Fifty Scents

Hej igen!

Ibland glömmer man sina trognaste. Ibland förbiser man de närmaste. Någon nyare, mer spännande dyker upp och de gamla trotjänarna liksom bara försvinner för ett tag. Som den snälla killen i klassen som bara visar sig vara världens bästa och snyggaste, man har bara glömt bort att titta på honom på det viset.

Så är ck be.

Jag vet inte om det finns någon som är bättre på härligt fylliga, sensuella men ändå totalfriska citrusdofter som herr Klein. CK one är ju en uppvisning i frisk, carefree och hipp citrus. Missförstå mig rätt, jag älskar den, men den är kall och mer uppfriskande/nedkylande. CK be – och nu är det herrdoften jag snackar om – är på många sätt den andra sidan av cK one-myntet. Den är varmare, sensuellare och intimare. Kvällsversionen, om man så vill (sängversionen?).

Fortfarande med massor av citrus, som bergamott och mandarin. Fortfarande med massor av fräschör som mint och persika, men också med det där lurkande, förförande som sandelträ och tonkaböna. Den beskrivs ibland som en “myskig” doft men det tycker inte jag. Snarare en mörk colognedoft, komplett med Don Draper-skäggstubb och slickad, mörk snedbena. Alltså jag skulle gå så långt som att kalla den en “skin scent”, alltså den typen av doft som liksom bara blir ett med huden, som luktar kropp (manlig, sofistikerad kropp med hår på bröstet i det här fallet. Fast en nyduschad sådan som jobbat hårt med tvålen).

Glad över min återupptäckt. Hej igen, ck be, det var länge sedan! Jag inser nu hur mycket jag saknat dig.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer till “Hej igen!”

 1. sara
  on Oct 29th, 2011
  @ 1:11 pm

  Kan inte annat än hålla med, den är perfekt. Min kille har haft den här så länge jag känt honom (12 år!) och att han luktade gott var en av anledningarna till att jag föll för honom. =) Han är strängt förbjuden att byta doft.

 2. Ulla-Marie
  on Oct 30th, 2011
  @ 8:46 am

  … och eftersom jag litar på din näsa/smak/ditt omdöme: Hur tänker du kring androgyna/halvmaskulina dofter på kvinnor som ibland tenderar att dra åt det maskulina (=mói)?

 3. Alexandra
  on Oct 30th, 2011
  @ 5:11 pm

  Fick den i present av mina kära föräldrar som menar att den är unisex eftersom den säljs som unisex, min far påstår bestämt att “ingen kille vill dofta så, den är mer för tjejer” – men samtidigt verkar många föredra den på killar – vem har rätt? Hur resonerar man kring unisexparfymer?? Jag tycker den blir lite av en myskdoft på mig själv, när den lagt sig och skrikiga toppnoter försvunnit…

 4. Caroline Hainer
  on Nov 1st, 2011
  @ 4:42 pm

  Det är en herrdoft enligt marknadsföringen, och jag tycker att den doftar maskulint. Med det inte sagt att du inte kan ha den. BONs doftredaktör Andreas Båsk har till exempel ofta Chanel No5, det har doftkritikern Chandler Burr också. Allt luktar olika på olika personer och i olika sammanhang. Jag skulle absolut kunna ha ck be.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen