Fifty Scents

Hela paletten? Hela paletten!

Just det, det här med paletter. Det här med ögonskuggor som säljs i paletter, om tre, fyra eller fem. Hur är det tänkt att man använder dem?

Vi tar den här vackra paletten från Guerlains höstkollektion som exempel.

Det är i stort sett aldrig tänkt att man ska använda alla färger eller kulörer på samma gång, i synnerhet om paletten har fler än tre. Då brukar upplägget vara så att minst två av dem är matta, en är en highlighter och resterande skimmrande.

Right?

De matta grundar man med, de applicerar man i regel på hela locket. Den matta, grå nyansen till höger här till exempel (eller skuggan till vänster, också matt, men mörkare, om det är det man vill åt)

Sen kommer det roliga. Kör den mörkare skimmerskuggan (här skulle jag ta mittenskuggan) längs ögonloben. För att rama in ögat, skugga det, ge det djup.

– Du kan också applicera den med en tunn pensel längs med den undra fransraden.

– Eller/och längs den övre fransraden som en eyeliner.

Highlightskuggan läggs med fördel under ögonbrynets yttre del. Om man vill funkar det med lite grann mitt på ögonlocket, vid fransarna också, för en extra dimension.

Den här formulan är foolproof och funkar på i stort sett alla paletter med tre skuggor eller fler. Självklart finns tusen andra sätt att använda sig av skuggan på men det här är basic och det är bra att komma ihåg när man kollar en fin palett och tänker “men jag kommer ju inte använda alla de här skuggorna”. Kanske inte, men det kanske kan vara lite avstressande att veta att ingen förväntar sig av dig att du ska använda alla på en gång, och kompositionen är gjord för att skuggorna ska harmonisera med varandra, så prova!

Etiketter: , , ,

4 kommentarer till “Hela paletten? Hela paletten!”

 1. Jenny
  on Nov 28th, 2011
  @ 9:52 pm

  hej. Hittar inte din mejl så prövar här. Till saken. Huden och brustna blodkärl. Små spindlar och röda prickar får mig att se sjuk ut. Vad jag förstår görs inte IPL under ögonen så vad göra. Krämer, oljor? Finns det råd? Svårt att få något att täcka helt i sminkväg.
  Tack för en extremt bra blogg, och om jag nu ställt en obesvarbar fråga så får du gärna utveckla dig kring Gucci och dess Guilty.
  Tack på förhand
  /omständig

 2. Jenny
  on Nov 28th, 2011
  @ 9:55 pm

  haha hittade din mejl 😉 Nåja det får funka med kommentarsfältet.

 3. Caroline Hainer
  on Nov 28th, 2011
  @ 11:07 pm

  Du når mig på caroline@rodeo.net

  Det är skillnad, förstås, på spindelben och röda prickar. Spindelben, alltså blodkärl, kan man få bort med IPL. Är det sådana du har under ögonen? Eller är det prickarna? Är det prickar så bör du gå till en hudterapeut eller en skönhetsklinik, de kan lasra bort men inte med IPL då utan starkare grejor. Man bränner helt enkelt bort dem, det gör rätt så ont men den goda nyheten är att det liksom bara gör ont just i själva sekunden man bränner. Kanske får du en liten, liten sårskorpa efteråt. (Jag har gjort just detta).

  Jag gillar Gucci Guilty! Bra, jag ska skriva om den (då får jag också en anledning att ladda upp en bild på Chris Evans och det tackar vi för).

 4. Jenny
  on Nov 30th, 2011
  @ 8:35 pm

  Tack. Jag har kontaktat en IPL klinik för konultation. Har liksom sett (extra) hängig ut på sistone men inte förrän jag närstuderarde de mörka ringarna upptäckte jag spindelbenen. Laddat med Biotherm och halverat rökningen, nu jävlar är jag snygg till 2012 😉 Så. Tack igen och ser fram emot Chris Evans och mer läsning.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen