Fifty Scents

Nytvättat

Många pratar ju om hur härligt det är att gå från frisören med fräscht och mjukt hår. Det jag älskar mest är dofterna! Det luktar sött och fräscht på samma gång, rent men inte som tvättmedel. Finns det någon parfym som luktar typ… hårprodukter?

Salongsschampona (alltså de som säljs på salonger i första hand eller exklusivt) luktar definitivt hårsalong. Det är lite meningen också, misstänker jag, att genom doftsättning associera till dyrt och lyxigt salongsbesök. Det får gärna, med fördel, dofta kemiskt fast bra. Redken tycker jag har den effekten, för övrigt.

Överfört till parfym blir det mer syntetiskt. Då blir det mer en fråga om att dofta tvättmedel (Clean, jag talar om dig) eller sköljmedel (DKNY-äpple, jag talar om dig). Frågan är om du vill dofta så på kroppen? Det vill du kanske, annars är väl ett salongsschampo en bättre investering? Äkta vara, liksom.

Annars får du kanske vända blicken mot diverse flickdofter och godisdofter som Britney Spears Curious eller Escadas sommardofter. L’Occitanes piondoft? Ralph by Ralph Lauren?

Läsarna?

Etiketter None

3 kommentarer till “Nytvättat”

 1. Erica
  on Nov 7th, 2011
  @ 3:03 pm

  Tycker att toppnoterna i guccis flora by gucci eau fraîche påminner riktigt mycket om frisörsalongsdoften!

 2. Jessica
  on Nov 7th, 2011
  @ 4:44 pm

  Vet inte riktigt varför, men jag tycker Laura Mercier eau gourmande fresh fig ger den känslan.

 3. Lotta
  on Nov 8th, 2011
  @ 8:22 pm

  Lite sent inlägg kanske men jag tänker Ralph Lauren Romance eller Kenzo Parfum D´Ete.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen