Fifty Scents

Gyllene tider, gyllene kinder

Har för övrigt hittat ett snabbt, bra och effektivt sätt att få till en lite efterfrågad dewy look såhär till vardags. Estée Lauders Pure Color Illuminating Powder Gelée håller faktiskt allt det lovar. Varför det heter “powder gelée” är en gåta eftersom det inte finns något gel-aktigt över produkten, bara powder. Men jag gissar att det syftar på franskans ord för frost, för det är ett fint, illustrerande ord i sammanhanget. Skimmerpudret lämnar ett vackert spår av skimrande frost på kindbenet. Om resten av ansiktet är hyfsat matt blir resultatet en fantastisk lyster och en skulpterande effekt där kindbenen verkligen träder fram.

Jag grundar med en lätt foundation (man vill inte se målad ut). Lägger tunt med puder i T-zonen med en stor puderborste bara för att foundation ska “sätta sig”. (Den som vill/behöver lägger allra först en primer eller en mattifying produkt) Jag lägger en ljus rouge som drar mot kall rosa. Igen: man vill inte se målad ut. Ovanpå den, längs kindbenen och i riktning upp mot tinningen, drar jag då Lauders Powder Gelée. Det skimrar, det blir färg. Men eftersom resten av ansiktet är stumt blir effekten fint 3D.

Ögonen målas med fördel i en fin, neutral brun färg i spannet mellan sand och choklad. Glöm inte att markera ögonbrynen!

Välkommen höstglöd, säger jag. Jag är redo för dig.

Etiketter: ,

11 kommentarer till “Gyllene tider, gyllene kinder”

 1. BeautyCave
  on Sep 26th, 2011
  @ 5:01 pm

  Åh, jag ångrar så mycket att jag inte köpte det sist jag var i Sthlm. Kanske att man skulle klicka hem det från Kicks hemsida…

 2. Caroline Hainer
  on Sep 27th, 2011
  @ 5:56 pm

  Det har inte kommit i butik riktigt, riktigt ännu men absolut jättesnart. Men det borde finnas var än en Estée Lauder-disk finns…? tycker man?

 3. Karin
  on Oct 1st, 2011
  @ 1:41 am

  Får man fråga vad en fining som den kommer att kosta?

 4. Caroline Hainer
  on Oct 1st, 2011
  @ 12:42 pm

  Ouch, det skulle jag såklart lista. Jag ska försöka att bli bättre på att skriva ut priser. Har inte de exakta siffrorna men tror den ligger på en femhundring. Behövs dock ytterst lite för den skimrande effekten, det kan jag intyga.

 5. Karin
  on Oct 2nd, 2011
  @ 12:25 am

  Som grund kör jag numera på (om jag orkar) lite foundation utblandat med fuktkräm och lite hightlighter från body shop och över detta en lätt omgång mineralfoundation från lily lolo. Jag må vara fåfäng men latheten tar över när man måste upp tidigt på morgonen för att gå på föreläsningar. Denna combo är precis lagom skir, kletar inte av sig och täcker blossande kinder men mina fräknar lyser (tyvärr) fortfarande igenom som ett minne av sommaren.
  Men jag älskar ju tanken på att skulptera ansiktet, tycker att huden blir för matt, platt och trist (vart kommer denna fascination för sammetsmatta ansikten? Jag förstår inte!) av mineral men utan den flyter ju sminkningen all världens väg. Åh om man kanske skulle ta och investera lite…

 6. Caroline Hainer
  on Oct 2nd, 2011
  @ 12:17 pm

  Varför vill du täcka över dina fräknar!!! Jag skulle ge högerhanden (typ) för fräknar. Älskar, älskar fräknar. Tycker din rutin låter bra (foundation med fuktkräm + highlighter). Du kunde spara extra tid med till exempel Strobe Cream från MAC som är en fuktkräm med highlighter, och en bra sådan, alltså varken för mycket en för lite. Sen undrar jag om du verkligen behöver mineralfoundation ovanpå detta? Varför har du det, är det för täckningen? Leave fräknarna aloooone! *snyft*

 7. Karin
  on Oct 5th, 2011
  @ 1:50 am

  Haha men fina du! Fräknar en sådan typisk sak som man älskar när man inte har det själv, lite som lockigt hår. (Äääälskar lockigt hår eller bara ens lite självfall, men mitt hår är allt för fascinerat av gravitationen, oavsett mängd misshandel med locktång, läggningvätskor, mousse och sprayer. Vatten och tid har samma effekt som en plattång på mitt hår.) Hade nog sparat tid med en kombinationsprodukt, men jag har svårt att hitta nyanser som är ljusa nog (jag är VÄLDIGT ljus, därav fräknarna) och nu har jag dessutom både foundation och highlighter så det känns onödigt att köpa på mig nya produkter innan de jag har är slut *snål/fattig*. Mineralfoundation har jag för att sminket ska sätta sig och inte glida runt överallt, samt lite täckning beroende på tid/ambitioner.
  Nu till vintern försvinner fräknarna igen, istället lämnas jag med en hudton som faktiskt på riktigt har fått folk att fråga om jag är albino! Men jag gillar ändå fräknarna lite, de är mitt tydligaste vårtecken, lyser klarare än tussilagon i väggrenen!

 8. Caroline Hainer
  on Oct 5th, 2011
  @ 5:56 pm

  Åh, du har säkert rätt. Jag skulle ge mycket för lite lockar eller åtminstone volym. Men alla jag känner med lockar bara suckar och får en tom blick när jag påpekar det. Så visst, det är säkert detsamma med dina fräknar. Och jag tycker inte du är varken snål eller fattig. Oavsett mängd konserveringsmedel så blir ju produkter dåliga efter ett tag så dude, använd upp det du har naturligtvis, innan du går loss i sminkdisken (ett råd jag också, i detta nu, omedvetet även riktar mot mig själv).

 9. Karin
  on Oct 10th, 2011
  @ 5:20 pm

  Men det här med limited editions, hur begränsade är upplagorna? Måste man vara på hugget eller finns de kvar någonstans i några månader åtminstone? Finns de i alla butiker eller bara på vissa utvalda ställen?

 10. Caroline Hainer
  on Oct 12th, 2011
  @ 6:03 pm

  Faktiskt en bra fråga. Och omöjlig att svara på. I just det här fallet kommer den finnas på större varuhusdiskar och liknande, så den går att få tag på. Och min rekommendation kvarstår, den ger perfekt med glans!

 11. En hyllningslåt enligt inslaget spår - Fifty Scents | Rodeo Magazine
  on Jun 12th, 2012
  @ 8:38 am

  […] jag gärna lite extra och toppar därför också kindbenen och ingenting annat än kindbenen med lite sånt här. Sen hinner jag nog bara nämna förträffligheten hos Sensuous (varm, hudnära, rosa, lätt) och […]

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen