Fifty Scents

Don’t fake it, man

Hej Caroline!

Jag har tagit steget och köpt mig en liten 30 ml Prada Candy. Efter att ha doftat i en butik klickade jag hem den från en sida, och fick hem den nu ikväll. Dock känner jag mig osäker på om den är äkta? Snål som jag är köpte jag den från den billigaste hemsidan…. Hur vet jag om en parfym är äkta eller inte? Lukt, kartong, flaska?
Anledningen till att jag är osäker är att dels luktade flaskan väldigt starkt och fränt när jag öppnade den, och dels så plockar man av locket och sprayar. Vad jag vet sprayar man direkt ur “locket” på de större versionerna? Kan det vara så att den lilla flaskan inte har samma system? Skulle vara så himla tråkigt om jag har köpt en kopia.

Tack för en helt fantastisk blogg!
Maria

 

Maria!

Du är nog inte ensam om att undra om fejkparfymer. Köper man från en sida som inte auktoriserad så kan man aldrig vara 100% säker. Ibland är det en äkta parfym man köpt men med någon form av defekt det handlar om, har man tur är felet bara estetiskt, och då är det ännu svårare att bedöma. Men den kan också vara utspädd.
Förutom de uppenbara grejorna – om den ser okej ut, om färgerna på flaskan och typsnittet stämmer – så bör man också kolla själva vätskan. Är den färgad, genomskinlig…? Och hur ser den ut i jämförelse med the real deal? Finns det en stickers eller en stämpel med “Made in…”, och hur ser den ut?
Är den för billig så har man anledning att vara skeptisk. Med rätta. Tyvärr.

Etiketter None

2 kommentarer till “Don’t fake it, man”

 1. Julia
  on Dec 11th, 2011
  @ 7:34 pm

  Hoppar in här och försöker lugna dig med att den minsta flaskan har en kork man lyfter av för att spraya, dvs annorlunda än flaskorna på 50 och 80ml. Jag har sett 30ml-flaskan för lite drygt £30 på några pålitliga webshoppar. Har du fått den mycket billigare än så bör du, precis som Caroline säger, vara misstänksam. Fejkparfymer har ofta en mycket sämre och tunnare doftutveckling på huden, lite “skrangligt” sådär.

 2. badis
  on Dec 15th, 2011
  @ 3:18 pm

  Hejs!

  Tänkte ge litet hopp till candynistan Maria: i England har 30 mls flaskorna lock! Litet axplock från kommentarerna hos Now Smell This:

  “Must share this – here in the UK, the 30ml Candy, which I bought last week, has a pull-off lid!! So I get it home, off with the cellophane, open the box, get the bottle out, say yayayaya, I know about the top, can’t fool me – and then couldn’t work out how to spray it on.”

  För övrigt är jag själv otroligt sugen på doften. Kanske jag comfortar mig med en härlig kinuskikolairisbomb före julen. Tack till Caroline för en kanonblogg, verkligen!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen