Fifty Scents

Haute couture-blomster!

Elie Saab må ha en konstigt efternamn men hans parfym är det inga konstigheter med. Det är en straight up blommig haute couture-slöja full av starka, stolta blommor som jasmin, ros och apelsinblom. Jag skulle till och med kunna kalla den en “blomsterbomb”. Men den här bomben är inte gjord på sommaren, då blommorna skriker högt för att synas och luktas på, utan på våren när de är nya, friska och ännu orörda. Med andra ord, nog för att parfymen luktar mycket blomster, men det är inte så att doften tar över ett helt rum och ger gäster ont i huvudet för det. Nej, det här är visserligen en galet blommig doft som också är påtaglig och närvarande, men inte berusande stark. Ge den till din mamma i julklapp, bär den själv till den lilla svarta, eller som bröllopspresent till en brud som gifter sig av mogen, varm kärlek.

Jag är som bekant inte rasbiolog men jag kan nog ändå tänka mig att libanesiske Saab inspirerats av hemlandets värme och dofter, jag tycker mig känns något sydligt, arabiskt på det sätter jag föreställer mig det sydliga och arabiska – med starkt te i små, små glas och massor av vilda buskar. Efterrätter med honung i, saftiga dadlar och kvinnor med nattsvart eyeliner.

Elie Saab Le Perfum kostar 569 kr. Säljs på KICKs.

Etiketter: ,

4 kommentarer till “Haute couture-blomster!”

 1. Jessi
  on Sep 13th, 2011
  @ 11:53 am

  Haha åh jag älskar din lite torra humor, “jag är som bekant inte rasbiolog” fick mig att fnissa till här bakom skärmen 🙂 Gillar verkligen din blogg, du skriver om skönhet med intelligens, humor och metaperspektiv liksom, inte helt vanligt.

 2. Caroline Hainer
  on Sep 14th, 2011
  @ 2:02 am

  En varm kram till dig!

 3. Genom nålsögat - Fifty Scents | Rodeo Magazine
  on Sep 25th, 2011
  @ 5:54 pm

  […] and intimate”) 2. Diane von Furstenbergs Diane (“clean, urban and elegant”) 3. Elie Saab Le Parfum (“a thick note of jasmine sambac gives a sense of Mediterranean opulence”) 4. Cartier […]

 4. Mina
  on Oct 10th, 2011
  @ 5:55 pm

  Tyckte den doftade fullständigt ljuvligt, brukar vanligtvis inte bli småfrälst vid första doftaningen.
  Känner mig desvärre för ofin för att kunna bära upp den.. Bah.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen