd att du inte kan testa den innan du köper den så att du inte blir besviken. Den luktar fräsch skog, vilda skogsblomster….men absolut inte för mustigt. Jag ser att du kan köpa den online. Här är den på en super-rea: http://eleven.se/dsquared2-shewood-edp-5669.html

  Hoppas, hoppas du gillar den!

  Lotta – underbara val! Tack!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen