Fifty Scents

Varannan damernas?

Jag har tänkt lite på det där med produkter för män och tvärtom. Är det värt att testa t.ex en hudkräm som är anpassad för män? Jag har fått för mig att det skulle vara bättre, det känns som om att det är mer hittepå när det gäller saker som ska säljas till kvinnor.
Agnes

Hej Agnes! 

Att män skulle ha annan hy än kvinnor är som att blondiner har annan hy än brunetter. Visst, till en viss del (hyn är grövre i regel, på grund av den grövre ansiktsbehåringen, och oftast lite tjockare som kommer sig av att man/män kanske rakar sig varje dag och därmed exfolierar och bygger upp) men inte så pass så att man kan tala om hudvård för män, lika lite som man kan tala om hudvård för brunetter. Så du har helt rätt där, förstås. I regel är det mer hittepå när det ska riktas till kvinnor beträffande effekt (“Alla rynkor försvinner på 30 sekunder!”, “Större läppar!”, “Inga porer!”), även om många produkter riktade mot män kan vara otroligt simpla, nästan dåliga, i kompositionen för att man tror att män inte vet något om hudvård ändå, och om det svider tror de att produkten är effektiv. Om man ska generalisera. Så på så sätt är många herrprodukter ruttna.

Men…många av de produkter för män som är bra är inriktade på att ge fukt utan att det syns, eller ha mattifying effect. Det är ju vi kvinnor också ute efter många gånger! Svenska Recipe for Men är duktiga på sånt. De har bra ingredienser och bra formulas. Jag använder deras deo. Neutragenas herrserie är också bra, den ger fukt utan shine eller skimmer eller något liknande. SPF dessutom. No nonsense. The Body Shops Maca Root-serie för män är helt okej, och prisvärd. Sen gillar jag Paula’s Choice unisexlinje.

Mäns rakhyvlar är såklart lika bra om inte bättre än de som riktas mot kvinnor. Likaså alla möjliga rakprodukter. Men det är väl självskrivet, antar jag.

Etiketter None

2 kommentarer till “Varannan damernas?”

 1. Ika
  on Oct 3rd, 2011
  @ 3:38 pm

  Hej Caroline!
  Tack för en jättebra blogg! Jag har en fråga som jag inte vet om den ligger inom ditt intresseområde, men jag kommer inte på någon annan att fråga heller. Det handlar nämligen om svett. Jag är en ganska svettig brud, så en hektisk dag räcker rexona o dyl. inte riktigt till för mig. Har du något tips på deo? Den som du nämner i detta inlägg, är den bra t.ex.? Eller luktar den mycket herre? Min svett luktar ganska syrligt så helst inte något som förstärker detta (jag hade ett tag en deo som luktade verbena vilket var något av en mardröm), utan något som doftar…gott.
  Tack på förhand!

 2. Anna
  on Oct 3rd, 2011
  @ 8:39 pm

  Måste bara berätta hur bra jag tycker att du är på att skriva du är, jag har haft noll sminkintresse och ett halvljummet parfymintresse men nu är jag helt såld på dig blogg. Slukar allt som en vetgirig trettonåring. I helgen köpte jag Pradas Candy-box, Guerlains Lingerie de Peau och ögonskuggan Terracotta Inca Summer. Till saken hör att jag inte kan lägga en ögonskugga, jag ser bara svårt misshandlad ut. Kan du tipsa om en bra, grundlig instruktionsvideo och andra ögonskuggetips? Tack för en jättebra blogg.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen