Fifty Scents

Hej igen, doktorn!

Jag kan ändå inte låta bli att gilla Dr. Brandt. Trogna Fifty-läsare vet också att jag är ett fan av syror och kemisk peeling. Därför är det såklart extra intressant när doktorn kommer med en peelingprodukt som påstås “efterlikna en kemisk peeling på salong”. Den heter Laser a-peel och är en tvåstegspeeling.

Den korta kommentaren är: Jo, men jag är imponerad.
Den längre kommentaren kommer här:

Det som är grejen med kemisk peeling är att det är en sammansättning av olika syror som verkar på olika sätt. Vissa mer aggressiva, vissa mer djupverkande. Ofta blandar terapeuten en blandning med olika procenthalt, anpassad för just kunden. Det är därför med viss skepsis som jag läser innehållsförteckningar på produkter som säger sig innehålla en massa bra AHA och så vidare. Det räcker inte med att AHA är med i burken, det är procenthalten och blandningen som är den viktiga.

Dr. Brandts innehåller också AHA (alfahydroxysyror) och till min stora förvåning ser jag att procenthalten är ganska hög. Okej, ett ögonbryn åker upp i pannan. Lactic acid är en mild peeling som också är fuktgivande. Också den ingrediensen är ett plus. Glycolic acid (glykol) är en annan peeling som jobbar lite djupare ned i huden och som är mer aggressiv (kan i värsta fall irritera huden). Alla jobbar de olika på att få bort döda hudceller och välkomna nya så att huden blir fräschare och mer levande.

Imponerande ingredienser med andra ord. Och visst, när jag testar så känner jag den bekanta, kittlande känslan från en salongspeeling fast i mycket, mycket mildare form. Min gissning är att man bör använda den här produkten kanske två gånger i veckan för att få liknande resultat. Konsistensen är len och mjuk. Både lätt och behaglig att stryka på i ansiktet.

Sen uppstår en annan fråga. Man bör nämligen avlägsna syror i ansiktet med inte bara vatten utan en neutraliserande syra. Men – aha – också detta har den gode doktorn tänkt på. Med peelingen medföljer en lotion som man använder efteråt. En tunn, lättapplicerad sak som lugnar eventuell rodnad. Bra där. Jo, men jag ställer mig till beundrarna och rekommenderar denna produkt. Nu kostar den visserligen 825 kr vilket är vansinne men det är å andra sidan ungefär vad två salongsbesök kostar och om man är ute efter enbart en peelingeffekt så funkar matematiken – då kan man köpa den här produkten istället. Man bör komma ihåg att använda någon produkt – foundation exempelvis – med solskydd efteråt. Syror kan vara starka grejor för huden och då blir man mer känslig för solljus som i värsta fall kan ge upphov till missfärgningar och pigmentfläckar i huden.

Etiketter: ,

5 kommentarer till “Hej igen, doktorn!”

 1. Sofia
  on Nov 18th, 2011
  @ 5:41 pm

  Jag har nyss upptäckt din blogg och fullkomligt älskar den! Du är så saklig och kunnig och betryggande skeptisk och med lite distans till allt glam.
  Hur som helst. Kan du inte supersnälla rekommendera en skönhetssalong? Där de gör både syrebehandlingar (japp, känner igen mig mycket i den där vuxenakne-insändaren) och vanliga typ AHA-behandlingar?
  Fråga två, väldigt mycket mindre desperat: jag pluggar medicin och får inte ha parfym till vardags. Men nu ska vi ha en termin med mycket lite klinisk verksamhet och jag är så pepp på att shoppa upp mig på en ny varjedagsparfym! Använder Chanel Chance om jag ska gå ut på kvällen eller så, men den är alldeles för tung och söt för att jag ska orka ha den på dagen. Har du tips på något lite varmt, vaniljigt nu på vintern som även funkar för dag?
  Tack för en jättefin blogg!

 2. Lotta
  on Nov 19th, 2011
  @ 12:02 am

  Har precis fått veta att mina utslag i ansiktet som inte försvinner är rosacea och därmed är peeling inte att tänka på. Har haft känslig hud även tidigare så jag har nog hyfsad koll på bra produkter men undrar ändå om du har några tips?! Använder Dermalogicas serie för känslig hud för tillfället och den är riktigt bra. Smink däremot är svårare men jag trivs bäst med “mineralpuderfoundation” som också borde vara okej. Vet du om något speciellt märke är att föredra? Tack för en toppenblogg!

 3. Agnes V
  on Nov 19th, 2011
  @ 11:32 am

  Jag är ganska besatt av syrapeeling just nu också och tänkte därför tipsa om två riktiga budgetfynd:
  1. Skin Effects Glycolic peel kit (http://www.cvs.com/CVSApp/catalog/shop_product_detail.jsp?filterBy=&skuId=731277&productId=731277&navAction=push&navCount=1&no_new_crumb=true) Kanske kan man köpa den på Ebay, jag köpte min i USA

  2. Avene Cleanance K- fuktkräm med glycolic i. använder den 1 gång om dagen.

 4. Lotta
  on Nov 19th, 2011
  @ 8:05 pm

  Sofia: Testa Donna Karans Pure, lättillgänglig och vaniljig utan att vara för söt. Diptyque Eau Duelle är också en fin vaniljdoft som inte är så påträngande.

 5. Sofia
  on Nov 20th, 2011
  @ 4:45 pm

  Tack Lotta!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen