Fifty Scents

Budgetdagar

Ja! Fler tips på (gärna mer budget, är superstudent!) ögonskuggor i alla färger mellan rost och rödvin! Jag har inga gröna ögon,dock blåa, men jag tycker att dylika färger är så underbart dramatiska att jag hoppas på att kunna bära dem ändå.


Grattis till dig och alla andra med blå ögon, ni kommer att kunna bära upp höstens största trend silverskuggan med bravur! Fint till alla ögonfärger är olika sorters brunt, från gyllene sand till mörk choklad.
Här är en bra budgetskugga från L’Oréal som innehåller tre bra nyanser (403 Golden Fidelity). Kostar runt 139 kr. Lek med olika nyanser, blanda och sudda, sudda, sudda. En klassisk regel är ju att köra den ljusa skuggan på ögonlocket och den mörkare vid loben.

Blåögda bär också med absolut fördel olika lila nyanser. De kan verkligen få ögonen att komma fram riktigt, riktigt ordentligt. Shiseido har en underbar lila krämskugga i höstkollektionen. Glider lätt på, och sitter fint. Nu kostar de visserligen 305 kr så de kvlificerar inte in som budget, men ändå. Kolla nyansen VI305. Amazing. Inspiration!
MACs små Paint Pots är ett alternativ för 195 kr men färgerna är mer diskreta (ovanligt för att vara MAC!). Om jag hade blå ögon skulle jag välja Constructivist.

Deras puderskuggor är också bra, vill man ha mörkare ton så blandar man med lite vatten. Prova Plum Dressing (bilden nedan)! Man bör nog ändå räkna med lite påfyllning och förbättringar under dagen. Brown Down-nyansen är, precis som Plum Dressing, super för både gröna och blå ögon. Inte lika mörk som på bilden på länken utan mer vackert, djupt chokladbrun.


En inte alls dum skugga finns hos Nouba. En skugga kostar 185 medan en dosa med två olika kostar 235, och det kommer man långt med. Nouba finns på nätet men också på Åhléns.

Make Up Store kan vara ojämna i kvalitén men deras Microshadows är prisvärda för 140 kr, alla gånger. Intensiva färgpigment så se till att inte välja en allt för galen färg, om det inte är den effekten du är ute efter. Här är en fin jordnära nyans, annars, som är jättefin på hela ögonlocket, i synnerhet med eyeliner eller lite skimmer på mitten av locket, eller vid ögonbrynen och kindbenen. Den heter lämpligt nog Casual.
Apropå budget så har Isadora fantastiska eyeliners som bara kostar runt hundralappen och räcker överraskande länge. Skulle också slå ett slag för Vichys flytande mineralfoundation som också kostar strax över hundringen, säljs på Apoteket för runt två hundra.

 

 

Etiketter None

2 kommentarer till “Budgetdagar”

 1. Karin
  on Sep 21st, 2011
  @ 11:36 pm

  Tusen tack för svaret på frågan, nu blir det definitivt lite härligt botaniserande bland sminkdiskarna snarare än att försöka hugga sig igenom en djungel med en fickkniv som tillhygge.
  När det kommer till foundations kör jag dock på lily lolys “porcelain” då jag är av blekaste nyans tänkbar (kan knappt fotas mot ljus bakgrund). Får ser hur det går på vintern då min hy tenderar att torka ihop och krackelera till krokodilskinn, har min vanliga Mary Kay-foundation i tonen “ljusaste” att blanda ut med en vit från FACE, men denna tycker jag sjunker in dåligt i hyn, lägger sig nästan som en hinna som kladdar och färgar av på kläder och folk man pussar på. Icke bra. Har egentligen rätt bra hy men på grund av blekheten blir jag röd som en tomat vid minsta anstängning. Hur man än vänder sig har man rumpan bak, som någon vis person sa.

  Lång kommentar, ber om ursäkt för eventuellt svammel. Tycker att din blogg är helt plastic fantasic!

 2. Caroline Hainer
  on Sep 22nd, 2011
  @ 9:07 pm

  Sweet! Ja, Nouba har överraskat mig och visat sig vara mycket bra. Jag är inte vrålförtjust i Make Up Stores grejor även om jag beundrar utbudet, alltså den bredd de har på sina nyanser. Microshadows funkar bra. Prova med lite vatten också, på penseln, för mer färg.

  Jag har också haft den där kritvita grejen från FACE men usch, den lägger sig inte alls snyggt, den luktar konstigt och känns mest som tapetklister. Om du tenderar att bli torr kanske du bör ha en fuktgivande, färgad dagkräm istället? Om du dessutom har rätt bra hy. Bara lite puder vid ökad rödhet? Och lite rödhet är väl okej, i bästa fall ser man oskyldig och rar ut bara.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen