Fifty Scents

Tokfrans

Ska man färga ögonfransarna? Jo, men det är ingen dum idé, speciellt om man tycker att det är svårt att få till mascaran på de undre fransarna, och så kan det ju vara. I alla fall för mig. Eller, det är inte att få till det som är problemet utan viss risk för smudging under dagen. Så jag färgar.

Överfransarna då. Jag har rätt mörka fransar så vad finns det då för anledning?
Det finns flera, i synnerhet två.
1. Fransarna upplevs som tjockare om de först färgas och sedan sminkas med mascara. Man behöver inte ta mitt ord för det, det kan man lätt konstatera själv. Eller med ren logik.
2. Man ser fransarna lättare. Det kan låta som ett clownigt konstaterande men när man böjer fransarna, till exempel, så kan några ljusa fransar ibland försvinna om ljuset ligger fel. Med färgade ser man dem lättare och det underlättar därför såklart när man ska mascara dem.

Sen finns ju de uppenbara fördelarna också – man ser aningen, aningen snyggare ut nyvaken och man spar viss tid. Det man ska tänka på är att det kan smeta och färga något vansinnigt det första dygnet, ungefär som efter man färgar håret – vid nästa tvätt så lossar en del färg, trots att frisören tvättade och sköljde.

Skulle också helt klart råda att färga på salong. I brist på det en elevsalong (billigare!). Skulle säga att det kostar runt 300 kr för en salongsfärgning, och halva priset på elevbehandling. Ofta är det billigare (på salong) om man lägger till fransfärgning som tillval, om man gör en annan behandling.

I brist på salongs/elevbehandling kan man såklart färga hemma. Det krävs en ytterst van hand för att inte kladda runt, få in färg i ögat och allt annat gissel. Låt en kompis applicera i så fall, säger jag. För färgade fransar – det är värt det.

Etiketter None

8 kommentarer till “Tokfrans”

 1. champagne
  on Dec 15th, 2011
  @ 9:15 pm

  Jag har en fråga som jag ska försöka formulera så gott det går. På sista tiden har jag haft som en mörk skugga just under ögonen – ungefär som att det är mascara som har “smudgat” – men det går inte bort med ögon-makeup-remover. Har haft det någon månad (som jag märkt, i alla fall). Är det här nånslags…åldertecken? Kan det vara att jag är torr?
  Jag brukar använda en helt naturlig ansiktskräm som jag använder i hela ansiktet, men har nu börjat undvika ögonområdet eftersom jag hört att man inte ska använda feta krämer där (är väldigt torr så köper de fetaste jag kan, och använder ofta nattkräm på dagen). Det verkar vara efter att jag slutat använda krämen där som skuggan dykt upp. Kan det bara vara för att jag är torr? Vågar jag använda fet kräm så nära ögonen, med risk att få mer påsar under ögonen? Tacksam för alla råd!

 2. Johanna
  on Dec 16th, 2011
  @ 5:02 pm

  Hej!

  Har du tips på någon bra salong i Stockholm där man kan färga sina ögonfransar? Vart brukar du gå?

 3. e
  on Dec 16th, 2011
  @ 5:14 pm

  kan inte du försöka skriva ut priser på såna här behandlingar du brukar skriva om!

 4. Caroline Hainer
  on Dec 16th, 2011
  @ 6:05 pm

  Jag ska absolut bli bättre på att skriva ut priser! Jag lägger till det.
  Skulle säga att det kostar runt 300 att färga på salong, men det kan vara billigare (är det oftast) om man lägger till ögonfransfärgning på en behandling, som ett tillval.
  Kostar runt 150 på en elevsalong. Och runt hundringen för att göra själv, hemma.

  Bra elevsalonger i Stockholm:
  Gilda http://www.gilda.se/
  Elisabethskolan http://elisabethskolan.se/
  Yrkeshögskolan http://www.yhhs.se/beauty_spa_centre.aspx

 5. Stella
  on Dec 16th, 2011
  @ 11:45 pm

  Hej! Toppenblogg, verkligen!

  Du har skrivit mycket om oljor, vet du något om kokosolja? Jag köpte en flaska ren kokosolja för en mycket billig penning för ett tag sen. Har än så länge bara använt den till håret (som inpackning), och det gillade jag skarpt. Nu är det så att jag klippte mig nyligen kortkort och behovet av hårinpackning är puts väck. Därför undrar jag om det finns något annat bra användningsområde för just den oljan förutom att steka i? Det står bara positiva saker om den överallt på nätet, men jag vill höra vad olje-gurun har att säga om saken.

  En till fråga: vad är din syn på försvarets hudsalva?

 6. amanda
  on Dec 19th, 2011
  @ 1:27 pm

  Stella: nu vet jag att du frågade olje-gurun herself, men jag måste bara tipsa om att göra en kroppsskrubb med kokosolja och socker. Blanda tills då får en tjock och härlig scrub och sen är det bara att gå loss. Man blir mjuk som en barnrumpa!

 7. Caroline Hainer
  on Dec 19th, 2011
  @ 7:12 pm

  Tackar för svaret Amanda! Skulle bara vilja tillägga att rörsocker är att föredra, dvs brunt socker (inte farin), det smälter inte lika snabbt/lätt av någon anledning.
  Eftersom kokosoljan är supersuperfet så funkar den inte optimalt som kroppsolja (den stannar kvar på huden) men däremot super som extra fett i till exempel hand- och fotkräm. Gör en “mask” för händer eller fötter. Smörj in innan du går och lägger dig, antingen kokosolja on its own, eller tillsammans med hudkräm och sätt på strumpor och bomullshandskar. jag vet, det låt otroligt mormorsaktigt men det är en nödvändighet eftersom det kladdar så mycket. Du kan köpa tunna handskar på Apoteket till exempel.
  Annars är det hårolja som är grejen eller – eftersom den är så fet – massageolja!

 8. Caroline Hainer
  on Dec 19th, 2011
  @ 7:18 pm

  Mörk skugga under ögonen? Svårt att säga, det där borde du kolla upp. Det kan vara ett ålderstecken (yikes!) men också en solskada eller att huden blivit tunnare? Allergier (typ från en medicin) eller ökad torrhet kan också ge mörka cirklar. Hm. Bäst att kolla upp! Ledsen att jag inte kan vara dig mer behjälplig här.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen