Fifty Scents

Tvångsparfymera?

Hur tycker du man kan göra med pojkvänner och parfymer? Min pojkvän verkar aldrig ha använt någon doft och han luktar bara tråkig och lite äcklig kroppslukt. Det känns fult att köpa parfym till någon annan och lite elakt att börja prata om det, han kanske kommer tolka det som att han inte luktar okej? Hur tycker du man ska göra?

 

Alltså, det här är en jättebra fråga och säkert inte en ovanlig situation. Jag tycker inte att det är fult att köpa parfym till någon annan. Det kan vara svårt att hitta rätt doft förstås, men om pojkvännen inte är vidare insatt borde han bara bli glad för en så lyxig present?

Om det å andra sidan är så att han inte är intresserad av att ha en doft får du kanske försöka påpeka att du gillar när han luktar på ett visst sätt så att han i alla fall kan lukta gott någon gång när ni ses. Hur skulle det vara om du frågade “Vad tycker du om parfym?” eller sa “Jag tycker att det kan vara jättesexigt med herrparfym”. Kanske kan ni botanisera lite på av parfymavdelning “helt apropå”? Ta fram en herrparfym du gillar och fråga vad han tycker om den?

Vad allvarligare är, är ju om han faktiskt luktar illa. Vilken del av kroppen är det som luktar? Armhålorna? Håret? Är han smutsig och otvättad så gör parfym ingen nytta, då behövs nya vanor inte minst. Det är värre.

Vad tycker läsarna?

Etiketter None

8 kommentarer till “Tvångsparfymera?”

 1. Cec
  on Oct 12th, 2011
  @ 10:06 am

  Börja med att ge en lyxig duschtvål och deo som luktar gott? Sen kan man ju ta det vidare med parfym.

 2. S
  on Oct 12th, 2011
  @ 10:23 am

  Jag tycker att man kan köpa en parfym som present, dvs med förbehållet att personen inte måste använda den. Förhoppningsvis gillar den parfymen, och använder den. Annars kanske den använder den lite pliktskyldigt för att sedan gömma den i toalettskåpet. Som med alla presenter.

  Vet inte om jag tror på att säga till den att man vill att den ska använda den. Eller jag vet inte. Men känns ju lite som att bestämma lite väl över sin partner?

 3. Fanny
  on Oct 12th, 2011
  @ 12:24 pm

  I flera år har jag försökt få min sambo att använda parfym och försökt med diverse knep och spelat ut alla kort jag har. Men “orkar inte”, “vill inte” eller “har inget behov av det” är standardsvaren. Gärna utan, en för mig, legitim anledning. Likväl som att jag tycker att han blir himla mycket stiligare i skjortor, vilket han tycker är obekvämt. Det är bara t-shirts som gäller.

  Han är, på den punkten, skittråkig.

 4. Caroline Hainer
  on Oct 12th, 2011
  @ 8:23 pm

  Om man ger en god parfym och personen i fråga använder den “pliktskyldigt” kan man ju uppmuntra detta beteende genom att säga till exempel “Gud så gott du luktar” och pussa på honom. “Jag älskar verkligen den där doften på dig”. Partnern i fråga borde ju vilja dofta gott för sin käraste?

  Tycker man.

 5. L
  on Oct 12th, 2011
  @ 10:08 pm

  JA han luktar illa. Jag förstår mig inte på folk som inte använder deodorant. I och för sig vet jag inte om han använder det, men jag har aldrig sett någon och han luktar aldrig -fräscht-

  Måste även få tillägga att jag har en otroligt känslig näsa.. Vilket bara gör det ännu värre. Jag älskar grabben men jag vet inte riktigt om det här kommer kunna lösas på ett bra sätt

 6. Caroline Hainer
  on Oct 13th, 2011
  @ 12:16 pm

  Du tänder på honom i alla fall, uppenbarligen, och det är ju bra. Men du måste ta upp det här på något vis. Funkar det inte på ett snyggt sätt (“Vad tycker du om parfym? Jag provdoftade på en idag på Åhléns och den luktade så himla gott!”) så kanske mer indirekt (“Vad varm du är/Är du varm? Det verkar som om du är varm…du luktar lite varmt”) eller liknande.

  Hud kan ju lukta jättegott. Tråkigt för dig, verkligen, om han inte bryr sig eller är omedveten. Jag tycker som sagt inte alls att det är en trist hint eller liknande att ge en parfymprodukt till sin respektive, det gör jag ofta både till vänner och familj. Men om han verkligen inte, inte, inte bryr sig är det ju knepigare…

 7. Andrea
  on Oct 13th, 2011
  @ 3:47 pm

  Hm. Strunta i att hinta och säg det bara, fast snällt? Om man ska leva tillsammans så är det ju ganska…nödvändigt att ens respektive luktar gott/okej tycker jag

 8. Karin
  on Oct 15th, 2011
  @ 3:12 pm

  Trist om han verkligen luktar illa, för annars tycker jag personligen att doften av hud är en av de mest intressanta. Den där lukten som liksom bara finns i någons nacke eller i en tröja de använt hela dagen, eller som sitter kvar i ens hår om man sovit i deras säng. Eller det kanske bara är en lukt med affektionsvärde eftersom den är för mig så hårt förknippad med närhet. Lite som att jag, trots att jag är vegetarian, äääälskar lukten av läder för att den i min hjärna förknippas med ridning och hästar vilket jag hållit på med under uppväxten och har många varma minnen av.
  Kan det vara så att mannen din inte gillar lukten av parfym, är allergisk, får eksem eller dylikt? Kanske har dåliga minnen av “parfym” som aqua vera och date och bara behöver utbildas lite. Dra med honom till NK och försök väcka hans intresse så att han VILL bära parfym för sin egen skull? Blir så himla mycket lättare att få någon att göra något för sin egen skull snarare för någon annans (även om man älskar varandra, lathet är inte att leka med!). Om inget av detta hjälper kan du ju alltid köpa en parfym du tycker luktar gott och spraya på honom när han sover, så slipper du åtminstone lida! Hehe.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen