Fifty Scents

Smokin’!

Jag är ingen rökare själv men jag är nog den enda i Sverige som tycker “nyrökta” personer luktar gott. Jag vill gärna ha en söt (ej sliskig) doft med lite tyngd i sig. Jag vill gärna ha en doft som är lite tung men har jättesvårt för shalimar, opium å den där blå saken från dior (?). Jag får ont i huvudet. Förr tiden så använde jag alltid Escadas sommardofter och tänkte att en kombo av det söta och det tunga kanske skulle funka? Nu sist har jag haft gucci by gucci och älskade den i början men gillar den inte alls nu./ Emelie

Prova Havana från Aramis! Om du vill ha tyngd och rök, alltså. Tabac Blonde från Caron är ett annat alternativ. Du får ont i huvudet av Shalimar och Opium men kanske kunde du prova deras lättare, flyktigare systerdofter Shalimar Initial och Belle d’Opium? Eller så gillar du dem helt enkelt inte alls.

Kanske Angel, som jag alltid tjatar om, kan vara något? Thierry Mugler är avsändaren.

Annars ska du kanske botanisera bland herrdofterna, där hittar du mer tyngd och rök. Avant garde från Lanvin är en chansning i sammanhanget men vet vet…?

 

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer till “Smokin’!”

 1. emilie
  on Nov 23rd, 2011
  @ 11:55 pm

  Etat Libre d’Oranges Jasime et Cigarette låter ju som det skulle passa utmärkt! Den luktar mer cigarett än tobak. http://www.luckyscent.com/shop/section/1/item/47710/brand/Etat_Libre_d%E2%80%99Orange/Jasmin_et_Cigarettes.html

  Jag har provat den (samples går att beställa för $3!), på mig luktade den gammal Date och unkna marlboro lights (alltså, som en högstadiebrud med stringtrosa under mjukisbyxan), men på min kompis som provade den luktade den mer som beskrivningen låter (dvs het androgyn foxy lady). Den är mer krispig i tonen än tantigt parfymtung.

 2. Pojkfröken
  on Nov 24th, 2011
  @ 7:39 am

  Jag kom på en till: Encens Flamboyant från Annick Goutal! Luktar cigg och skog. I löve it.

 3. JS
  on Nov 24th, 2011
  @ 7:23 pm

  Mmm rök. Bästa doften!

  Tänkte på Tobacco Vanille ifrån Tom Ford om du är en big spender? Den är både söt och rökig. Eller kanske Thierry Muglers A*Men Pure Havanna, den är ju lite som att Angels brorsa rökt en cigarr. Mkt billigare också, om den går att få tag på fortf?

 4. Rykande färsk rökighet | Skönhetsbloggen | SVD
  on Nov 25th, 2011
  @ 11:45 am

  […] rökiga dofter skriver Caroline Hainer om på parfymbloggen Fifty Scents. Smokin’, som sagt. http://rodeo.net/fiftyscents/2011/11/23/smokin/ Hedvig von Mentzer 25 november 2011 | Permalänk | kommentarer(View Comments) Tweet […]

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen