Fifty Scents

Prime Time

Primers verkar vara ett hett ämne bland alla makeuplovers där ute. Jag har fått frågan om Smashbox Photo Finish är något att ha. Jovisst är den det.  En fullgod primer som lämnar huden matt och jämn. Men ett litet varnande finger höjs också. Inte bara är den förolämpande dyr, den innehåller också silikon vilket inte är allas påse. Åsikterna går isär, skeptikerna framhåller att silikon är svårt att bryta ned (alltså dåligt för naturen) och att det lägger sig som en hinna på huden (sant!) och är svårt att få bort ordentligt. Å andra sidan fyller det igen alla små linjer och ligger sedan där utan att direkt flytta sig.

Den här primern från Lancôme ycker jag är bra. Den är lätt, mattar huden och jämnar ut strålande. Den är lätt färgad vilket kan orsaka problem för oss som är bleka, men jag tycker färgerna funkar och ser naturliga ut (de är mycket svaga). Men prova först, såklart.

Lumene har en bra budgetprimer, Georgio Armani har en dyr superprimer. Vill man prova något mitt emellan tipsar jag om Prep + Prime från MAC. Den innehåller också silikon men också antioxidanter (å andra sidan) och gör verkligen jobbet – huden blir len, jämn, matt och fin och foundationen, om man känner att man behöver det, glider på overkligt bra.

Här är några av läsarnas tips på i synnerhet ögonprimers (Urban Decays och Lime Crimes verkar få flest röster!):

“Make Up Store Eyeprimer clear är den bästa primern”

“Jag tycker att Stay Don’t Stray från Benefit är en bra primer. Min ögonskugga sitter betydligt bättre när jag grundar med den.”

“Jag använder den mattande primern från Lumene. För sitt låga pris är den riktigt bra!”

i.D bare minerals prime time eye lid primer!”

“Urban Decay Potion Primer är och kommer alltid vara den bästa, så är det bara”.

“Lime Crimes Eyeshadow Helper fungerar utmärkt på mig!”

Laura Merciers primers är jättebra”.

“Jag hejar på urban decay’s primer potion och too faced shadow insurance!”

 

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer till “Prime Time”

 1. L
  on Dec 28th, 2011
  @ 12:11 pm

  mycket spännande läsning. Funderar på att börja med primer istället för exempelvis foundation, -har inget annat än concealer under ögonen till vardags.
  MAC’s låter ju intressant, är det den här? http://www.kicks.se/mac/face/primer-c522/prepprime-skin-p9958#product-info-read-more

  Jag efterlyser bra creme-ögonskuggor inför ett eventuellt nyårssmink-inlägg (önsk!).
  Tycker om att jobba med dem, eftersom de minimerar risken för att det trillar ner ögonskugge-löst fnas i ansiktet.. men viktigt att de sitter bra, så de inte hamnar i ögonlock-vecket efter en stund.

  TACK för en bra blogg!

 2. BB
  on Dec 29th, 2011
  @ 11:06 am

  Sephoras primer från deras eget märke är perfekt! Vet bara vad den heter på franska, för jag handlar på Sephora i Paris, men där heter den iallafall “Basse lissante”. Väldigt prisvärd!

 3. M
  on Dec 29th, 2011
  @ 12:32 pm

  Tack för en fantastiskt blogg! Jag vill rådfråga, anser du att Armani primer är den bästa? Jag har funderat oerhört länge kring denna, men dock så verkar alla dyrka Smashbox. Vad anser du?

  Varma Hälsningar

 4. Julia
  on Jan 2nd, 2012
  @ 4:06 am

  Smashbox primer är för silikonig för mig. Nog för att det fyller ut porerna effektiv men plitorna kommer tyvärr som ett brev på posten.

  Dior kommer annars i dagarna ut med en finfin primer som jag är mycket sugen att lägga mina julklappspengar på. Dels för att den är i ett fiffigt penselformat (tänk gigantisk YSL Touche Eclat), dels för att den också har ljusreflekterande egenskaper. Lite som MACs Strobe Cream fast utan discobollseffekt och med primeregenskaper. Kan ju bara bli bra.

 5. T-Anna
  on Jan 4th, 2012
  @ 5:09 am

  Huh. Jag har fått gratisprov på smashbox ett par gånger, och inte tyckt den gör någonting alls faktiskt. Sen har jag ju löjligt flottig hud efter några timmar och vill helst ha något som hindrar underlaget att flyta all världens väg, och där har varken smahsbox, sephoras märke, eller MAC* hjälpt ett enda dugg. Ej heller sån som ska vara mattande, eftersom den är FÖR bra – jag tog på den och sen gick det inte att sprida ut underlaget. Mindre lyckat.
  Den enda som funkat för mig är Hourglass, men den vägrar jag hittills köpa – över femtio dollar för en liten tub är inte ngt jag kan rättfärdiga för mitt bankkonto.
  Annars skriver jag på om urban decay på ögonlocken.

  * true story: var på MAC och frågade efter en primer som var anti-shine, och damen bakom kassan rekommenderade lyriskt och sa att den använde hon varje dag. Hon hade smöransikte, men jag sa inget.

 6. My
  on Jan 5th, 2012
  @ 12:06 pm

  Jag tycker om Laura Merciers nya Radience Primer. Då har jag oftast bara Tinted Moisturizer efteråt och lite Rouge. Om man gillar lite lyster, så kan jag rekommendera det.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen