Fifty Scents

Only the brave!

Idag har filmen Captain America premiär med charmtrollet Chris Evans i huvudrollen.

Enligt Diesel så luktar  seriefiguren en ganska generell maskulin blandning av citrus, ceder, ambra och läder. Deras Only the Brave kommer ut i en speciell Captain America Edition, nämligen.

Alltså lädret kan man väl hålla med om, en superhjälte måste givetvis lukta läder. Det är hårt, det är maskulint och det är lite kinky. Och alla superhjältar har en eller annan kinky sida. Om inte annat så gillar de i regel kroppsstumpor av spandex och nylon och det måste väl ses som något av en avvikelse, om man jämför med gemene man.

Men citrus? Är superhjälten en så frisk fläkt egentligen? Så mycket som han arbetar, rent fysiskt alltså, så borde han snarare doft lite, lite svett. Eller musk, eller oud. Där är ambran bra, i och för sig. Beroende på dos så kan den faktiskt lukta riktigt obehagligt.

Men så kommer då det stora frågetecknet. Så vitt jag vet ska Chris Evans/Captain America snarare dofta Gucci Guilty. Hm…

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer till “Only the brave!”

 1. therese svensson
  on Aug 18th, 2011
  @ 4:39 pm

  KÄRA fifty! två frågor: 1 har du förslag på dofter som doftar MER superhjälte (så som man tänker sig) förutom denna? 2. har du koll på detta med att tona/glansa håret med té?

 2. lisa
  on Aug 18th, 2011
  @ 9:38 pm

  Ett substitut till special-edition utgåvan “Marc Jacobs Rain”, har du möjligvis något tips på det? Vill fortsätta med en doft som liknar denna så mycket som möjligt..

 3. Caroline Hainer
  on Aug 24th, 2011
  @ 12:34 pm

  Ingen koll på att tona/glansa håret med te men det borde funka utmärkt. Kallt te har dessutom en sammandragande effekt (det är därför man lägger kalla tepåsar på ögonen, om man är husmodeligt lagd). Vet inte hur länge effekten av en tetoning skulle kunna sitta i, men i vilket fall bör det inte slita eller skada håret.

  Jag vill att superhjältar ska lukta olja, svett, läder och cologne…hm. Låter lite som Moschino Forever?

 4. En tid för hjältar - Fifty Scents | Rodeo Magazine
  on May 24th, 2012
  @ 10:39 pm

  […] Patriot (för varje Captain America i oss) är till exempel en “självsäker cologne” som är både “reserverad och sexig, som en symbol på en sköld eller ett namn på en motorcykelhjälm“. Den har fräscha noter av lime i toppen, manlig ek i mitten och “sandalträ och tequila som avslutning på äventyret“. Ber förresten att få påpeka, innan vi går vidare, att detta inte är första gången Captain America får en egen doft. […]

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen