Fifty Scents

En rad om godis…

En rad om gourmandparfymer, på förekommen anledning. Är Prada Candy en gourmandparfym? Jag tycker det.

En gourmandparfym är helt enkelt en parfym som luktar som något gott, ätbart som stimulerar aptiten. Som vaniljsås, marsipan, choklad eller något annan smaskigt. Och Prada Candy luktar vaniljglass med kolasås.

Det är inte allt den luktar. Det vore inte Prada om den luktade som ett luktsudd. Den luktar mer än så.

“Den här doften är mer feminin och svårare än våra tidigare. Den har en explosion av  joie de vivre som är unik för oss, och mer färg…Fram tills nu har vi mest utforskat den mer traditionella och klassiska sidan av Prada. Men märket är så mycket mer än så”

…säger parfymtillverkarna.

Min första tanke när jag luktade på den var “Varför släppte de inte den här som en Miu Miu-doft? Mer ungdomlig, lekful, tossigare…” men nu inser jag vad de försöker säga. Nämligen precis det, att Prada också kan vara lekfullt. Klassiskt skrädderi, djupa traditioner – men också hi-tech och lite galet.

Jag tänker mig att mantill vintern kanske köper en klassisk vinterkappa, right? Men så vill man ha någonting som inte bara är praktiskt, som inte bara är grått, svart eller brunt, kanske köper man en färgglad halsduk man kan vira massor, massor med varv om halsen. Eller så kanske man, för att stå ut med vintern, börjar baka en massa goda kakor, prova alla möjliga olika recept som man klippt ut och sparat genom åren men inte tagit sig tid att faktiskt göra.

Tänker mig att tanken med Prada Candy också är lite så. Som en oväntad accessoar, men också en slags parfymens motsvarighet till comfort food under den mörka säsongen.

Under det smaskiga ligger ändå trä och musk, vilket gör den till en träig gourmand-oriental, hur galet det än låter. Den krämiga, tjocka koladoften gifter sig naturligtvis fint med den träiga musken och skapar någonting tryggt. Vaniljen lägger till det mjuka och pudriga. Så den som vill kan ha den som en “sexig” accessoar, om man vill gå åt det hållet, medan någon annan kan ha den som en gullig, flickig doft som bara luktar drömmar. Jag skulle kanske inte ha den om sommaren, för jag tror den skulle kännas för överväldigande, men absolut under hösten och vintern. Älskar flaskan, älskar färgerna, älskar förpackningen.

Etiketter:

6 kommentarer till “En rad om godis…”

 1. Saxåfön
  on Sep 16th, 2011
  @ 7:17 pm

  Tack för bra blogg! Tänkte höra om du har pejl på bra och billiga hårprodukter? Min frisör har typ bara Sebastian så nu har jag halkat in på det, men det är så sjukt dyrt så jag vet inte vad alltså. Gärna något man har i innan man fönar, jag har mycket hår som gärna blir frizzit utan produkter. Andra tips emotages tacksamt.

 2. Caroline Hainer
  on Sep 16th, 2011
  @ 8:35 pm

  Dyra hårprodukter är iite av ett irritationsmoment hos mig. Kom igen, liksom, det är verkligen inte rimligt att betala så mycket.
  Jag tycker att det låter som om du ska satsa på olja. Torr hårolja i stil med Morroccan. Nu är Morroccan svindyr men det finns alternativ som funkar bra. Alterna, till exempel. En hårolja som du har i fuktigt hår innan föning eller i torrt hår som glans. Håret blir INTE fett. Icke. Bara glansigt och lättskött och absolut frizzfree.

 3. Saxåfön
  on Sep 19th, 2011
  @ 7:47 am

  Tack Caroline! Ska kolla upp detta.

 4. Antonia
  on Sep 19th, 2011
  @ 9:11 pm

  Var får man tag i parfymen? Den låter underbar!

 5. Therese
  on Sep 20th, 2011
  @ 2:09 pm

  Antonia, jag var och frågade efter den på NK förra veckan, då fick jag svaret att de får in den om två-tre veckor. Så jag gissar att det är då den dyker upp i Sverige.

 6. Caroline Hainer
  on Sep 20th, 2011
  @ 4:09 pm

  Absolut, den är på ingång. Kommer inte att vara någon svår, exklusiv sak. Prada Candy for all.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen