Fifty Scents

Dröm mig bort

Av någon anledning har vi inte Jo Malone representerad i Sverige. Jag vet inte varför, kanske anser man att hennes parfymer är för pikanta och English lady för oss svenskar eller så vill hon hålla sig till en mer nischad publik.

Jo Malones dofter kan upplevas som just damiga, nästan konservativa, aningen starka men också väldigt tilltalande eftersom de ofta inte är så komplicerade. En stor doftingrediens – som apelsin – som dominerar doften. Hennes enkla förpackningar i gräddvitt och svart är ungefär lika komplicerade de med. What you see is what you get ungefär.

Därför är det överraskande och kul att hon inte bara hakar på trenden med “blåklocka” (tro mig, efter oud är blåklocka den nya doftvågen) utan gör det på ett helt oväntat sätt. Kolla de här kampanjfotona för Wild Bluebell. Underbart att se en parfymreklam som står ut, som inte anspelar på sex och som är riktigt talande för doften. Man riktigt känner blåklockans skogiga doft i de här Alice i Underlandet-inspirerade bilderna tycker jag. Tossig modell också! Fler borde ta efter hennes exempel.

Etiketter: , ,

8 kommentarer till “Dröm mig bort”

 1. Lotta
  on Jan 12th, 2012
  @ 10:34 pm

  Uppfriskande reklam! Men hur sjutton doftar blåklocka? Kan inte påminna mig om att den luktar något. “Skogig” skrev du…!?

 2. Caroline Hainer
  on Jan 13th, 2012
  @ 1:38 pm

  Men precis, själva blåklockan är ju inte en särskilt doftstark blomma. parfymerna är i regel grönblommiga, lite pudriga, tvåliga. som Penthaligon’s Bluebell till exempel (tydligen Margaret Thatchers favorit). Om man ska förenkla: tänk en lite torr, engelsk rund tvål i en vacker liten papperask. Den typen av doft.

 3. Pojkfröken
  on Jan 13th, 2012
  @ 8:33 pm

  Löööve reklambilden i mitten, med hennes crazy eyes!! Synd att den inte doftar särskilt gott bara :((( eller om det bara är jag som inte gillar frigida blåklockedofter (gillade ej Penhaligons heller). ÄLSKAR dock Jo Malones Jasmin and mint colognes!!!!

 4. Caroline Hainer
  on Jan 13th, 2012
  @ 8:54 pm

  Tycker också de luktar lite väl konstruerade. Är dessutom mer förtjust i Penthaligon’s i teorin än praktiken. Vackra förpackningar, flaskor och bra doftljus men inga dofter i min smak förutom English Fern. Synd!

 5. Karin
  on Jan 14th, 2012
  @ 5:22 pm

  Jag förstår bara inte varför Jo Malone inte finns i Sverige…! Älskar själv Lime Blossom Cologne, som inte doftar limeblomma som man kan tro, utan LINDblomma. (Lime är alltså engelska för lind.) Köpte den parfymen i samband med att jag såg Audrey Tautou i Priceless för ett par år sedan och inbillar mig att den luktar som hon gör i just den filmen.

 6. Karin
  on Jan 14th, 2012
  @ 5:24 pm

  Förtydligande: lind heter lime tree på engelska, och inget annat…

 7. Caroline Hainer
  on Jan 14th, 2012
  @ 6:02 pm

  Antingen vill ingen affär eller varuhus ta in henne, vilket jag ändå betvivlar. Eller så har hon för höga krav på sina återförsäljare…?

  I vilket fall som helst: hur romantiskt är inte ordet “lindblomma”…och “lind”…!

 8. Happy Hedgehog
  on Jan 15th, 2012
  @ 6:32 am

  Jag har ‘154’ till våren och ‘amber & lavender’ till vinter.
  Har varit ‘in love’ with Jo Malone products for många år, efter jag fick en bath oil som present som hon hade skarpat som tack till hennes kunder när hon började.(i början var hon en ‘facial specialist’
  Numera tror jag att det är Estee Lauder som äger JM, så kanske i framtiden ska man se JM produkter i Sverige

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen