Fifty Scents

Och så ett litet meddelande om vikten av att känna sig själv

Innan man ens investerar i en hudkräm eller ett ansiktsvatten så bör man – nej, måste man – vara på det klara med vad man har för hudtyp.

Och säga vad man vill om Clinique men deras trestegsapproach är något på spåren – det handlar om att rengöra, behandla och sen skydda. Rengöra, i enlighet med din hudtyp (torrare hy gör bäst i att använda en mild, krämig rengöring eller en mjölk, medan fetare hy brukar gilla mer gel och mousse), sedan behandla, om man nu har någon concern, som till exempel fina linjer eller fuktbrist. Sedan skyddar man – dagtid med SPF, nattetid kanske med en extra olja, eller en anti-age-produkt. Att behandla med för mycket på en gång stressar huden. Tänk på att huden är ett organ. Kroppens största, in fact. Du skulle inte stressa ditt hjärta på samma sätt, eller hur?

Den allra vanligaste är blandhy, inte torr hy som många verkar tro att de har. Blandhy med fet t-zone är det absolut vanligaste.

Att ta reda på vad du har för hudtyp är a och o. Har du inte tid, lust eller råd att gå till en hudterapeut finns det billighets- och snabbhetsalternativ. Till exempel så erbjuder Kiehl’s gratis hudvårdskonsultationer, likaså Dermalogica som kör med sin facemapping. Clinique brukar också kunna göra det. Och på Kicks säger man att det ska finnas en utbildad hudvårdsterapeut på plats i varje butik.
Annars kan man besöka en hudvårdsskola. Bor man i Stockholms finns till exempel Elisabethskolan, Gildaskolan och Yrkeshögskolan. Där får eleverna ta emot kunder och under ledning ge dem en ansiktbehandling och samtidigt analysera huden.

Återkom, så snackar vi maximal hudvård! Hur man får ut det bästa av de bästa krämerna – för just dig.

 

Etiketter None

5 kommentarer till “Och så ett litet meddelande om vikten av att känna sig själv”

 1. T-Anna
  on Sep 30th, 2011
  @ 8:17 am

  Okej nu har jag en fråga igen! jag vet att du ejeklen inte tycker att ögoncreme behövs, men jag har en ansiktsfukt som är i stort sett perfekt för min konstiga hud (egentligen fet, men blir torr av benzoyl peroxid men sen oljig efter ett tag) men som är liiite for starkt för runt ögonen. Vägrar dock byta. Har dessutom märkt de senaste månaderna att jag är alldeles svullen och grötig runt ögonen när jag vaknar på morgonen (lite tidigt tycker jag, har inte ens fyllt tjugoåtta. Nå.) Måste dock ha fukt också, annars blir det torrt. Så. Det får bli ögoncreme. Men vad ska jag använda?

 2. Caroline Hainer
  on Sep 30th, 2011
  @ 2:41 pm

  Man behöver inte en extra ögonkräm om inte behov finns, och det verkar det ju göra, för din del. Men är det alltså svullnaden/puffigheten du vill få ned främst? Och fukt? Då ska du ju absolut ha något som kyler, något anti-inflammatoriskt och lugnande. Viktigare än att det är anti-age. Clinique All About Eyes Serum är bra. 270 kr.

  En billighetsvariant är tepåsar på ögonen där koffeinet i drycken piggar upp. Eller ta kamomillte för lugnande effekt. Gärna kalla, låt dem ligga i kylen. Det är inte nåt man gör varje dag, givetvis, men när tid och ork finns.

  Det är fint att du vägrar byta din ansiktsrutin i övrigt, förresten, att du trivs med den. Se till att du inte blir yttorr bara, och fortsätter att vara oljig “under huden”. Att köra en lermask då och då kan vara schysst, då kan du suga upp lite överflödig olja.

 3. Louise
  on Sep 30th, 2011
  @ 11:31 pm

  Ursäkta mig nu… @ T-Anna – vad är “ejeklen”?

 4. bee
  on Oct 1st, 2011
  @ 1:12 pm

  hur är det med dr hausckas produkter? har du en allmän utvärdering? jag har fet hy och får lätt lite finnar. har du provat?

 5. Caroline Hainer
  on Oct 1st, 2011
  @ 3:04 pm

  Jag är inte ett fan. Har man fet hy och lätt får finnar är det – anser jag – bara salicylsyra, AHA/BHA och fukt som hjälper. Inte en enda, enskild produkt hjälper tyvärr, är jag rädd. Var den än kommer ifrån. MEN! En bra rutin av kemisk peeling (syrorna) och fukt kan absolut hjälpa dig.

  Man behöver attackera huden rätt, inte göra den mer irriterad än den redan är. Naturliga ingredienser kan vara mer aktiva än kemiska, och det låter kanske bra men är inte alltid det. För mycket aktiva ingredienser stressar huden och jag anser att Dr. H är bra på att irritera huden mer än att hjälpa den.

  Med reservationen att jag aldrig provat Dr. H på det sätt man är ämnad att göra det – genom att använda enbart deras produkter, i minst 28 dagar (den tid det tar för huden att förnya sig). Min åsikt bygger mer på deras ingredienser, recensioner av produkter och testresultat.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen