Fifty Scents

Nej, gå inte!

Hej Caroline, tack för en jättebra blogg! Jag har en fråga när vi ändå är inne på det här med ögon: har du något tips på hur jag får ögonskuggan att sitta kvar bättre? Oftast har jag blinkat bort den redan före lunch. Jag har ganska fet hy, så det känns som att den liksom bara halkar iväg. Vet du 1. en bra primer? och 2. någon ögonskugga som biter sig fast extra bra? Ju mer pigment, desto bättre hållfasthet, gissar jag..? Och gärna 3. Övriga tips och trix.

Alltså det där mitt ständiga gissel också. Jag har provat flera olika varianter med visst varierande resultat. Man kan grunda med foundation och puder, om man ändå foundation-ar resten av ansiktet. Det är ett sätt.
Man kan absolut använda en primer, men har hittills inte hittat någon som är all that (och tro mig, jag har testat en drös). Läsare, vad säger ni? Nåt jag, mot förmodan, missat och bör prova?

Men det jag tycker funkar bäst är att man…
a) är ren runt ögonen. Tenderar man att ha fet hy kan man vara lite glansig på locken om morgonen, då kan man tvätta dem lite innan man kör igång. Man ska inte torka ut, givetvis, det räcker med en mild tvätt. På bomullsrondeller bara runt ögonen om man så vill.
b) använder krämskugga. Jag tycker att de, till skillnad från vad man kan tro, sitter bättre. Är imponerad av Chanel och Shiseido, bland annat. De är dessutom lättare att bättra på/jämna till om man skulle drabbas av plötslig svettning eller värme under dagen. Bara att gnugga lite med fingret. Fool-proof!

 

Etiketter None

14 kommentarer till “Nej, gå inte!”

 1. Lotta
  on Dec 10th, 2011
  @ 7:10 pm

  Make Up Store Eyeprimer clear är den bästa primern – som jag har testat i alla fall. Inte så dyr heller…

 2. Amanda
  on Dec 10th, 2011
  @ 7:12 pm

  Jag tycker att Stay Don’t Stray från Benefit är en bra primer. Min ögonskugga sitter betydligt bättre när jag grundar med den. Den lägger sig inte i vecket, vilket skuggor har en tendens att göra ganska snabbt på mig annars.

 3. sanna
  on Dec 10th, 2011
  @ 10:40 pm

  Jag använder den mattande primern från Lumene som Caroline tipsade om tidigare. För sitt låga pris är den riktigt bra! Ett annat tips är att använda en mjuk kajalpenna istället för ögonskugga.

  (Shu Uemuras krämögonskuggor är också fantastiska.)

 4. Josefin
  on Dec 11th, 2011
  @ 11:00 am

  Jag har länge haft precis samma problem, ojliga ögonlock där ögonskugga förr eller senare hamnar i vecken.

  Jag har dock hittat en otroligt eminent primer som till och med får bukt på mina krångliga ögonlock, och det är i.D bare minerals prime time eye lid primer. Den är dock otroligt dyr, 435 kr för en ynka liten tub.

  Annars är en otroligt bra ögonskugga L’Oreals 24 Hour stay, den sitter verkligen och är billig också.

 5. amanda
  on Dec 11th, 2011
  @ 11:21 am

  Urban Decay Potion Primer är och kommer alltid vara den bästa, så är det bara. Jag har sjukt oljiga lock, men med UD’s primer sitter skuggan tills man tar bort den helt enkelt.

 6. alina
  on Dec 11th, 2011
  @ 12:45 pm

  MAC har paint pots, ca 190 kr. Har haft min ett år, och har fortfarande mer än halva kvar. Finns i olika nyanser, har painterly, som fungerar utmärkt. Ögonskuggan sitter kvar, ser bra ut, hela dagen, har haft på mig den på morgonen, och sedan jobbat natt till nästa morgon. Ser fortfarande bra ut!

 7. Felicia
  on Dec 11th, 2011
  @ 1:07 pm

  Håller med om att Urban Decays är jättebra.

 8. Fluff
  on Dec 11th, 2011
  @ 7:21 pm

  Jag har inte testat så många primers, men jag har samma problem – feta ögonlock och att ögonskuggan försvinner/samlar sig i ögonlocks-vecket. Jag har testat en primer och den har fungerat perfekt för mig: Lime Crimes Eyeshadow Helper. Den fungerar utmärkt på mig! Om jag använder lös ögonskugga använder jag primern från Lime Crime + Jumbo Eye Shadow Pencil från NYX innan jag börjar med ögonskuggan. Har inte hört om så många andra i Sverige som använder den dock så jag vet inte om den funkar bra generellt, eller om den bara passar mig väldigt bra.

 9. Sara
  on Dec 11th, 2011
  @ 10:37 pm

  Laura Merciers primers är jättebra.

 10. rebecca
  on Dec 14th, 2011
  @ 2:47 pm

  tycker att denna är helt fantastiskt!
  vattenfast och allt
  http://www.limecrimemakeup.com/products/EYESHADOW-HELPER-waterproof-eyeshadow-primer.html

 11. rebecca
  on Dec 14th, 2011
  @ 3:15 pm

  tycker att lime crimes makeup primer “EYESHADOW HELPER waterproof eyeshadow primer” är jätte bra vattensäker och allt! mycket bra
  http://www.limecrimemakeup.com/products/EYESHADOW-HELPER-waterproof-eyeshadow-primer.html

 12. Cecilia
  on Dec 15th, 2011
  @ 6:29 pm

  jag hejar på urban decay’s primer potion och too faced shadow insurance!

 13. Sandra
  on Dec 19th, 2011
  @ 9:23 am

  Har oxå detta problem. I flera år var den bästa Urban decay primer potion som jag gillar än idag, meeen den kan faktiskt oxå creasa, tyvärr. Hittills, och mest överraskande är faktikst Elf´s cream eyeliner..japp!! en eyeliner alltså som jag stryker tunnt på ögonlocket. Finns i flera färger. Jag föredrar den vita, den ger ett tunnt skimmer bara på locket. Sedan tar det fram pigmentet bra i skuggorna oxå. Priset är ju oxå bra..35 kr!!

 14. Fru Fantastisk
  on Dec 22nd, 2011
  @ 11:48 pm

  Jag testade först den från Lumene och det är jättebra och billig, fast lite hård i konsistensen, sen köpte jag den från Urban Decay och den är lika bra, men mjukare och lättare att stryka på! Fast liite svårare att få tag på.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen