Fifty Scents

Det svarta etuiet och jag – en kärlekshistoria

Ni vet den där låten. Den börjar så mjukt och fint. Så kommer körerna in och så börjar Aretha Franklin sjunga
The moment I wake up
Before I put on my makeup…

Jag har den i huvudet om morgonen när jag sätter mig vid mitt sminkbord. Solen strilar in genom de tunna, vita gardinerna. Det är sol, det är en ny dag. I say a little prayer for you.

Jag ställer mitt glas med te bredvid mig. Alltid te, alltid glas.

Sedan tar jag upp det svarta etuiet. Jag väntar en liten sekund, låter det ligga i handen. Sen öppnar jag det med ett hemligt litet klick-ljud. Där väntar den mjukaste, lenaste foundation. Jag tar min pensel och låter stråna glida försiktigt över den blanka ytan.

I say a little prayer for you…

Penseln glider lätt över mitt ansikte och lämnar ett sidenlent spår, i en försiktig beige färg som mjuknar och smälter in i huden som oskyldiga snöflingor mot marken. Alltså, när jag gör det här så gör jag det långsamt och – faktiskt – njutfullt. Jag ser min hy bli jämn, fin och vacker. Jag älskar etuiet och hemligheten däri, jag älskar ritualen på morgonen, jag älskar att känna penseln mot kinden och jag älskar att, när jag är klar, när penseln fått skrida fram över haka, kind och näsa, beundra solens försiktiga strålar som kommer fram för att inspektera och reflekterar så vackert mot kindbenet.

Lingerie de Peau, nu är det du och jag. Bara vi.

Guerlains Lingerie de Peau kommer i höst. Ledsen att behöva teasa er med detta så tidigt i förväg men jag kan inte hålla mig. Words come easy when theyre true som Robbie Williams sjunger. Kärlek är svår att hålla hemlig.

 

 

 

Etiketter: , ,

5 kommentarer till “Det svarta etuiet och jag – en kärlekshistoria”

 1. Sandra
  on Jul 30th, 2011
  @ 12:09 pm

  Woow, can’t wait!!! Förresten, har du provat Bare minerals pure transformation night treatment? Eller har någon annan provat? Jag är lite sugen men samtidigt känns det rätt märkligt att lägga på typ en foundation innan läggdags.

 2. Devlin
  on Jul 30th, 2011
  @ 3:56 pm

  The-Dream har en annan syn på det svarta etuiet:

  http://open.spotify.com/track/2UA6JKGJRg8miTUWDstsID

 3. Jennifer
  on Jul 30th, 2011
  @ 7:22 pm

  Vad tycker du om den superhypade glominerals pressed base? Läst tusen hyllningar men inte testat eftersom den inte finns att köpa på så många ställen.

 4. Lotta
  on Jul 30th, 2011
  @ 9:22 pm

  Jag köpte Glominerals pressed base i våras eftersom jag läst så mycket gott om den. Är lite besviken faktiskt. Känns lite för pudrig för min smak. Tycker att jag ser för målad ut. Det är ändå helt klart en bra produkt. Kanske valde jag fel nyans (för mörk)?! Ska prova den nu igen när jag fått lite mer färg…

 5. Oh la la! - Fifty Scents | Rodeo Magazine
  on Feb 13th, 2012
  @ 12:32 pm

  […] i konsistensen, men ändå ger ett halvtäckande resultat. Den påminner i mångt och mycket om den här lilla glädjespridaren från Guerlain. Samma compact, samma lätta konsistens, samma fina, jämna resultat. Samma höga pris, dessutom, […]

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen