Fifty Scents

Mer kärlek, intensivare kärlek, från Chloé

Det är inte alla som gillar en allt igenom blommig doft. Men nya flankern till Love, Chloé är ett stort fång med sommarvarma, starkdoftande rosor straight outta 70-talet. Några stänk med rosépepparn gör doften ännu intensivare medan tydlig puderdoft ändå dämpar lite. Men faktum kvarstår, det här är en bred och intensiv rosenbukett.

Ja, så heter den också Love, Chloé Eau de Intense.

Flaskan är ju ett kapitel i sig, den får man då rakt inte glömma. Vackert kådafärgad (jag ska ta med den nästa gång jag ska till frisören och färga håret, och be att få den exakta kulören) och i en så ljuvlig, 70-talig Ali MacGraw/Catherine Deneuve-ig form att jag blir alldeles rörd och vill kasta ut alla kläder i garderoben och se ut så här och så här istället. Det låter kanske töntigt men den känns ju både modern och vintage på samma gång och undrar om det inte någonstans är en sådan kombination jag strävar efter i, i precis allt omkring mig.

En sak till om doften då. Man kan tycka att ros är en doft som hör den mogna kvinnan till. Kanske lite gammaldags. Och visst, det stämmer ju i viss mån. Jag ser ofta äkta och starkt rosdoft mycket som en mormorsdoft. Men det behöver inte vara så, naturligtvis. Ros är också den kanske mest klassiska parfymblomman, och känner man sig som en Chaneldam eller en Diordam i hjärtat, men som en yngre, mer ledigt klädd citydam i kroppen så är såklart Love, Chloé Eau de Intense perfekt. Klassisk mormorsblomma i chic 70-talstappning med moderna, pudriga noter. Så skulle jag beskriva den i en mening.

Pris 745 kr för 50ml.

Etiketter: ,

4 kommentarer till “Mer kärlek, intensivare kärlek, från Chloé”

 1. karin
  on Oct 10th, 2011
  @ 3:34 pm

  Jag undrar om det kan vara en doft för mig eller om den är för tung. Jag är ingen person som är så förtjust i parfymer. Jag har ju fått för mig att jag inte kan eller vet. Men ibland när någon går förbi en på gatan så kan man ju bli helt häpen av en fin parfym. Jag använder ytterst sällan parfym och då använder jag Chanels Mademoiselle, väldigt lite då också.
  Sen har jag tänkt att jag vill ha en ren, fin, mjuk rosdoft då jag också är helt förälskad i mitt rouge från Chanel med just rosdoft.
  Jag vill ju inte ha en stark doft utan en fin ton som man upptäcker då någon kramar om en.

  Har du något tips? Eller någon annan blomma kanske kan passa?

 2. Caroline Hainer
  on Oct 10th, 2011
  @ 4:51 pm

  Tycker du om ros är det klart att du ska ha ros! Klassisk blomma, klassisk doft. Paul Smiths rosparfym är en chic sådan, och Lanvins Rumeur 2 också. De kanske du gillar?

 3. L
  on Oct 10th, 2011
  @ 8:14 pm

  Hur tycker du man kan göra med pojkvänner och parfymer? Jag vill att han ska upptäcka parfymvärlden men han verkar aldrig ha använt och han luktar bara tråkig och lite äcklig kroppslukt. Det känns väldigt fult att köpa parfym till någon annan .. Och det känns lite elakt att börja prata om parfym, han kanske kommer tolka det som att han inte luktar okej? Hur tycker du man ska göra!

 4. Caroline Hainer
  on Oct 12th, 2011
  @ 8:21 pm

  Kom på två andra rosparfymer som också är lite “lättare” och moderna. L’Occitane har en variant, och så finns ju Hermés Kelly!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen