Fifty Scents

It’s not easy being green

Hej. Jag har alltid haft en svaghet för gröna dofter och har varit en trogen användare av Kenzos Dìete. Men det har hänt något underligt, jag tycker helt plötsligt alldeles den är alldeles för citrusbetonad(?). Det har till och med blivit så att jag inte kan använda den längre.
Jag har även använt Calvin Klein Eternity moment också och tycker att den är helt okej men jag skulle gärna vilja ha någonting med lite mer djup. Har även luktat en del på YSLs Saharienne som jag gillar. Den är väldigt fräsch men det är inte riktigt det jag söker. Jag vill gärna ha något angränsande, men fördjupat. Så gick jag förbi Byredo och luktade på Baudelaire, jag älskar den förutom något i toppnoterna jag absolut inte gillar (enbär?) men inte vet vad det är. I alla fall så undrar jag om du har något tips, med tanke på min preferenser. Kanske en start gällande vad jag kan börja prova mig fram med?

Vänligen Charlotte
 

Jag är också svag för just gröna dofter. De kanske grönaste kommer från Dsquared, de är ypperliga på att servera murrig, mörkgrön skog i en liten flaska. Är det mer det pikanta och ärtgröna man är ute efter ska man kanske våga sig på en sniff på Martin Margielas doft. Kan du också tänka dig en hel palett av grönskande saker, en hel trädgård med olika gröna växter i så skulle jag styra in dig till Hermés och deras fantastiska “ Un Jardin…”-dofter. Där kan du botanisera bland medelhavsbuskage, franska bersåer och marockanska trädgårdar. 

PS: Toppnoterna i en parfym försvinner snabbast, de är bara där för att locka oss. Har du provat Baudelaire på huden? Hur står sig dessa toppnoter där?

Etiketter: , ,

6 kommentarer till “It’s not easy being green”

 1. agnes
  on Jan 10th, 2012
  @ 3:11 pm

  Skulle även vilja lägga till D&G L’amoreux!

 2. Caroline Hainer
  on Jan 10th, 2012
  @ 4:09 pm

  Bra där!

 3. Caroline Hainer
  on Jan 10th, 2012
  @ 4:09 pm

  Nu har Penthaligon’s börjat säljas på NK i Stockholm, och deras English Fern är grön som en ormbunke.

 4. Pojkfröken
  on Jan 10th, 2012
  @ 8:54 pm

  Är det bara jag, eller kan inte något från good old Annick Goutal vara på sin plats? Kanske Folavril, med sin gröna tomatbladsdoft, full av outslagna blomknoppar, färska kryddväxter och vår? Eller Ninfeo Mio, med den lite murriga engelska parkkänslan av våta gröna växter? Eller vad vet jag? Grönast av dem alla är förstås Caldey Abbeys “Island Fern”. En lummig klosterträdgård på flaska!

 5. Caroline Hainer
  on Jan 10th, 2012
  @ 9:34 pm

  Like totally Annick Goutal! Och allt som heter något med “Fern” är himmelskt. Wild Fern från Geo F Trumper är nog allra, allra bäst. Om vi ska snacka “fern”. Men det går ju inte att få tag i på denna sida av England om man inte nätshoppar – vilket man mycket väl kan göra för de är ytterst generösa med sina samples och skickar alltid med en säck sådana!

  http://trumpers.com/product_detail.cfm?ProductID=111547198

 6. Lotta
  on Jan 11th, 2012
  @ 10:40 pm

  Grönt för mig är Sisleys Eau de Campagne och Acqua di Parmas blå medelhavsserie; cypress- eller myrtenvarianten. Gröna och örtiga!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen