Fifty Scents

Maximera mera

Om det är skillnad på i vilken ordning man applicerar skönhetsprodukter på? Ja, det är det. Lägg på i den här ordningen för att maximera effekten av dina produkter:

1. Har du någon produkt som är utskriven på recept så är den viktigast. Aknekräm eller någonting annat. Applicera den först. Prio ett.

2. Alla produkter och/eller krämer med aktiva ingredienser. Som serum och rynkkrämer.

3. Tjockare fuktkräm.

Riktlinje, snabb kom-i-håg: Börja med produkten som är lättast i konsistensen, och sluta med den tjockaste.

Etiketter None

6 kommentarer till “Maximera mera”

 1. Karin
  on Nov 19th, 2011
  @ 12:11 am

  Har läst (och älskat) den här bloggen ett bra tag, och jag måste erkänna att din faiblesse för Thierry Muglers Angel har smittat av sig på mig. Tur är väl det, köpte den i veckan och jag sitter konstant och sniffar på mig själv, och när den har slutat lukta är jag inte sen med att spruta på lite till. Varje dag jag har haft på mig den har jag fått komplimanger. Är helt upp över öronen kär i den!

 2. Emelie
  on Nov 19th, 2011
  @ 12:18 am

  Är det OK att lägga fuktkräm på en utskriven acnekräm som är uttorkande? Använder just nu Differin solo på kvällen men hade gärna haft lite mer återfuktning…

 3. P
  on Nov 19th, 2011
  @ 12:26 am

  jag har en fråga (igen, haha): jag använder ren´s rose oil och därefter antingen jan marini bioglycolic cream eller factor a plus beroende på tid på dygnet. båda är aktiva, den ena med syra och den andra med retinol a. som sagt, använder dom EFTER en olja. gör jag fel nu? ska oljan på efteråt eftersom det är krämerna som är aktiva menar du?

 4. Frida
  on Nov 20th, 2011
  @ 12:31 pm

  Hej,
  Eftersom din blogg är en av de få med riktigt bra tips på hudprodukter har jag två små frågor:

  Jag ska till våren flytta till Hong Kong och dessvärre har de en massa föroreningar och smog. Har du några tips på bra hudprodukter eller vad man borde köpa där?
  Jag har idag inga problem med min hy, mycket tack vare Kiehls “Sodium PCA “Oil free” moisturizer” och The body shops “Seaweed clarifying toner”, men blir lätt röd och irriterad när jag vistas där det är mycket smog.

  Ett tips på en bra ögoncréme skulle även uppskattas såhär under vintertid. Jag har annars inga problem med torra områden men under vintern torkar huden ut totalt. Tilläggas bör även att jag är 22 år och har typisk svensk lättirriterad, och smått rödflammig hud utan finnar etc.

  Jag hoppas att du har tid att svara. Tack för en bra blogg! // Frida

 5. M
  on Nov 20th, 2011
  @ 8:18 pm

  Hej,

  Jag skulle vilja ha lite bra tips på kroppslotions. Jag har använt Philosophys Inner Grace ett tag. Tyvärr har Cow slutat ta in dem pga något byte av leverantör. Är nu ute efter någon annan, som doftar gott, inte för sötsliskigt eller tung, fick testa Laura Merciers där, men dem doftar alldeles för mycket, tar över. Har också haft Byredos Blance bodylotion innan, men vill gärna testa något nytt och bra. Du får gärna tipsa om olika sorter om du kan. Jag har normal/lite torr hy nu på vintern.

  Hälsningar
  M

 6. Caroline Hainer
  on Nov 21st, 2011
  @ 5:34 pm

  Oops, här var det många frågor!

  P: Ta på oljan sist! Det är en bra olja du har, den kommer att glida igenom och ned i hyn ändå och så maximerar du syran.

  Karin: Ja! Och jag tycker den är synnerligen passande nu såhär i höst- och vintertider? Det är väl varm choklad med grädde-kopplingen kanske?

  Emelie: Du kan ha en fuktkräm på efter dina uttorkande medel men se till att den inte är för fet! Satsa på en lotion eller – faktiskt – en torr olja. A-vitamin vore perfekt för dig, tror jag.

  Frida: Du ska satsa på en produkt som skyddar mot solskydd och UV-strålningar, till exempel Kiehl’s sådan. Var också noga med rengöringen (utan att övertvätta förstås) och återfuktning, för ett varmt klimat fullt med smog (jag är ofta i LA) torkar ut. Kiehl’s Midnight Recovery Oil för ögonen (finns i en särskild ögonvariant) är bra. Om du är lite extra torr borde du kunna ha den vanliga oljan också.

  M: Är du torr, är du ute efter en tjockare sak eller funkar en lotion, som Inner Grace? Ett tips är ju att köpa en lotion med samma doft/i samma serie som din parfym. Kiehl’s Creme de Corps är bra men dyr. Den doftar absolut ingenting vilket är trist om det är doft man vill åt men bra om man vill ha parfym istället. Älskar däremot doften av deras Imperial Body Balm som är tjock, fet och dryg. Dock.
  http://www.kiehls.com/Imperial-Body-Balm/794,default,pd.html

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen