Fifty Scents

Låt ditt ansikte renas

Jag fick agera personal beauty shopper åt en vän som meddelade i panik att hon behövde NYTT AV ALLT.

Okej, first things first, sa jag. Rengöring. har du det? Om inte så vet jag en ypperlig. Du har väl dessutom tendens att bli lite torr på kinden ibland?

Då insåg jag att jag borde tipsa inte bara henne men alla om en underbar cleanser. Benefiance Creamy Cleanser från Shiseido gör allt man vill att en cleanser ska göra – den tar bort allt smink i en tvätt. Den torkar inte ut och den är superdryg. Jag överdriver inte när jag säger att man behöver kräm av en ärtas storlek – högst – till hela ansiktet.

Jag rekommenderade den till min vän och jag rekommenderar den till er. Den kostar över 500 kronor, förvisso, men min har räckt i tre månader nu och jag har använt ungefär två tredjedelar. Ärtstorlek, I am telling you. Ärtstorlek.

Cleansern är generöst krämig. Man jobbar upp ett lödder i handen (den som har tillgång till en rakborste kan vispa upp ett lödder som har vispgräddens densitet) och använder det på fuktig hy.

Det är egentligen inte så konstigt att Shiseidos bästsäljare är en rengöringsprodukt. Märket är japanskt och i Asien är rengöringen a och o, det är en process och en ritual. Viktigare med renhet än, säg, att lukta gott av parfym. Jag har läst att en koreanska har i genomsnitt tretton olika rengöringsprodukter i sitt badrumsskåp – bara för ansiktet. Jag vet inte om det stämmer, men vad jag vet är att rengöringen är speciell för asiatiska kvinnor och rengöringsprodukter säljer överlägset bäst där. Och har därför högre krav på sig.

Just den här, Benefiance Creamy Cleanser, passar utmärkt för alla hudtyper, även torr hy (som i regel bör använda rengöringsprodukter i form av kräm eller mjölk och undvika gels). Ingen uttorkning, ingen åtstramning, ingen fet hinna. Om jag ska tillåta mig att vara personlig så här på fredagen – det här är min favorit.

Etiketter: , , , , ,

16 kommentarer till “Låt ditt ansikte renas”

 1. lisa
  on Aug 13th, 2011
  @ 10:59 am

  låter ju mycket intressant! ska kolla in den nästa gång det är dags för nyköp. måste passa på att fråga dig som verkar veta allt och lite därtill: stora porer, denna styggelse, vad gör man egentligen åt dom? jag tyvärr blivit delgiven en hel del svarta stora porer framförallt på näsan och känner mig rådvill. inget hjälper: otäcka por-plåster, scrubs, täckande och “mattifying” krämer.. en butiksperson sa en gång bryskt åt mig att det minsann inte finns någon “bot” mot detta, det är bara att leva med. vad säger du?
  tacksam för hjälp!

 2. veronica
  on Aug 13th, 2011
  @ 2:09 pm

  Jag älskar parfymerna jag använder dagligen, men vill hitta något mer att utöka min lilla samling med. Just nu använder jag mest Bulgaris ‘Jasmin Noir’ och Marc Jacobs ‘Blush’ (men den sistnämnda är liiite för “fräsch” för min smak). Jag har även ‘Love, Chloé’ & ‘Chloé’ på sminkbordet. Jag älskar jasmin och pudriga, rökiga dofter och håller mig så långt borta från fräscha, söta, sportiga, fruktiga och alltför flickiga dofter som jag bara kan, men inte tycker jag heller om alldeles för tantiga och orientaliska parfymer. Jag tänker mig att den perfekta bärarinnan av parfymen jag letar efter är en blandning utav Greta Garbo, Patti Smith och Eva Green.

  Har du något tips?

  Tack på förhand.

 3. therese svensson
  on Aug 13th, 2011
  @ 6:11 pm

  kära fifty! här kommer mina två megatips på cleansers för framförallt känslig hy (= jag får BREAKOUT ALLERGI av bla cliniquesystemet) —>rengöringslotion “9 to 5” med mandelolja och orkide samt “baby face” rengöringskaka med bla kakaosmör och avokado olja, bägge från http://www.lush.se

 4. Lotta
  on Aug 13th, 2011
  @ 7:01 pm

  Bra med personliga tips och reflektioner! Passar rengöriingen från Shiseido även för känslig hy? Lite för “aktiva” produkter passar inte för mig eftersom jag lätt reagerar då. Har även lite ytliga blodkärl som jag är rädd om 😉

 5. Caroline Hainer
  on Aug 13th, 2011
  @ 9:17 pm

  Veronica! Spontant tänker jag på J’Aime La Nuit från La Perla och Estée Lauders Sensuous Noir. Vad tror du om dem?

  Therese! Cliniquesystemet ger jag inte mycket för. Tonern är späckad med alkohol och annat uttorkande och deras moisturizer är överkompenserande fet. ICKE! Bättre då med linjen du är inne på, med oljor! Om du någon gång får möjligheten att prova Shu Uemuras rengöringsoljor så gör det, de är ytterst milda och fina. Du skulle säkert också kunna hitta bra alternativ bland milda och oparfymerade rengöringsmjölk. Jag ska lista några åt dig.

  Lotta! Jag skulle säga att Shiseido Benefiance passar bra för känslig hy. De som reagerar kraftigt på aktiva produkter kan med fördel lämna många helekologiska alternativ åt sidan, de brukar i regel vara starkare och mer aktiva än högteknologiska.
  De ytliga blodkärlen reagerar inte på ingredienserna i denna. Tvärtom, den är mild. Be att få ett prov från din närmaste Shiseidodisk? Den kostar ju, som sagt, över 500 så nog borde du prova innan du slår till.

 6. therese svensson
  on Aug 14th, 2011
  @ 6:43 pm

  JA! alltså denna MYT om att cliniques trestegssystem ska vara det “mest skonsamma ever”, icke sa nicke… ska testa shu uemura nästa gång, tack! ps ett annat bra superbudgetalternativ är faktiskt konsums änglamark ekologiska rengöringsmjölk och så vanligt rosvatten istället för toner.

 7. therese svensson
  on Aug 14th, 2011
  @ 6:45 pm

  ps har också testat denna mask för känslig hy: flytande ekologisk honung + lite citronjuice + gurkmeja = heja för röda utslag bla

 8. Lotta
  on Aug 14th, 2011
  @ 7:39 pm

  Tack C! Ska be om ett prov så att jag kan testa. Annars är Dermalogicas UltraCalming-serie perfekt för min hy. Gillar dock inte riktigt rengöringen som känns lite för mesig och inte riktigt prisvärd med tanke på jobbet den gör.

 9. Caroline Hainer
  on Aug 14th, 2011
  @ 8:10 pm

  Gör det! Och jobba upp ett fint, krämigt lödder i (den blöta) handen. Jag tycker den är 5 av 5.

 10. champagne
  on Aug 16th, 2011
  @ 10:03 pm

  Veronica: Du borde testa min favvo Ange ou Demon från Givenchy!

 11. Ninni
  on Aug 23rd, 2011
  @ 8:44 pm

  39 pund kostar den på Feelunique, fortfarande mycket pengar, men lite spar man ju…

 12. Antonia
  on Aug 27th, 2011
  @ 3:28 am

  Vad är skillnaden mellan rengöringsprodukten du nämnde ovan och denna jag hittade via kicks.se:
  http://www.kicks.se/shiseido/hudvard/ansikte/rengoring-c180/benefiance-extra-creamy-cleansing-foam–p14504

 13. Caroline Hainer
  on Aug 27th, 2011
  @ 11:23 am

  Ingen. Det är en nyare utforming/formula. Drygare, krämigare.

 14. Antonia
  on Aug 27th, 2011
  @ 5:07 pm

  Tack för svaret, du är så bra!

 15. Just det! - Fifty Scents | Rodeo Magazine
  on Apr 16th, 2012
  @ 11:16 am

  […] en eftertraktad parfym goes a long way. Necessären är fylld med bra grejor: olja från Nuxe, min favoritcleanser från Shiseido, nagellack från China Glaze, ypperliga mascaran 38C från Sensai och en liten Prada Candy bland […]

 16. En ljummen fråga - Fifty Scents | Rodeo Magazine
  on Jul 30th, 2012
  @ 9:59 pm

  […] makeup remover gör jobbet imponerande bra. Men min go to-rengöringsprodukt är och förblir Shiseidos Benefiance Creamy Cleanser. Dryg, effektiv, mjuk och inte ett dugg uttorkande. Varmt vatten öppnar porerna och gör att […]

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen