Fifty Scents

Hårt mot hår(t)

Hej Caroline,

Du skriver att du tycker att epilering är en bra hårborttagningsmetod. Jag har köpt en Braun silk-épil 7-epilator men har svårt att få ett bra resultat. Jag har ganska hög smärttröskel så det är inte själva smärtan som är problemet. Jag lyckas aldrig få bort allt hår utan det lämnas alltid kvar en hård stubb (särskilt längs med smalbenen).
Jag skulle vara mycket tacksam om du ville ge alla tips på hur man får till en så bra epliering som möjligt!

 

Mitt rookiemisstag var att dra epilatorn snabbt över benen, som om det var en rakhyvel eller en rakapparat. Det är det ju inte utan den måste få lite tid att rycka strå för strå. Så att dra den mer långsamt är mitt tips nummer ett, och att använda rätt munstycke, om du har tillgång till fler. Gärna en med lite friktion, lite, lite mellanrum.

Annars, basic steg som att…
a) Huden måste vara ren och torr. Ta till exempel en vårservett och dra över benen. Jag brukar också ibland, när jag orkar, ta och torrskrubba med en borsta också för att rugga upp lite död hud och eventuella inåtväxta hårstrån.

b) Dra epilatorn i motsatt riktning från hur håret växer (precis som när man vaxar). Låt det ta tid. Kör sen andra hållet, i synnerhet under armarna, så att epilatorn kommer åt överallt.

c) Att peela om man duschar innan, eller torka lite hårdare med handduken hjälper också till. Gör det regelbundet!

d) Hjälp ståna på vägen, särskilt på tricky ställen som runt knäet. Sträck ut huden med handen som inte håller epilatorn så att den blir så platt som möjligt och stråna står så rakt som möjligt.

Etiketter None

2 kommentarer till “Hårt mot hår(t)”

 1. sara
  on Oct 19th, 2011
  @ 6:36 pm

  men.. då jag har vaxat benen har jag fått jättemycket problem med inåtväxta hårstrån och röda prickar osv. är epilator något för mig då? har jag haft fel teknik, eller är vissa mer “prone” för inåtväxande?

 2. Caroline Hainer
  on Oct 20th, 2011
  @ 5:29 am

  Vissa kan absolut vara mer “prone”, i synnerhet om man har grövre hår. Har du hår på armarna? Då kan du kanske testa en epilator på till exempel ett varuhus, och se hur det känns. Jag tycker att en epilator är super, jag brukade vaxa. Det behövs fortfarande en del förarbete (torrborstning, peeling) för exakt resultat men jag skulle nog säga ja till din fråga. Ja, det kan nog vara något för dig.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen