Fifty Scents

Och Eva bar…

Fler än jag som gillar Eva Green? Hon spelar visserligen över till bristningsgränsen i Oskuldens tid (“Cracks”), men det gör inget. Fantastisk film, och Eva är fantasitisk vacker. Se den.

Hon har en förmåga att hypnotisera, Eva. Mystisk, stark men ändå sårbar. Inte konstigt att James Bond faller hejdlöst. Hennes ögon kan vara både längtansfulla och kalla på samma gång. Vet man egentligen var man har henne? Jag är inte helt säker.

Att hon därför föredrar av dofta hemlig Melograno från Santa Maria Novella, superexklusiv och supersvår att få tag på, passar därför utmärkt. Parfymen är från 1965 och innehåller rökelse. Den är pudrig och muskig, och lite av en hata-eller-älska-parfym som tar över ett helt rum när bäraren skrider in. Lite som Poison från Dior. Tror att om hon ville uppdatera sin parfymgarderob, eller i alla fall komplettera, så skulle hon säkert hitta bra saker vid YSLs parfymdisk. Eller kanske Narciso Rodriguez? Hans dofter är också hemlighetsfulla, muskiga och mörka. Eller varför inte J’Aime La Nuit från La Perla, en förföriskt berusande liten pärla som luktar lockelse, mörka nätter i Abu Dhabi och 30-talslyx.

Rolig trivia förresten: Eva tycker tydligen att Midnight Poison är “för ungdomlig” och “för lätt”. Roligt eftersom hon gjort reklam för den.

Etiketter: , , , , , ,

7 kommentarer till “Och Eva bar…”

 1. lisa
  on Aug 4th, 2011
  @ 1:49 pm

  hej caroline, jag älskar din råd och rön-blogg! faktum är att även jag har en fråga till dig: har du några bra tips på primers som återfuktar? jag har funderat på laura merciers hydrating foundation primer, men jag vill inte köpa den bara för att det är den enda jag känner till. jag är ingen supertorris men ändå klart mer åt det torra än det feta hållet. skulle vilja undvika att smacka på moisturizer OCH primer OCH foundation varje morgon.
  tack och keep up the good work!

 2. Caroline Hainer
  on Aug 4th, 2011
  @ 2:53 pm

  Hej Lisa och tack! Det här ska vi fixa. Men du, vad är det du vill att primern ska göra? Du har en moistrurizer på morgonen, om jag förstår det rätt? Du vill ha primerns preppande egenskaper, men också en del fukt? Har jag förstått dig rätt?

 3. lisa
  on Aug 4th, 2011
  @ 7:42 pm

  ah! background story: har tidigare använt en moisturizer+mineralsmink, men har nu övergått till foundation och vill ha en primer för att eh… det verkar bra? jag vill nog helt enkelt få ut det mesta av min foundation, jag är ute efter ett ganska flawless resultat. du har förstått mig rätt, jag vill ha en primer som hjälper min foundation och som är tillräckligt återfuktande att jag slipper fler produkter. kan den samtidigt ge lite extra lyster vore det fantastiskt, men fukten är viktigast! hoppas det var mer belysande 🙂

 4. therese svensson
  on Aug 4th, 2011
  @ 8:13 pm

  KÄRA fifty! jag såg att ck one ska komma i 2 herr/dam versioner för första gången, nu under namnet ck one SHOCK (http://www.style.com/beauty/beautycounter/2011/08/exclusive-behind-the-scenes-with-lara-ruby-sky-and-alice/). det lät ju ball tänkte jag men var ändå skeptisk eftersom jag inte gillar den vanliga ck one citrusfräschiga typdoften. men nu verkar det vara mer oriental som gäller med bland annat Osmanthus som not (enligt fragrantica.com) och jag undrar lite mer över Osmanthus? vad luktar det liksom egentligen? jag vet att det är en blomma men liksom sen står det still.
  MERCI för din åsikt!

 5. Caroline Hainer
  on Aug 5th, 2011
  @ 9:44 am

  Lisa! Primern hjälper definitivt till att få ut det bästa av foundation men är långt ifrån nödvändig, tycker jag. Primern gör inte mycket på lång sikt, utan är oftast rent kosmetisk. Innehåller silikoner som lägger sig som en hinna på huden. En jämn och fin hinna visserligen men den tillför inte huden något, som en bra moisturizer gör. Till exempel den här från REN: http://www.renskincare.com/p/3329/Max+Moisture+Concentrate som jag tycker preppar huden ordentligt bra med fukt utan att lämna kvar något på den yttersta huden. Har du möjlighet att prova?

  Annars kanske du ska överväga en bra primer och en återfuktande foundation, som Laura Merciers eller Clarins Skin Illusion? Chanels Base Lumiére är en fantastisk primer (dito dyr) som visserligen inte återfuktar men å andra sidan gör huden strålande, utan att torka ut. En bra combo ihop med en bra foundation.
  http://www.chanel.com/en_US/fragrance-beauty/Makeup-Base-BASE-LUMIÈRE-88638

 6. Caroline Hainer
  on Aug 5th, 2011
  @ 9:49 am

  Therese! Oh, SHOCK var en nyhet för mig, nu blir jag också mäkta nyfiken. Låt oss hålla utkik tillsammans!
  Bra fråga om osmanthus. Det är en asiatisk buske som luktar åt persika- och aprikoshållet.
  Bor du i Stockholm? Nu är jag inte säker på att den finns på NK men Hermés har en osmanthusdoft som heter Osmanthe Yunnan. Den doftar av buskblomman och lite rökigt te (tydligen används denna blomma också för att smaksätta teer). CK Escape och Estée Lauders Beautiful Love har också inslag av blomman. Det sägs att den finns i underbara, underbara Gucci Rush också men det har jag svårt att känna.

 7. therese svensson
  on Aug 9th, 2011
  @ 2:57 pm

  åh persika! å rökigt te! det låter suveränt. JAG SKA HÅLLA UTKIK efter samtliga dofter. rush är också en favorit.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen