Fifty Scents

…och så två hårtips!

Som ni vet är jag förtjust i torrschampo, och då Kisbys i synnerhet. Utklassar allt. Bra pris dessutom (tro mig du behöver inte särskilt mycket för att få effekt). Men här är ett tips – om man, mot förmodan, inte kan få tag i Kisby så kan man använda potatismjöl.

Här är ett annat tips. Du som blir svettig i hårbotten om sommaren, eller du som tränar mycket. Tänk på att svett är salt och det sliter på hr och hårbotten. Samtidigt bör man inte tvätta håret allt för ofta eftersom det tar bort de naturliga fetterna. Vad gör man? Jo, man “tvättar” håret med balsam någon gång emellan, för balsamet suger ut saltet men lugnar hår och hårbotten. Lägg en liten balsaminpackning i hårbotten en kväll innan du tvättar håret, eller en kväll innan du tvättar håret på morgonen.

 

Etiketter None

3 kommentarer till “…och så två hårtips!”

 1. Susanna
  on Aug 11th, 2011
  @ 8:47 pm

  Bakpulver funkar också som torrschampo om det krisar! Texturen blir som med Dust It ungefär.

  Ska prova Kisbys nästa gång, älskar den här bloggen och alla tips – skönhetsjunkie som man är. Tack!

 2. a
  on Aug 22nd, 2011
  @ 4:24 pm

  apropå salt, var nyligen vid medelhavet och badade i saltvatten varje dag i en vecka. tänkte inte så mycket på hur håret blev, men däremot tyckte jag att jag fick väldigt fin hy (vilket iofs också berodde på att jag fick färg och fräknar). kan saltvatten vara en bra grej för huden?

 3. Caroline Hainer
  on Aug 24th, 2011
  @ 11:59 am

  Absolut. Salt är exfolierande, du har säkert ånjutit en daglig salvattensexfoliering! Men man ska vara försiktig eftersom det också suger ut en del fukt. Salt drar ju åt sig fukt som bekant, det är därför man till exempel kan bli uttorkad i hårbotten om man tränas och svettas mycket eller liknande. Men som exfoliering, för i synnerhet kroppen, är det ypperligt.

  Kanske åt du också bra medelhavsmat med oliver, bra oljor, nötter och fisk?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen