Fifty Scents

Före och efter

Sedan gamla Wash&Go körde med schampo och balsam i ett har själva idén känts allt annat än fräsch. Man måste därför beundra amerikanska Wen som bestämt sig för att lansera en “cleansing conditioner” som fungerar på samma sätt – en produkt som både rengör som ett schampo och mjukgör som ett balsam. Att dessutom sälja via web och tv-shop gör dem ännu mer beundransvärda/vansinniga.

För den som till exempel sportar mycket och därmed svettas är det här en bra produkt. Inte av bekvämlighetsskäl endast utan  också för att när man svettas kan salterna torka ut hårbotten. Då kan det vara bra att då och då “tvätta” hårbotten med ett balsam (förutsatt att balsamet inte innehåller stora mängder uttorkande alkohol förstås) som lindrar och fuktar. Men alla vill kanske inte ha balsam i hårbotten (här ser ni en!) och då är en sån här produkt den gyllene medelvägen.

Wen löddrar inte utan känns med som en lotion (eller ett balsam) och håret blir rent. Nu misstänker jag att det hade blivit lika rent om jag tvättat det med ett milt balsam också men sak samma, känslan är rolig och man gillar ju “nyheter”. Jag upplever att håret blir fetare lite fortare än med den hederliga schampo/balsam-metoden men det är bara väntat. Men Wen har en lösning på det. Blanda Cleansing Conditioner med Styling Crème (en annan produkt i sortimentet) i en sprayflaska med vatten och använd som touch-up. Som torrschampo fast absoluta motsatsen. Ungefär.

Så vem ska köpa Wen? Latmaskar, givetvis. Alla som tvättar håret ofta och alla som borde tvätta håret oftare.

Etiketter:

4 kommentarer till “Före och efter”

 1. Moa
  on Nov 5th, 2011
  @ 10:59 am

  Hejhallå jag har en fråga!
  Hur viktigt är det att man gör hela rengöringsproceduren för ansiktet både morgon och kväll? Producerar ansiktet så mycket gojs över natten att man måste tvätta så noggrant igen? Känns inte som om det borde hinna det, eller nåt.
  (Älskar din blogg)

 2. sara
  on Nov 5th, 2011
  @ 6:10 pm

  hej caroline! kunde du inte tipsa om hur man får ansiktet att se levande ut även på vintern? tänker highlighter, men utan för mycket skimmer i, vill ju inte se ut som ett ostronskal i ansiktet, utan fräsh och skulpturerad! jag använder annars inte så mycket ögon/läppmake, så då vill jag att min hy ser fin och “dewy” ut. tips? och ja föresten, skall man använda crème eller powder rouge? vad blir bättre? kram

 3. Emma
  on Nov 7th, 2011
  @ 12:06 am

  Jag skulle aldrig få för mig att prova Wen. Anledningen? Jo, för att balsamet innehåller rätt mycet silikon men inte några sulfater. Att inte använda sulfater i en rengöring går jättebra, det krävs bara en lite annorlunda tvätteknik. MEN om man sedan har silikoner i samma (eller någon annan produkt som man använder i håret) produkt kommer det bli build-up deluxe i håret eftersom att silikonerna inte går att tvätta bort utan sulfater. Så enkelt är det med det.

  Fin tanke dock, hos Wen, att försöka göra icke uttorkande produkter. Synd bara att det inte håller hela vägen.

 4. Caroline Hainer
  on Nov 7th, 2011
  @ 6:15 pm

  Bra poäng, Emma!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen