Fifty Scents

Ovälkomna droppar

Hej Caroline!
Tack för en jättebra blogg! Jag har en fråga som jag inte vet om den ligger inom ditt intresseområde, men jag kommer inte på någon annan att fråga heller. Det handlar nämligen om svett. Jag är en ganska svettig brud, så en hektisk dag räcker rexona o dyl. inte riktigt till för mig. Har du något tips på deo? Den som du nämner i detta inlägg, är den bra t.ex.? Eller luktar den mycket herre? Min svett luktar ganska syrligt så helst inte något som förstärker detta (jag hade ett tag en deo som luktade verbena vilket var något av en mardröm), utan något som doftar…gott.
Tack på förhand!

 

Recipe for Men-deon luktar knappt något alls. Det är så jag gillar mina deos. Men om du upplever att du har grova svettningar så är det harcore ammoniak som gäller. Absolut torr fungerar, svetten hämmas helt. Men bara där du applicerar den, alltså till exempel under armarna. Tycker du att du svettas onormalt mycket (i synnerhet om din svett också luktar) så tycker jag att du ska utreda saken. Till exempel här, på Sophiahemmet.

Etiketter: , , ,

12 kommentarer till “Ovälkomna droppar”

 1. Annika
  on Oct 4th, 2011
  @ 11:26 am

  Svårigheten med Absolut Torr tycker jag är att den kräver att man är just det under armarna när man applicerar den, annars kliar det nåt förbannat. Själv svettas jag så mycket att det är svårt att använda den, har vaknat på natten av att det kliar. Istället använder jag ACOs tredagarsdeodorant, Special care (finns på samma hylla på apoteket). Den är lite som något slags Absolut Torr light.

  En sak man måste tänka på när man använder dylika produkter är dock att de förstör ens sovkläder under armarna (fräter sönder tyget på nåt sätt), så att sova i linne eller utan topp efter applicering kan vara att föredra.

 2. Erica
  on Oct 4th, 2011
  @ 3:08 pm

  kan tipsa om Bats. Världens bästa deo typ. har visserligen turen att inte svettas så mycket men den här är ändå grymt mycket bättre än alla andra deodoranter som jag testat.

 3. Charles
  on Oct 4th, 2011
  @ 6:45 pm

  Håller med om att Bats är väldigt bra som deo för normala behov. Den innehåller inga konserveringsmedel, färgämnen eller parfym, är väldigt dryg och torkar snabbt! Billig dessutom (börjar låta som en annons så jag slutar här höhö)..

 4. Emma
  on Oct 4th, 2011
  @ 7:02 pm

  Kan bara instämma om Bats! Har inte luktat svett en enda gång på flera år sedan jag började med den.

 5. Lotta
  on Oct 4th, 2011
  @ 10:09 pm

  Håller med Annika. ACO:s Special Care funkar mycket bättre än Absolut Torr på mig. Den senare svider så jag blir tokig – oavsett hur torr jag är innan påstrykning. Bland vanliga deos är Biotherm (med ljusblå kork) och Vichys (som finns på apoteket) klara favoriter.

 6. Pojkfröken
  on Oct 5th, 2011
  @ 8:05 am

  Åh, alltså Recipes deodorant!! Kan inte nog haussa denna produkt. Jag tror det är trolleri i den pga luktar ca inget och håller i en evighet. Förra veckan t ex. Låg jag och febersvettades i två dygn i ett tokvarmt hotellrum på Gibraltar. När jag väl orkade mig upp: luktar fortfarande bara diskret deo!!!! (Skatteparadiset Gibraltar f.ö. en fröjd vad gäller parfymshopping.)

 7. Caroline Hainer
  on Oct 5th, 2011
  @ 5:53 pm

  Men åh! Fantastiskt med alla tips! Jag tackar er.
  Och ja, den kan svida, speciellt om man har något litet veck i armhålan. Yikes! Men satan vad den funkar. Anser jag.

 8. S
  on Oct 6th, 2011
  @ 10:07 am

  vart hittar man recipe for men- deon? eller produkter från märket öht? sedan undrar jag om du har ngn erfarenhet/ åsikt om märket Baxter of California, även det hudvård för män?

  tacksam för svar och stort tack för informativ och inspirerande blogg!

  // S

 9. amanda
  on Oct 6th, 2011
  @ 2:37 pm

  Bats är toppenbra! Jag har länge använt Vichys deo, kostar runt hundralappen men det är det värt. Men när jag inte hade så mycket cash men stort behov av deo testade jag Bats, minst lika bra som Vichys, och kostar typ 40 spänn!

 10. Caroline Hainer
  on Oct 6th, 2011
  @ 6:59 pm

  Här finns en lista över både “local retailers” och internetsajter där man hittar Recipe…!

  http://www.recipeformen.com/sv/0000131.asp

  Jag är inte bekant med Baxter men det låter spännande! Vad har du hört?

 11. Agnes
  on Oct 8th, 2011
  @ 9:28 am

  Jag har använt Rexona Maximum Protection hela sommaren och den har funkat super! Ett stort plus är att den inte känns så stark som absolut torr eller andra kraftiga antiperspiranter vilket mina känsliga armhålor gillar.

 12. Selina
  on Nov 9th, 2013
  @ 9:39 pm

  Too much alcohol and chemicals in deodorant for me. I prefer to make my own using natural ingredients like coconut oil and bicarbonate of soda. Very fresh, very effective and no stinging

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen