Fifty Scents

Godis, godis!

Frostiga höstdagar som dessa vill man ha något varmt och sött som ändå får en att behålla elegansen lite, mellan frysande fingrar och svettiga bussturer. Prada Candy är ett alternativ.

Den luktar som varm kolasås, mjuk vanilj och elegant kåda. Det kan låta weird men är faktiskt en fantastiskt mjuk och elegant blandning. Sofistikerad gourmetdoft, skulle jag säga (till skillnad från, typ, ett luktsudd).

Bodylotionen har en lika snygg art deco-flaska som parfymen. Luktar lika vackert, kanske något mildare men å andra sidan sitter doften i på huden lite längre. Skyddar och återfuktar också, tydligen.

Win-win.

Etiketter: ,

3 kommentarer till “Godis, godis!”

 1. Linnea
  on Oct 26th, 2011
  @ 12:55 pm

  la garconne.

  Hej!
  Jag skrev till dig för några månader sedan, på mailen, angående parfymer. Använder ck One och är lite sugen på någon ny. Då skrev jag att jag ville dofta rent, som mormors tvätt på tork på landet, en doft som skulle gå ihop med mina vita skjortor jag lever i. Du nämnde flera cleandofter, men jag tycker att de ofta känns lite för söta.

  Jag trivs egentligen med min ck One, men är en sugen på att i alla fall sniffa lite på någon ny. En lite “herrig”, träig (!), som luktar rent. Gillar även tvåliga dofter, men just trä är något som jag är lite nyfiken på.

  vad tänker du kring detta?

 2. Emelie
  on Oct 27th, 2011
  @ 10:27 pm

  Åh den luktar riktigt gott! Måste också tillägga (kanske med risk att förstöra din fina beskrivning som fick mig att bli sugen på marängswish) att min första tanke var cigarettrök när jag sniffade på flaskan och på min arm så tycker jag att den luktar lite som en person som precis kommit in i värmen efter ha varit ute och rökt och tuggar på en läkerol. Jag är ingen rökare själv så det är inte jag som luktar 😉 men jag är nog den enda i Sverige som tycker “nyrökta” personer luktar gott.
  Jag är på parfymjakt och den här kan vara ett alternativ. Har du ngt mer alternativ inom samma ram så att säga? Jag vill gärna ha en söt (ej sliskig) doft med lite tyngd i sig. Jag vill gärna ha en doft som är lite tung men har jättesvårt för shalimar, opium å den där blå saken från dior (?). Jag får ont i huvudet. Förr tiden så använde jag alltid Escadas sommardofter och tänkte att en kombo av det söta och det tunga kanske skulle funka? Nu sist har jag haft gucci by gucci och älskade den i början men gillar den inte alls nu.

  Sen så är jag väldigt nyfiken på hur molicuele no 1 (tror jag den heter) luktar. Har du ngn aning? Jag är lite nyfiken på den men har aldrig sett den så jag kan lukta.

  Tusen tack för en jättebra blogg!
  Emelie

 3. Maria
  on Dec 6th, 2011
  @ 1:24 am

  Hej Caroline!

  Jag har tagit steget och köpt mig en liten 30 ml Prada Candy. Efter att ha doftat i en butik klickade jag hem den från en sida, och fick hem den nu ikväll. Dock känner jag mig osäker på om den är äkta? Snål som jag är köpte jag den från den billigaste hemsidan…. Hur vet jag om en parfym är äkta eller inte? Lukt, kartong, flaska?

  Anledningen till att jag är osäker är att dels luktade flaskan väldigt starkt och fränt när jag öppnade den, och dels så plockar man av locket och sprayar. Vad jag vet sprayar man direkt ur “locket” på de större versionerna? Kan det vara så att den lilla flaskan inte har samma system? Skulle vara så himla tråkigt om jag har köpt en kopia.

  Jag förstår att det är massor med frågor som kanske är svåra att svara på, men du är parfymgudinnan! Håller tummarna för att du sitter inne på kunskap.

  Tack för en helt fantastisk blogg!
  Maria

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen