Fifty Scents

To peel or not to peel

Jag älskar din blogg, särskilt Råd&Rön-inläggen, du är så klok och bra! Till mitt problem, jag är 28 år och har fortfarande jätteproblem med oren hy som får finnar (mindre med åren) och djupa pormaskar (mer med åren). Jag upplever att huden är lite oljig men torkar ut mycket även om jag bara skulle ha vatten i ansiktet. Jag använder en oljebaserad rengöring, toner och fuktkräm av budgetmodeller, jag är fattig student och kan därför inte heller anammma (det säkert bästa) rådet att gå till en hudterapeut :(
Jag undrar också över det här med peeling. När jag använder det blir hyn mjuk och härlig, men finnarna…! Dagen efter jag peelat ploppar de upp som små svampar i hela ansiktet, vilket gör att jag drar mig för att peela, så blir huden mer oren och pormaskig, och.. ja, du förstår problemet! Vad ska jag göra?

Min gissning är att du torkat ut din hud, att den reagerar med att överproducera olja. Har tonern alkohol i sig? Du kan kolla på ingredienslistan Hittar du något som slutar på “-ol” kan man i stort sett alltid räkna med att det är alkohol. Hittar du den långt upp i listan är din toner kanske lite väl uttorkande.
Skulle också se över peelingen. Använder du scrub eller peeling, alltså en syra? Skippa absolut scrub (korn etc), i synnerhet om du har stora porer (som tenderar att få pormaskar). Använd en syra eller – faktiskt – en frottéhanduk istället. Den oljebaserade rengöringen verkar bra, förutsatt att den inte lämnar en hinna efter sig eller så. Är det därför du kör på tonern, kanske?

Jag ska skriva ett längre inlägg om peeling, det verkar vara något många undrar över/är förvirrade av. Men for now – se över dina produkter och önska dig ett besök hos en terapeut som kan diagnosera bättre än mig i julklapp? Hjälp finns. Misströsta ej.

Etiketter None

6 kommentarer till “To peel or not to peel”

 1. manny-ken
  on Nov 2nd, 2011
  @ 12:57 pm

  Fråga: Säsong för torra läppar! Vad ska jag kolla efter för att undvika “lypsyl-effekten”?

 2. Kristin
  on Nov 3rd, 2011
  @ 10:12 am

  Men är inte alla finnarna ett tecken på att peelingen rensar upp det som finns lagrat under hyn? Det som måste upp? Att det fått en skjuts att komma upp på ytan?

 3. K
  on Nov 3rd, 2011
  @ 12:27 pm

  Hej Caroline!
  Det här med budgetprodukter. Jag vet att det är bra att gå upp några hundralappar för att veta att man verkligen får bra grejer, men just nu finns det inte pengar till det.
  Därför har jag spanat lite på Garden of Wisdoms produkter. Vilken skithemsida! Men hör himla mycket bra om deras produkter. har du någon erfarenhet av GoW? Sökte på din blogg men hittade inget.

 4. Cajsa Warg
  on Nov 3rd, 2011
  @ 1:03 pm

  Yves Rocher har billiga och bra produkter!

 5. Julia
  on Nov 4th, 2011
  @ 12:23 am

  Hejje!

  Många pratar ju om hur härligt det är att gå från frisören med fräscht och mjukt hår. Det jag älskar mest är dofterna! Det luktar sött och fräscht på samma gång, rent men inte som tvättmedel. Finns det någon parfym som luktar typ… hårprodukter?

 6. Hanna
  on Nov 7th, 2011
  @ 11:44 am

  Åh! Trodde inte att det skulle komma ett eget inlägg som svar.. TACK! Har nu genast slutat upp med tonern (jodå, den innehöll alkohol, såklart) och scrub. Ska försöka hitta en peeling med syra, fattar dock inte riktigt vad jag ska leta efter.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen