Fifty Scents

Ansiktsbehandlingarnas ABC

Det är värt att göra en ansiktsbehandling. Det är alltid. Förutsatt att man vet vad man är ute efter, att hudterapeuten är grym (och legit) och att man vet hur man maximerar. Den stora fördelen (det man betalar för, nästan) är att någon lär känna din hy, ser behov och märker skillnader. Det kan vara svårare än man tror att diagnosera ens egen hudtyp. Gå till nån som har the skills så köper du produkter anpassade för just dina behov sen, efter det.

Hur hittar man en bra terapeut och vad kan man förvänta sig? Det är lite som med psykologer och frisörer. Mun-mot-mun-metoden gäller, rekommendationer och tips. Så måste terapeuten vara legitimerad också, det är rena chansningen annars. Och behandlingen bör innehålla antingen en exfoliering av nåt slag, eller en portämning (äckligt ord) om det är en basic rengöring man är ute efter. Detta för att få ett resultat av något slag, inte bara en skön stund. Därpå kan man bygga eller lägga till andra behov, som AHA eller acnebekämpning eller anti-age…

Några dagar en ansiktsbehandling är det bra att låta huden vara, så att den blir så “normal” som möjligt. Det är lättare för terapeuten att se behoven då. Undvik att sola och exfoliera, de sakerna kan dessutom göra huden mer ömtålig och därmed känsligare för behandling och produkter.

När du ska få ansiktsbehandlingen så är det bra att inte använda smink efteråt, låt huden ta igen sig istället. Bra också om du undviker att gymma och/eller svettas, för huden kan vara extra känslig efter en behandling med syra (om det är det du gjort) och svett är salt är exfolierande och irriterande.

Och om du kört en syrevariant eller en exfoliering av något slag så håll dig undan solen, för guds skull. Här har man skrubbat fram ny, ung, fin hy. Se till att den inte exponeras mot hårda solstrålar!

 

Etiketter None

4 kommentarer till “Ansiktsbehandlingarnas ABC”

 1. filippa
  on Oct 24th, 2011
  @ 8:09 pm

  Har du några tips på bra salonger i Stockholm?

 2. K
  on Oct 25th, 2011
  @ 9:53 am

  Hej Caroline!
  Jag tycker att det här är en riktig djungel!
  Alla träffar på google känns oseriösa och jag känner ingen som kan tipsa om en hudterapeut.
  Det senaste halvåret har min hy vräkt ur sig finnar och kvisslor och inget tycks hjälpa.
  Skulle behöva en stund med ett proffs känner jag.
  Kan du rekommendera några kliniker i Stockholmsområdet tro?
  Hälsningar Katarina

 3. Erica
  on Oct 25th, 2011
  @ 11:45 am

  Jag har en fråga. Jag förstår mig inte på min hy. Den är torr runt näsan och ibland runt munnen, men jag får väldigt ofta (just nu känns det som jämt) finnar av olika karaktär. De hamnar på pannan vid hårfästet, på kinderna, hakan, näsan och fan ta mig överallt i fejan. Det går lite i perioder, men den här acneperioden har varat i flera månader. Jag är alltid noga med att rengöra och återfukta, men det känns så jävla hopplöst när det är så här. Är man 24 år ska (eller i alla fall vill) man inte se ut som en hormonig 15-åring i ansiktet. Inte ens horminiga 15-åringar vill det.
  Känner att jag måste få hjälp att fixa detta. Av ett proffs. Min fråga är alltså: var vänder jag mig (i sthlm) om jag vill bekämpa min acne?

  Btw, tusen tack för all inspiration, information och alla fina texter.

 4. Emmy
  on Oct 27th, 2011
  @ 9:31 am

  Först och främst: Tack Caroline för en fullkomligt ljuvlig blogg. Jag har alltid varit smått besatt av parfym, även om jag har svårt att hitta något som passar eftersom jag inte vill “dofta parfym”, snarare gott rätt och slätt. En parfym som trots allt har fungerat som signaturdoft i omgångar är Annick Goutals “Petite Chèrie”, men nu känns den plötsligt helt fel och inte alls “jag”. Jag Jag kan tycka om ett doftkoncept i teorin, även på doftstickan och kanske en liten sviff i luften, men så fort de hamnar på huden upplever jag oftast att det doftar alldeles för mycket. Jag undrar om du har några tips? Jag tycker om doften av gamla böcker, bergamott, pistage, fikon (den “gröna” delen, inte den söta), torra kvistar, mint, regn, läder, saltvatten, viol, lönnsirap, kardemumma och mandel.

  Kände mig även manad att ge mig in i diskussionen om ansiktsbehandlingar.
  Min hy som nästan aldrig bråkat (hade ingen klassisk tonårshy) förvandlades till extremt yttorr och känslig hy med stor risk för utbrott av diverse slag. Har varit hos flertalet hudterapeuter under flera års tid med varierande resultat. Oftast har jag upplevt att de inte varit tillräckligt noggranna med porrengöringen eller varit för hårdhänta så att man ser helt misshandlad och rödmosig ut efteråt. För några år sedan rekommenderade min brors fru mig att gå till Carina på Skin Unlimited på Rådmansgatan i Stockholm. Nu bor jag inte ens i Stockholm, men varje gång jag befinner mig i stan ringer jag och kollar om hon har tid. Rekommenderas varmt och tusen gånger om.

  Hälsningar,

  Emmy

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen