Fifty Scents

Mmmmm…maskulin

… och eftersom jag litar på din näsa/smak/ditt omdöme: Hur tänker du kring androgyna/halvmaskulina dofter på kvinnor som ibland tenderar att dra åt det maskulina (=mói)?

Åh, men det finns ju underbara sådana. En riktigt bra herrdoft (sa någon Eau de Savage? Habit Rouge?) kan inte bara accentuera det maskulina utan kan till och med, tycker jag, ändra humöret. Man kan känna sig bad ass eller dandy. Jag vill ha stora armbandsur och nyputsade skor. Prova Eau de Hermés för en sådan effekt. Sen tycker jag Hermés 24 Faubourg också är totalt unisex och superdandy men den verkar marknadsföras mot kvinnor, som damdoft.

Jag ber att få påpeka att i tidernas begynnelse, eller i alla fall parfymernas begynnelse, så var alla dofter unisex. Sedan kom “marknaden” på att det var lukrativt att nischa. Vissa dofter började som herrdofter, som Guerlains Jicky (en favorit) men blev damfavorit. Prova Jicky om du kan, den säljs tyvärr inte i Sverige.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer till “Mmmmm…maskulin”

 1. Martin
  on Nov 2nd, 2011
  @ 2:00 pm

  Hermès 24 Faubourg har jag prov på, och tycker det är en väldigt fin doft, men aldrig reflekterat över att dennas unisexsida. Ska gräva fram provet och prova igen.

  En annan Hermèsdoft som för mig uppfyller de kraven är däremot Eau des Merveilles. Fantastisk sak.

  Å, och Kingdom från Alexander McQueen! Bör gå att hitta på nätet fortfarande. Drrrty but lovely.

 2. Ulla-Marie
  on Nov 3rd, 2011
  @ 6:08 am

  Underbara svar! Tack.

 3. Ulla-Marie
  on Nov 3rd, 2011
  @ 6:08 am

  Och bilden!

 4. Läder, bivax, honung, vetiver, nejlika, kanel - Yoicks | Rodeo Magazine
  on Nov 4th, 2011
  @ 2:48 pm

  […] någorlunda insatta i parfym vet är ju det här med manliga och kvinnliga dofter ursprungligen en marknadsstrategi snarare än något annat… och, well, the rest is genusvetenskap, men det tar vi en annan […]

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen