Fifty Scents

Same, same?

kära 50! jag provade estee lauder sensuous på vänsterarmen härom dagen + prada candy på den högra. och döm av min förvåning när jag tyckte att bägge luktade väldigt lika vid dagens slut. är de förvånansvärt lika i sig? (jag brukar gilla en viss dofttyp), eller är det något med huden som gör att lukterna morfar ihop sig om man har flera samtidigt? (fastän man håller isär handlederna så gott det går).

Hm. Låt oss undersöka detta! De tillhör båda gruppen “senusuella” parfymer tycker jag, det är en likhet. De är varma och hudnära med viss krydda. Estée Lauders Sensuous är lite mer en “skin scent”, den smälter ihop med kroppen och luktar hud efter ett tag, det upplever jag inte att Pradas Candy gör på exakt samma sätt. By the way – grattis till dina två fina parfymval. Utsökta båda två, tycker jag. Jag använder dem båda!

Musk och benzoin (lite som kåda) är huvudingredienserna i Prada Candy. Och så kola då, i basen. Sensuous är mer träig men även där kan man uppleva en viss “kåda”-doft, nesläktad med trädoften. Honungen i den är också lite söt, påminner kanske om kolan? I så fall finns det doftnoter där som, även om de inte är samma kanske tangerar?

Det som är skoj med parfym är ju också att de luktar olika på olika personer. Vår hud, vårt ph, vårt doftsinne är så personligt att parfymer reagerar olika och uppfattas helt olika på och av alla användare. På dig kanske Sensuous blir mindre pepprig och mer söt, och Candy ännu varmare mer sensuell? Sen skulle du kunna ägna dig åt avancerad “layering” här, vilket är att använda parfym i flera lager, att blanda själv. Experiment: ha Sensuous och Candy på dig på samma gång och se vad du får fram för spännande, personlig doft? Det låter som om det skulle kunna bli en riktig hit på dig!

Etiketter: , ,

5 kommentarer till “Same, same?”

 1. therese svensson
  on Dec 12th, 2011
  @ 10:25 pm

  tack du är BÄST! xoxo/hest

 2. Charles
  on Dec 13th, 2011
  @ 12:31 pm

  På tal om att lukta/uppfatta lukter olika, jag är nyfiken på vad tycker du om JPGs Fleur du Male? På Fragrantica säger många att den luktar väldigt feminint, något jag inte alls kan hålla med om.
  Första gången jag testade den AVSKYDDE jag lukten. Men nu är jag helt besatt och tycker den är väldigt ensam i sitt slag. Den passar min hud och luktar konstigt nog väldigt mycket som min hud tenderar att lukta. Känns som att det är en lukt jag letat efter men inte kunnat hitta.

  Många i min omgivning tycker dock att den luktar äckligt?
  Jag brukar säga att det är en lukt som växer så småningom, men vad ska man göra? Man vill ju inte lukta äckligt/uppfattas som att man stinker…

 3. Moa
  on Dec 13th, 2011
  @ 7:56 pm

  Hejhallå! Det här är ingen doftfråga, men jag är fräck och ställer den ändå! Har du något bra tips på hur man gör rent under naglarna på bästa sätt? Jag har testat med nagelborste som jag hört ska vara bra, men det funkar inte alls! Tack för bästa bloggen 🙂

 4. Lotta
  on Dec 14th, 2011
  @ 10:30 pm

  Charles: Tycker de verkligen att den luktar äckligt på dig eller luktar den äckligt när de själva provar? Stor skillnad!

 5. Caroline Hainer
  on Dec 19th, 2011
  @ 8:06 pm

  Rent under naglarna? Tycker en sån där nagelbandssticka i trä funkar bra. De är billiga också. Och att man rengör medan naglarna är uppmjukade, som efter ett bad eller en dusch!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen