Fifty Scents

Det här med brynen då…

Jo, det här med ögonbryn. Jag har säkert sagt det förut men när jag pratade med Michelle Phan (en ljuvlig donna!) om vilken den vanligaste frågan är så sa hon att förutom frågor om Acne så är det “vad är viktigast att sminka?” och hon svarar alltid “ögonbrynen” på den frågan. “Ögonbrynen kan få dig att se äldre ut, yngre ut, mer sofistikerad…”.

Och jag håller såklart med. Eftersom jag har ganska svarta och markerade bryn struntade jag länge i att göra något annat med dem än att plocka dem, men även vi med ytterst tydliga ögonbryn kan absolut uppdatera vårt utseende genom att forma dem – med skugga eller penna.

För att göra det enkelt för oss kan man säga såhär:

1. Välj mellan skugga och penna beroende på vilket resultat man vill ha och hur lat du är. En skugga mjukar upp och en penna markerar. Skulle säga – generellt – att skugga passar bättre för dig med ljusare bryn och penna för oss med mörkare bågar.

Bra skuggor är till exempel…
Smashbox Brow Tech. 215 kr.
Make Up Store Tri Brow. 185 kr.

Pennor jag föredrar är…
Yves Rochers ögonbrynspenna, 55 kr.
Shiseido Eyebrow Pencil, 220 kr.
Isadora Eyebrow Pencil with Brush, 85 kr
MAC Penultimate Brow Marker, 190 kr (flytande!)

3. Vare sig du använder skugga eller penna gäller följande:
Ta en nyans ljusare än din egen ögonbrynsfärg. Ja, ljusare. Gäller detta även för oss med svarta bryn? Yes, box. Varför? Jo, för du ska inte skulptera eller övermarkera dina bryn, du vill forma dem och använda det du redan har. En för mörk färg ger en alldeles för stark Charlie Chaplin-effekt man gärna vill undvika (om det inte är just den looken man är ute efter, förstås).

Tänk på din pensel eller penna som ett redskap du har för att få fler strån, inte för att måla dit ett helt nytt bryn. Fyll i där strån fattas, där det är som glesast. Gärna med små steck. (Börja gärna i mitten av brynet och måla utåt, annars kan det lätt bli så att det hamnar mest färg i ögonbrynskanten där brynet är som tjockast och så kan det se alldeles för mörkt och klumpigt ut)

Sudda gärna, försiktigt, med en ögonbrynspensel. Den brukar följa med ibland. Detta för att man inte ska gå omkring med en mörk klump, eller mystiska skuggor. Bara en vackert formad ögonbrynsbåge som lyfter både ögat och hela ansiktet.

Etiketter: ,

7 kommentarer till “Det här med brynen då…”

 1. Linnea
  on Nov 14th, 2011
  @ 11:22 am

  Men om man vill ha mörkare, mer markerade bryn då? Fast på ett snyggt (inte Charlie Chaplin) sätt… Vad är bäst metod då?

 2. Sara
  on Nov 14th, 2011
  @ 4:48 pm

  Många i Sverige har ju super blonda bryn. Vad ska vi göra?

 3. Gabriela
  on Nov 14th, 2011
  @ 7:51 pm

  Tack för ett bra inlägg! Jag trixar inte heller så mkt med ögonbrynen för dem är redan så mörka. Men nu ska jag verkligen prova det här 😀

 4. Emma
  on Nov 14th, 2011
  @ 9:02 pm

  Hej Caroline, tack för en jättebra blogg! Jag har en fråga när vi ändå är inne på det här med ögon: har du något tips på hur jag får ögonskuggan att sitta kvar bättre? Oftast har jag blinkat bort den redan före lunch. Jag har ganska fet hy, så det känns som att den liksom bara halkar iväg. Vet du 1. en bra primer? och 2. någon ögonskugga som biter sig fast extra bra? Ju mer pigment, desto bättre hållfasthet, gissar jag..? Och gärna 3. Övriga tips och trix 🙂

 5. Caroline Hainer
  on Nov 15th, 2011
  @ 11:10 am

  Ni med blonda bryn har naturligtvis en annan fokus, där gäller ju en skugga eller penna så nära din egen färg som möjligt, högst en nyans mörkare – högst – och fylla i som om du liksom gav dig själv fler bryn, inte ändrade färg på de du redan har.

 6. Antonia
  on Nov 16th, 2011
  @ 10:45 pm

  Hjälp mig Fifty!!!
  Jag har fått ett rouge som jag ääälskar men har jättesvårt att hitta ett passande läppstift till!
  Rouget är Nars “Desire” och jag skulle gärna matcha det med ett fint rosa läppstift men är lite osäker på rosa nyanser eftersom att jag är både rödhårig och blek och kalla nyanser ser hemska ut på mig!

 7. Lisa B
  on Dec 20th, 2011
  @ 3:17 pm

  ok den här får man förstås inte i Sverige, men måste bara tipsa: Anastasias Brow Wiz. Den är sjukt bra, skruvas ut i ena ändan, bra konsistens. praktisk borste i andra ändan som man kan forma o sudda med. Den ljusaste, Ash Blonde är den perfekta färgen för mina rätt ljusa nordiska ögonbryn. Förut hade jag Sisleys ögonbrynspenna, den var också helt ok, men färgen var inte så naturlig, lite för orange.
  En försäljare på sephora i new york rekommenderade den här och sade att Anastasia anses vara “The Queen of Eyebrows”. jag var rätt skeptisk, för jag tyckte pennan och förpackningen såg billiga ut, och att testern kändes torr, men på något sätt övertalade hon mig och nu är jag SÅ nöjd! jag kommer att gråta när den här tar slut!

  Se t.ex. här: http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P202633

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen