Fifty Scents

Stapelvaror på sminkbordet och i badrumsskåpet

Caroline! Förstår att det är ett gediget jobb, men jag skulle bli enormt tacksam om du kunde lista dina favoriter. Typ basgrejerna inom hud, hår och smink. Du måste ju ha testat en hel del vid det här laget.

Det har jag definitivt gjort och jag listar gärna. Vi tar en sak i taget då? Det här får bli första inlägget så återkommer jag om det tunga artilleriet, alltså fuktkräm och makeup.
HÅRVÅRD
Svenska disp har helt suveräna schampon. De är inte jättedyra, kostar kanske 100 kr vilket såklart är dyrare än tex Fructis som  är ett bra budgetschampo, men disp är ett alternativ till salongsschampon. Lite svåra att få tag på men på hemsidan finns en lista med återförsäljare.
Jag använder gärna hårolja, det gör håret mer lättarbetat. Ha i oljan i topparna medan håret är fuktigt, innan du fönar eller låter det självtorka.

Jag har också en riktigt bra hårborste med svinborst. Nylon går också bra.

ALLROUND-PRODUKTER
En bra olja är verkligen a och o. Gärna en torr olja, som man kan ha till både ansikte och kropp, och i badet om man vill det. Och till nagelbanden! Det gör stor skillnad för hela handen. Folk frågar om man gjort manikyr bara man smörjer in nagelbanden ordentligt. Jojobaolja till exempel, eller mandelolja. Båda finns på apoteket. Arganolja är en annan höjdare. Nuxes för den som vill lyxa, eller Yves Rochers Monoi oil om man vill dofta söderhavsö. Sen finns det självklart en drös andra fina oljor, många med ljuvlig doft. Älskar Shu Uemuras badoljor och rengöringsoljor. Ser också RENs Omega 3-olja och Rose-olja som solklara i mitt badrumsskåp. De gör underverk.

SPECIALPRODUKTER
Eftersom jag har blandhy så är min t-zon glansig, medan kinderna kan bli torra. Jag använder en mattande, anti-shine-produkt. Lumenes är både billig och bra, även Recipe for Men har bra sådana. Jag lägger den i pannan eller i hela t-zonen men låter kinderna vara. Ett enkelt knep att slippa ta till för mycket foundation och/eller puder.
En bra pincett gör också förstås all skillnad i världen. Satsa på Tweezerman eller kanske Rubis som ger livstidsgaranti. Med den plockar jag lite lösdrivande ögonbrynshår, helst efter duschen då huden är varm och porerna öppna. (En ögonbrynssax kan också vara en investering)
Någon form av svalkande och lugnande produkt är bra att ha hemma, antingen ren aloe vera eller något liknande med aspirin (som har svullnadsdämpande och anti-inflammatorisk effekt). Det är superbra att badda på huden om man är lite röd eller irriterad, till exempel efter vaxning, rakning, en tur i solen eller ögonbrynsplock. Den här har jag.
Sen kan jag inte nog poängtera vilken skillnad en hårepilator gjort i mitt liv. Mon dieu! Alla borde ha en. Jag har en Silképil och den kostar ju en del men det är rena investeringen eftersom man spar både tid och pengar med den.

Etiketter: , , , , , ,

10 kommentarer till “Stapelvaror på sminkbordet och i badrumsskåpet”

 1. Z
  on Oct 12th, 2011
  @ 10:32 am

  Åh, men det är det här inlägget jag har väntat på. Tack du som ställde frågan!
  Har själv börjat utforska oljor och det verkar vara bra grejer. Fick ett prov av Clarins ansiktsolja (för dehydrated skin) som var bra, -hade inte en enda por, MEN var fortfarande glansig.. Ska testa den dära Lumene krämen du tipsar om! Har också glansig hy och känsliga kinder och har letatletatletat efter bra kräm.
  Har du ingen fukt alls på kinderna?
  Jag har börjat testa Kiehls Midnight recovery olja och den verkar ok, men annars har hört mycket om avocadoolja? Eller är det till håret? Kan man ha samma olja till ansiktet som till kroppen?
  Har du testat/ngn åsikt om ricinolja eller Maroccan Oil?

 2. Caroline Hainer
  on Oct 12th, 2011
  @ 11:24 am

  Tänkte dela upp frågan, och ta del för del. Återkommer med fukt och makeup. Du kan säkert blanda ut Clarins med din foundation. Prova! Då blir du förhoppningsvis mindre kladdig men behåller lystern!
  Jag har också börjat testa Midnight recovery oil och är mycket positiv! Avocadoolja är bra men det är inte en torr olja, tvärtom, så den lägger sig rätt fett på huden. Bättre då till håret eller riktigt riktigt torra läppar (eller fötter). Du kan absolut ha samma olja till ansiktet som till kroppen, i synnerhet om den är torr. En fet olja lämpar sig bäst på torra partier eller i badet, den tränger inte in lika bra, är mer skyddande och ibland närande.
  Maroccan oil tycker jag är superbra, den använder jag jämt. Lite dyr bara!

 3. Z
  on Oct 12th, 2011
  @ 11:49 am

  suger i mig all denna nya olje-kunskap!
  Har helt missat det här med torr vs fet olja.. det får du gärna utveckla i ngt inlägg.
  Tusen tack för svar!

 4. Caroline Hainer
  on Oct 12th, 2011
  @ 4:29 pm

  Här finns lite utveckling: http://rodeo.net/fiftyscents/2011/01/04/om-oljor/

 5. lina
  on Oct 13th, 2011
  @ 10:53 am

  jag har funderat på det här med hårolja och fått för mig att det kanske kan vara skadligt för håret om man sedan använder fön eller platt/locktång, kan det stämma? jag menar olja blir ju så otroilgt varmt.

 6. Caroline Hainer
  on Oct 13th, 2011
  @ 12:13 pm

  Plattång vågar jag inte svara på men fön går alldeles utmärkt, oljan sugs upp av håret med hjälp av värmen så det ska inte vara något problem. Tvärtom, oljan gör håret lättare att föna. Det beror delvis på att den innehåller silikoner som lägger sig som ett skyddande hölje om strået.

 7. Sister
  on Oct 13th, 2011
  @ 6:51 pm

  Caroline, du skrev:
  “Tvärtom, oljan gör håret lättare att föna. Det beror delvis på att den innehåller silikoner som lägger sig som ett skyddande hölje om strået.”

  Grejen med en riktigt bra olja är väl att den är ren och inte innehåller några tillsatser, så som silikoner?

 8. Caroline Hainer
  on Oct 13th, 2011
  @ 7:51 pm

  Olja för kroppen och ansiktet – absolut och definitivt. Hårolja som Morroccan oil, som ska göra håret mer följsamt har silikon i sig. Jag vet, blandade känslor…

 9. Katja
  on Oct 15th, 2011
  @ 10:40 am

  Hej Caroline,

  Du skriver att du tycker att epilering är en bra hårborttagningsmetod. Jag har köpt en Braun silk-épil 7-epilator men har svårt att få ett bra resultat. Jag har ganska hög smärttröskel så det är inte själva smärtan som är problemet. Jag lyckas aldrig få bort allt hår utan det lämnas alltid kvar en hård stubb (särskilt längs med smalbenen).

  Jag skulle vara mycket tacksam om du ville ge alla tips på hur man får till en så bra epliering som möjligt!

 10. Mer stapel - Fifty Scents | Rodeo Magazine
  on Oct 20th, 2011
  @ 9:48 am

  […] Nattid har jag ofta en olja. Jag har också Kiehl’s Midnight Recovery Oil bredvid sängen och drar på lite innan ögonen slocknar. Gillar också Exuviance Vespera Bionic Serum. […]

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen