Fifty Scents

De blandade känslorna

Idag är en sån där då jag lyssnar på Wicked Game och drar upp axlarna och borrar ned händerna djupt i jackfickorna.
Jag som trodde…
Han som sa…

Jag kan inte dofta citrus eller nåt idag, det måste bli vemod. Jag tar L’Heure Bleue. Darrande viol. Tillbakaryggande iris. Mössan neddragen långt ned över öronen. Chris Isaak sjunger för mig om hur det känns att om än bara för en sekund luras att tro…att det fanns något där.

Det är kallt i luften, fingrarna är frusna.

Å andra sidan vill en del av mig sträcka på ryggen och gå stolt fram över gatan. Nähä, men det är väl din förlust då. Anamma min kloka väns Eriks råd “sätt dig själv i respekt, för fan!”.
Jag är vad jag är, och det var väl tråkigt att du inte vill ha mig så.

En del av mig vill därför måla en extra snygg eyeliner idag, lång och tjock. YSL har en i burk som sitter hela dagen och som måste målas på med en liten pensel. Lyxen, tiden. Det ändå tillfredsställande i att vissa klarar det, andra inte. Man erövrar en sådan eyeliner, man får den inte. Men jag klarar det, jag kan göra en fin båge.

Jag ska ha rött läppstift också. Jag vet att jag klär i det. Alltså, jag vet det. Det är inget smickersnack eller så. Min bleka hy och rödlätta hår gör att röda läppstift som drar mot orange är perfekt för mig, men jag vågar sällan ha det. vada vågar? Jo, men rött läppstift kräver också en del. Det förbiser man så ofta. Men det är väl som tajta badbyxor, det vågar väl inte alla män ha? (Och inte alla män ska ha det heller, herregud). Jag borde ha det idag, visa vad jag vågar, vem jag kan vara, vem han missar…

En del av mig vill det.
Den andra vill bara måla ögonen riktigt svarta och försvinna in i den blå vinterdimman tills det blir varmare i både luften och hjärtat.

Etiketter None

16 kommentarer till “De blandade känslorna”

 1. Madde
  on Jan 18th, 2012
  @ 10:33 am

  <3

 2. Jessica
  on Jan 18th, 2012
  @ 11:21 am

  Herregud vad vackert du skriver. Kram till dig!

 3. nathalie
  on Jan 18th, 2012
  @ 1:43 pm

  hoppas det lättar snart! jag hade på mig röda läppar för första gången idag- till skolan. kändes fint.

 4. ochjagba
  on Jan 18th, 2012
  @ 1:49 pm

  åh vad jag älskar hur du skriver. det är så fint och känslosamt.
  kram!

 5. Sanna
  on Jan 18th, 2012
  @ 4:00 pm

  Så fint! (Och sorgligt.)

 6. Erica
  on Jan 18th, 2012
  @ 4:55 pm

  vill bara skicka en massa välskrivna kramar tillbaka men det blir nog mest bara kramar. Du skriver helt fantastiskt. Och att blanda in smink i en sådan ledsam text makes sense här. Du är sååååååå bra!

 7. Pojkfroken
  on Jan 18th, 2012
  @ 6:52 pm

  Fantastiskt inlägg. Skönhet och vemod går hand i hand. What a wicked game you played. Take care.

 8. thismeansnothing
  on Jan 18th, 2012
  @ 8:14 pm

  fint. (inte på det sättet.)

 9. Lotta
  on Jan 18th, 2012
  @ 8:41 pm

  Styrkekram! Välj eyeliner och röda läppar framför svarta ögon 😉

 10. Ann
  on Jan 19th, 2012
  @ 12:58 am

  Gud vilken osmart, oskön, tråkig snubbe. Vem tror han att han är? Ge mig hans adress så att jag kan skicka ett vykort till honom och tala om hur töntig han är och hur synd det är om honom att han är helt obra. Du är det bästa sen elektricitet.

 11. Ida
  on Jan 19th, 2012
  @ 7:58 am

  Bästa.

 12. iman
  on Jan 19th, 2012
  @ 11:58 am

  JA! fantastiskt att blanda in sorgsna känslor och till melankoliska låten, jätte fint skrivet!!

 13. iman
  on Jan 19th, 2012
  @ 11:59 am

  Lyssnade också på wicked games till liknande känslor för några dagar sedan, men detta är mer uppmuntrande!

 14. Ann
  on Jan 21st, 2012
  @ 5:12 pm

  🙁
  Hoppas det blir bättre snart.

 15. sara
  on Jan 27th, 2012
  @ 5:25 pm

  fan vad fint! smink och känslor, visste inte att dom passade så bra ihop i text, nu vet jag.

 16. Olyckligt kär-sminkning - Fifty Scents | Rodeo Magazine
  on Dec 12th, 2012
  @ 4:47 pm

  […] Då är det dags. […]

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen