Fifty Scents

Julklapparna del III: God jul mormor och farmor!

Mormor och farmor har i regel torr hy som förlorat en del spänst. Och gissningsvis är de inte så pigga på att köpa nya hi-tech-produkter till sig själva utan fortsätter gärna med vatten och tvål. Bryt gärna detta mönster. Ge dem en lyxig ansiktskräm med AHA. Höj nu inte på ögonbrynen av chock och tänk “med vad gör en SYRA med deras tunna hud!?”. Du tänker rätt på sätt och vis, de har tunn hy, och det låter kanske weird med AHA-syra på sådan men faktum är att AHA-syra peelar död hud (som bekant), stimulerar cellförnyelse och stärker därmed tunn hud. Så AHA på pensionärshud är inte att förringa. Du kan också köpa en produkt som jobbar på pigmenteringar (sk lighteners eller brighteners). Som den här eller den här eller den här.

Om det känns för vågat kanske en fin tvål är på sin plats. Här finns ju ett gigantiskt utbud såklart. Kanske en tvål från svenska Björk & Berries? Snälla ingredienser och en doft som kanske kan påminna mormor om barndomens somrar? Välj klassikern smultontvålen i en vacker förpackning eller den fina tvålen som luktar björk och äppelträd.


Engelska Bronnley är kända för sina tvålar, i synnerhet de som doftar lavendel och de som doftar liljekonvalj. Passar i linneskåpet och i ett paket under granen. Engelsk lyx, sånt gillar alla farmödrar. Kombinera med en påse te?

Vård för trötta pensionärshänder och -fötter är en annan idé. Gör nagelvård lite lyxigare med ett fint kit som du knyter en sidenrosett om eller ge bort en fin hand– och fotkombo från L’Occitane. Väldoftande och mjukgörande. Alltså på riktigt, inte bara snack. Just nu säljs de i fina specialförpackningar dessutom för mor- och farmödrar som uppskattar färg och mönster.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer till “Julklapparna del III: God jul mormor och farmor!”

 1. Charles
  on Dec 3rd, 2011
  @ 2:12 pm

  Hej Caroline!
  Jag har några frågor angående Bio-Oil (som du rekommenderat tidigare).

  Innehåller inte den mineralolja vilket ska vara dåligt för huden?
  Fungerar den vid “små gropar” och ojämn hudton/röda punkter i ansiktet? Hur används den, ska den appliceras tillsammans med (eller ersätter den?) en fuktkräm och ska huden rengöras med ansiktstvätt innan?

 2. Erica
  on Dec 4th, 2011
  @ 11:56 am

  åh jag har gett smultrontvålen till min mormor i julklapp en gång. hon blev väldigt glad. 🙂

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen