Fifty Scents

Sånt händer

Just det, nariga händer var det ja. Torra vinterhänder, jag fick en fråga om det. Om hur man blir av med dem.

Visst, “smörj in dem” är ett svar men det är inte det fullständiga svaret. Speciellt inte om man – såklart – gör det så ofta man kan och händerna ändå inte känns fullt värdiga att klappa en kind med.

Gör så här, vännen. Ta en mild scrub. Har du ingen så blanda till en av olja och socker. Blöt dina händer ordentligt, eller kör i samband med dusch eller bad. Skrubba fint (var snäll! Inte skrubba aggressivt, händerna är inte elaka mot dig, de är bara torra). Du kan gärna passa på att skrubba lite fint runt nagelbanden också, så att de får lite extra TLC.

Använd sedan en olja. Yes, box, en olja. Är det dagtid och du inte vill kladda ned tangentbordet på kontorets dator tar du givetvis en torr olja, är vi hemma och du ändå ska sitta framför teven och titta på Dowton Abbey innan du går och lägger dig kan du ta vilken olja som helst, i stort sett (mandelolja från Apoteket, Johnsons babyoil…) och är du riktigt illa däran så ta på dig handskar. Det låter “leprasjuk” om handskar men det är galet effektivt, du stänger in fettet och fukten, händerna har ingen chans, de måste ta emot.

Bonus: naglar älskar olja.

Du bör också se över dina handvanor. Diska med gummihandskar (det gör jag. Händerna luktar gammalt bildäck efteråt men nagellacket är intakt och händerna mjuka). Undvik tvål så mycket du kan. Självklart måste man tvätta sig men du måste kanske inte tvåla in händerna varje gång du tvättar dem? Smörj in dem så mycket du kan under dagen, det finns fuktkrämer som inte geggar. Satsa på en sådan (glycerin bör vara en av de första ingredienserna som listas i ingredienslistan). Och ha vantar när det blåser kallt!

Det kommer att bli bra.

Etiketter None

5 kommentarer till “Sånt händer”

 1. Erica
  on Jan 14th, 2012
  @ 3:32 pm

  Mina händer blir otäckt torra: Så torra att de spricker och börjar blöda. Men det som alltid funkar för mig är att åka till något varmt land haha! Mina händer kan vara helt fruktansvärt torra – så torra att de liksom ser ut att ha blivit brända i solen. Jag får som en skarp kant över handleden som markerar var huden är normal och var den istället är kruttorr. Efter några dagar i värmen är händerna babymjuka. Det är helt galet: Inte ett spår av att mina händer skulle vara torra. Så återvänder man till Sverige och en vecka senare är händerna fruktansvärda igen. Suck. Sedan tycker jag även att de här produkterna funkar rätt bra: http://www.marykay.se/sub.php?page=76&spage=80&menu=9&c=&cat=&p=webshop&pg=604

  Mamma köpte dem till mig och krämen är faktiskt den bästa jag någonsin testat: Äntligen något som inte kladdar överallt och vägrar absorberas av huden. Men tips nr 1: Flytta utomlands om du har torra händer! 😉

 2. Rebecca
  on Jan 14th, 2012
  @ 7:51 pm

  Tack snälla för tipsen! 🙂 Ska köpa mig en olja och prova detta.

 3. Caroline Hainer
  on Jan 15th, 2012
  @ 9:46 am

  Kära Erica, det låter hemskt! Du måste verkligen ta hand om dig. Du har väl varma vantar? Kanske ska du överväga att ha bomullshandskar (finns på Apoteket) på dig inomhus också. Du ska absolut undvika vatten på händerna så långt du kan, och givetvis tvål. Hoppas på det bästa för dig och tur att det är vår snart, med lite sol?

 4. julia
  on Feb 25th, 2012
  @ 1:09 pm

  din blogg är verkligen helt magisk, jag sitter just precis nu och läser igenom inlägg efter inlägg efter inlägg. viset på vilket du beskriver dofter är så förtrollande, själv har jag inte riktigt råd med parfymer för tillfället, men lite har jag åtminstone kvar av en av dsquareds tunga skogsdofter. nu har dock gruset börja knastra under mina skosulor här i berlin och jag längtar efter att dofta magnolia eller kanske jasmin.

  förresten, på tal om torra vinterhänder: varje vinter blir jag så torr om handryggarna att mina knogar spricker upp och börjar blöda. allt bara svider och ömmar. men inte detta år. jag införskaffade mig för ett tag sedan plasthandskar att använda när jag diskar och den fantastiska hampahandkrämen (hemp hand protector) ifrån body shop. jag är inte helt okej med hur den doftar, men min vän sophie som tidigare arbetade där sa att jag verkligen borde prova den ändå, och nu är mina händer så löjligt mjuka. tror att 100 ml kostade 12 euro, priserna hemma i sverige är nog dock lite högre än här.

 5. Caroline Hainer
  on Feb 25th, 2012
  @ 9:18 pm

  Julia! Grattis till dig som är i Berlin, det finns helt fantastiska parfymerier där. Och du har också den stora fördelen att kunna gå in i viket varuhus som helst och ha ett bra mycket större utbud än vi har här. Jag planerar ett inlägg om de bästa parfymerier jag besökt utomlands. Stay tuned!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen