Fifty Scents

När verkligheten går emellan

Jag har varit datorlös i en vecka! Datorn svartnade och dog. Nu har den återuppstått från datordöden, och här är jag igen, i lugnet efter Burberrystormen. Eller blev det en Burberrystorm? Med Burberry Body skulle man göra den största parfymlanseringen någonsin, i märket historia. Med pompa och ståt, body oil och body lotion. Och en helt ny doft. Och det vill inte säga lite, det är inte som om tidigare parfymer gått obemärkt förbi…Men jag har inte märkt så mycket av det hela?

Doften är bra. En varm, lite hudnära doft med mycket musk, ambra och vanilj. Lyxig, sofistikerad och damig på ett lillgammalt sätt. Alltså inte damig som i äldre dam utan som i ladies who do tea.
Flaskan i galen på många sätt. Jag vet inte om det säger mer om mig än produkten men i samband med den överraskande lättklädda Rosie Huntington-Whiteley finner jag den hudfärgade pålen i sitt hudnära, tunna fodral något utmanande. Diskreta Burberryränder eller ej.

Varför en storlansering, varför nu? Och kanske den största frågan av alla – varför naket? Inte har väl Burberry gått ned för den gatan förut? Antingen känner man pressen från parfymreklam i allmänhet, som bara blir naknare och naknare. Eller så vill man poängtera att detta är en hudnära doft, en skin scent. Den heter ju också Burberry Body. Och ingredienser som sandalwood, musk och ambra (och vanilj) räknas naturligtvis som sensuella, rent av förföriska. Både flaskan och kampanjen (inklusive trailern) har designats av Christopher Bailey himself.

Eller så är det en känsla av att man vill föryngra sig, göra sig sexigare. Naket, intimt, modernt, fräckt.

Äh, vet ni vad jag tror? Som Bailey har uttalat sig om Rosie i pressen får man också lätt intrycket av att han är aningen förälskad. Jag tror helt enkelt det är förklaringen. Och det står jag för. Hehe.

Etiketter: ,

5 kommentarer till “När verkligheten går emellan”

 1. Ulla"tacky"Marie
  on Sep 8th, 2011
  @ 7:01 am

  Joru. Sådana där Rosiejänter kan nog förvrida skallar på de flesta. Av nån anledning kastas jag för egen del tillbaka till högstadietiden i mitten på 80-talet då den mjuka Carolalooken var den rådande, och då avundet liksom gjorde ont (är väldigt olik Carola). Måste nog läsa vad den där Falkenland har skrivit om den fula känslan, avund … Se där ja. En helt irrelevant kommentar på alla sätt. So long doftproffset.

 2. ochjagba
  on Sep 8th, 2011
  @ 9:44 pm

  sniffade på den här idag efter att ha läst ditt inlägg. väldigt spännande att få en doft till orden tycker jag!

  hursomhelst. nu har jag en fråga till dig! jag luktade nämligen på YSLs Parisienne samt deras Parisienne a L´Extreme idag. gillar främst den senare även om jag inte haft den på huden… dock skulle jag vilja känna någon som doftar lite mer av det där som den doftar. vad kan det vara jag gillar? viol? det är ju svårt för dig att veta förstås, men jag tänker att du kanske kan ge mig en puff i rätt riktning? i vilken parfym kan jag hitta mer av det goda?

  det får gärna gå att lukta på hos typ kicks eller åhlens (nåt parfymeri finns väl i stan också, visserligen), eftersom jag har många mil till t ex NK. 🙁

  tack! med vänliga hälsningar
  ett fan

 3. Caroline Hainer
  on Sep 9th, 2011
  @ 3:11 am

  Jo, det är nog violen du gillar gissar jag. “Det lila” i doften. En fantastisk violdoft är ju Balenciaga Paris. Men den finns tyvärr än så länge bara på NK (i Stockholm?) men om du skulle råka på den så…Då kan du passa på att prova Apres L’Ondee av Guerlain också, och Meteorites.
  Kanske kan du prova Angel Violet av Thierry Mugler? Den borde du kunna hitta. Och Lola av Marc Jacobs? Den är inte en violdoft per se men den luktar “lila” och intensivt. Lolita Lempicka kan också finnas på Åhléns. Har också för mig att Kate Moss har någon doft som ska lukta viol…hm, minns inte vilken…kanske hittar du vilken jag menar på plats?

 4. Caroline Hainer
  on Sep 9th, 2011
  @ 3:11 am

  PS. Jag älskar också viol!

 5. ochjagba
  on Sep 13th, 2011
  @ 7:00 pm

  Åh, tack kära Caroline för dina tips. Jag ska genast ge mig iväg och luuuukta, lukta, lukta! Spännande.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen