Fifty Scents

Oh! That’s cold, man

Det vore roligt om du tipsade om parfymer som du tycker passar för vintern. I somras använde jag Philosykos av diptyque, men den gör sig helt enkelt inte lika bra på vintern. Tyvärr! Tack för en underbar blogg! /Sara

Tack för att du gillar min blogg! Idag känns det såklart extra roligt att skriva här eftersom Rodeo fått pris för bästa digitala tidskrift. Så jag sträcker lite extra på mig när jag nu skriver detta. Jag sträcker också på nacken för att kolla ut genom fönstret och konstatera att – ja, det är becksvart. Vinter.

Och ja, då är det inte alltid en frisk citrusbris passar sig riktigt. Istället kan man ta tillfället i akt och riktigt svepa in sig, ja värma sig, med andra murrigare parfymer som fått samla damm under den ljusa årstiden.

Vill man go alla in så tycker jag att det är en utmärkt tid för kryddiga dofter. Kom igen, det är jul snart! Vältra dig i Shalimar från Guerlain och J’Aime La Nuit från La Perla.

Eller kör på gourmanddofterna, doftmotsvarigheternas julgodis, brända mandlar och varm choklad med skidpjäxorna på. Jag kör med nöje mashmallow/vaniljspäckade Angel och kolasåsfyllda Prada Candy dessa dagar.

Sen är väl vintern en ypperlig tid för trädofter? Och visst älskar vi alla trädofter. Som SheWood från DSquared, Terre d’Hermés eller Comme des Garcons 2 för den som vågar sig på en riktigt frän herrdoft som doftar skogshuggare. Deras Sequoia är svårare att få tag i men kan mycket väl vara den ultimata träparfymen!

Men ingen doftgarderob blir naturligtvis komplett utan CB I Hate Perfumes Winter 1972, en torr och kall nostalgitripp tillbaka till blöta moonboots, bävernylon och röda näsor. På ett bra sätt alltså! Prova och alla dina barndomsminnen kommer tillbaka i ett huj. Jag själv fick precis en flashback av känslan av att kasta ut en overall i en skolkorridor och hoppa in i den, så fort som möjligt för att hinna ut på rasten. Whoa!

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer till “Oh! That’s cold, man”

 1. Jessica
  on Nov 11th, 2011
  @ 10:29 am

  Åh, Sequoia är fantastisk! Hade varit min signaturdoft om den inte gett min man huvudvärk.

 2. Cajsa Warg
  on Nov 11th, 2011
  @ 1:38 pm

  Nya Prada “Candy” är härligt pudrig vanilj- och myskdoftande men på ett subtilt sätt – inte alls så stark som man kan tro!

  Italienska Farmacia SS Annunziata har två ljuvliga vanilj- och mandeldoftande parfymer: “Chia” och “Cara” – köp doftprov på ex Luckyscent eller The Perfumed Court.

  Chokladdofter: Il Profumo “Chocolate” och Serendipity 3 “Serendipitous”
  och Costume National “Nr 21”.

  Tung vaniljdoft med myrra och sandelträ som sitter minst 12 timmar på huden: Profumum Romas “Vanitas”.

  Serge Lutens “Louve” och “Rahat Loukoum” – vanilj, mandel, honung, ros mm.

 3. Kattis
  on Nov 11th, 2011
  @ 2:39 pm

  Bra vinterdofter:

  Hermes Ambre Narguile

  Etro Heliotrope

  Keiko Mecheri Loukhoum, Loukhum Poudree och Loukhum de Soir (fantastiska dofter!)

 4. Jessica
  on Nov 11th, 2011
  @ 3:52 pm

  Perfekt vinterdoft: Kiehl’s amber essence oil. Kryddig, träig, en gnutta vaniljig.

 5. Lotta
  on Nov 11th, 2011
  @ 7:27 pm

  Frederic Malle Iris Poudre köpte jag i Paris förra veckan. En underbar vinterdoft! Är även sugen på Prada Candy och Chloe Love Eau Intense. Och Keiko Mecheri Loukhum Poudree….

 6. KaWa
  on Nov 11th, 2011
  @ 9:28 pm

  Diptyques Eau Duelle. Vanilj och svartpeppar bl a. Mmm

 7. Ida
  on Nov 14th, 2011
  @ 1:07 pm

  Just nu växlar jag mellan Serge Lutens “Muscs Koublai Khan” och “Jeux de peau”, Nasomatto “Black Afghano” och By Kilian “Back to black”. Hade gärna köpt Chanels “Sycomore” för vinterbruk också, om det inte vore för att jag är fattig student…

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen